- 1
- 2
-
Eli
http://fronda.pl/news/czytaj/sarah_...
Wreszcie gospodarka
Wreszcie współpraca z GOP...
Tak się śmiali z wizyty Macierewicza a proszę bardzo, kroi się ścisła współpraca dwóch obozów politycznych. -
Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn
-
>Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn napisał
>Ha, akurat Sarah Palin pasuje poziomem do PiSu jak ulał. :D
Raczej nie. Bo ona sama może jakimś wybitnym intelektem nie błyszczy, ale jest liberałką - to wystarczy u polityka, wolność to podstawa dobrobytu. Poza tym otacza ją pełno łebskich ludzi.
Nie mogę się doczekać, kiedy pogoni Baracka Husseina Obamę Czerwonego z Białego Domu, to byłaby dla mnie wymarzona Pani Prezydent USA; ) -
>Szwoleżer napisał
>Raczej nie. Bo ona sama może jakimś wybitnym intelektem
>nie błyszczy, ale jest liberałką
Z liberalizmem, to ta zamordystka ma tyle wspólnego co Kaczyński. Jest konserwatystką i wolnorynkowcem. To wszystko. Nie mniej jednak kuriozalnie mogłaby wyglądać krytyka rzekomego liberalizmu rządu przez prawdziwie wolnorynkową ekstremistkę.
>Nie mogę się doczekać, kiedy pogoni Baracka Husseina
>Obamę Czerwonego z Białego Domu, to byłaby dla mnie
>wymarzona Pani Prezydent USA; )
Ustaliliśmy już, że Twoje poczucie humoru mi unika... to był żart, tak? -
-
willow nick nack
>Ha, akurat Sarah Palin pasuje poziomem do PiSu jak ulał. :D
Malczik, a jaki prezentuje poziom PiS ? objaśnij.
Drugie pytanie do Pavki, co wiesz o Palin, że tak z niej drwisz ( nie googluj, nie szukaj na YT) Z główeczki Pavka napisz. -
>>Szwoleżer napisał
>>Raczej nie. Bo ona sama może jakimś wybitnym intelektem
>>nie błyszczy, ale jest liberałką
>
>Z liberalizmem, to ta zamordystka ma tyle wspólnego co
>Kaczyński.
Już ustalaliśmy, że Twoja definicja liberalizmu jest bardzo wąska i bardzo nieobiektywna i nikt poważny nie może brać Twojej klasyfikacji na serio, bo chyba jej wyznacznikiem jest stosunek do róznych form zaburzeń psychologiczno-seksualnych :)
>Jest konserwatystką i wolnorynkowcem.
Jawohl!
>To wszystko.
To wszystko brednie co piszesz :)
>Ustaliliśmy już, że Twoje poczucie humoru mi unika... to
>był żart, tak?
Nie, liczę, że zostanie prezydentem USA - i będzie tysiąc razy lepsza od waszego noblisty :) -
Eli
Pavka wrócił:) I za każdem razem powraca jak mowa jest o Sari Palin albo Republikanach. Czyżby urok czarnego mesjasza działał nie tylko nad Potomakiem?
Szwoleżerze, Sarah nie będzie Prezydentem. Raczej Mitt Romney...chociaż z pewnością Sarah byłaby lepsza od Baracka, w zasadzie to chyba nawet szczotka od kibla lepiej by rządziła Stanami niż ten czarno-czerwony sowiet.
Dla Sary na plus trzeba zaliczyć to, że salon ją nienawidzi i jedzie po niej jak po burej suce. Mieli dotąd monopol na cycki w polityce i wydawało im się, że Clintonowa będzie jedynym ananasem w wyborach a a tu taki strzał Maca....
Pavka, z taką nabożną czcią traktuje liberalizm, że Sarah nie jest liberałem acz "tylko konserwatystką i wolnorynkowcem" - czyli jest liberałem, bo klasyczny liberalizm vel. z amerykańska libertarianizm, z brytyjska manchesterski liberalizm był właśnie takowy. Od Smitha, Misesa poprzez Bastiata na Friedmanie kończąc na tym polega liberalizm. Moja wolność zaczyna się tam gdzie kończy twoja. Sarah taka jest, więc czerwono-brunatny salon jej nienawidzi, to odwieczny konflikt liberalizm vs. socjalizm, wolność vs. interwencjum.
Pavka nie dość, że się myli i nazywa Kaczora Putinem to i jeszcze nie wie czym był i jest liberalizm. Warto było wracać malcziki?:) -
>Szwoleżer napisał
>Już ustalaliśmy, że Twoja definicja liberalizmu jest
>bardzo wąska
Słownikowa...
>Nie, liczę, że zostanie prezydentem USA - i będzie
>tysiąc razy lepsza od waszego noblisty :)
Mojego? Ja na niego nie głosowałem... Za co dostał nobla też nie bardzo wiem, zatem na przyszłość daruj sobie takie błyskotliwe docinki.
Niewątpliwie jednak z pewnością gdybym miał amerykańskie obywatelstwo to duet Obama - Biden bym prędzej skreślił niż McCaina i Palin. W jakim dokładnie aspekcie Palin, która nie ma bladego pojęcia o czymkolwiek i funkcjonuje tylko dzięki konserwatywnym mediom i żenującej nagonce na wydumany elitaryzm swoich oponentów, mogłaby być lepsza od kogokolwiek? George W. Bush przynajmniej wytrwał jako gubernator do końca swojej kadencji nim został prezydentem, a i tak niemal zrujnował swój kraj...
Jeśli zaś chodzi o teksty typu "czerwony Obama", to się aż płakać chce... więc nie pociągnę tego wątku.
>Profesor X napisał
>Pavka wrócił:) I za każdem razem powraca jak mowa jest o
>Sari Palin albo Republikanach. Czyżby urok czarnego
>mesjasza działał nie tylko nad Potomakiem?
Zasadniczo Obama mnie nigdy nie kręcił, od początku kibicowałem Hillary. Jeśli zaś chodzi o Sarę Palin, to zwyczajnie intryguje mnie jako przykład tego jak z własnej głupoty można zrobić dziś wyborczy atut. -
Ajgor
Generalnie wybór między republikanami i demoratami w stanach jest wyborem pozornym. Bo jeśli wybór między Bushem wywołującym wojnę w Iraku i odsączanym za to od czci i wiary a Obama który zwiększa amerykański kontyngent w Iraku i dostaje pokojową nagrodę nobla jest faktycznie wyborem między dwiema innymi opcjami... to ja jestech szkocki dudziarz! I co ma tu do rzeczy Sarah Pahlin"? -
jeśli mówimy o gospodarce to chyba tylko Ron Paul by tu PiSowi coś zrobił w mamieniu młodych PiSowców, że są prawdziwa prawicą :P
-
>Szwoleżer napisał
>Już ustalaliśmy, że Twoja definicja liberalizmu jest
>bardzo wąska i bardzo nieobiektywna i nikt poważny nie
>może brać Twojej klasyfikacji na serio, bo chyba jej
>wyznacznikiem jest stosunek do róznych form zaburzeń
>psychologiczno-seksualnych :)
to Ty rozumiesz sobie wolność jak Ci pasuje. i już odpierdol się od czepiania się homo, bo wytrzymywałam te Twoje zaczepki w KAŻDYM temacie ni ch** związanego z homoseksualizmem, ale dość. proszę więc grzecznie daj sobie na wstrzymanie, bo w takich chwilach zalatuję od Ciebie żałością... -
>Szwoleżer napisał
>>Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn napisał
>>Ha, akurat Sarah Palin pasuje poziomem do PiSu jak ulał.
>:D
>
>Raczej nie. Bo ona sama może jakimś wybitnym intelektem
>nie błyszczy, ale jest liberałką -
"Palin jest konserwatystką, ale także członkinią związków zawodowych," - liberałka, że hej!
"chce doprowadzić do wygrania wojny w Iraku, co uważa za swoją osobistą misję" - to też wyraz liberalizmu jak się patrzy :)
"Obwinia kredytodawców za kryzys finansowy 2007-2009" jeśli jest obrończynią wolnego rynku to że wini kredytodawców brzmi na lewicowca pełną, a nie jak liberała
"Nawołuje do zwiększenia produkcji paliw i gazu pochodzących ze źródeł amerykańskich." - wolnorynkowiec pełną gębą! -
-
Adam
>madzia napisała:
>"Palin jest konserwatystką, ale także członkinią
>związków zawodowych," - liberałka, że hej!
Bardziej zabolało "konserwatystka", czy "członkini związków zawodowych" ? A któreż to znowu liberalne guru twierdzi, że w liberalizmie mają być ignorowane prawa pracowników ? Masz świadomość tego, że prawdziwym celem związków zawodowych jest zabezpieczanie pracujących przed działaniami kadry rządzącej wymierzonymi przeciwko zwykłym ludziom takimi jak poniżanie, szykany, zmuszanie do pracy w upadlających warunkach czy unikanie wypłacania pensji, a nie domaganie się coraz wyższych i coraz bardziej absurdalnych socjal-haraczy ?
>"chce doprowadzić do wygrania wojny w Iraku, co uważa za
>swoją osobistą misję" - to też wyraz liberalizmu jak
>się patrzy :)
Ba, przecież liberał chce żeby jego kraj przegrywał wojny.
>"Obwinia kredytodawców za kryzys finansowy 2007-2009"
>jeśli jest obrończynią wolnego rynku to że wini
>kredytodawców brzmi na lewicowca pełną, a nie jak
>liberała
Dzisiaj humor się Ciebie trzyma, przecież liberalizm polega na mnożeniu niespłacalnych kredytów, a których spłacaniem nie zawsze obarczony jest świadomy kredytobiorca.
Apropo kredytów, znajoma przebywająca w Stanach opowiadała mi, że amerykanie ciemniejszej barwy opracowali sobie ciekawą metodę na otrzymywanie kredytu, mianowicie oskarżali o rasizm każdego, kto ośmielił się go nie udzielić i nie ważne, że petenci nie spełniali nawet w połowie minimalnych wymagań finansowych. Z czarnym mesjaszem na tronie teraz dopiero mają używanie.
>"Nawołuje do zwiększenia produkcji paliw i gazu
>pochodzących ze źródeł amerykańskich." - wolnorynkowiec
>pełną gębą!
Znowu dokładka, przecież liberalizm to rozsprzedanie kraju na wolnym rynku, a takie rzeczy jak silne gospodarczo państwo czy ogólnie troska o dobro państwa są dobre dla ciemnogrodu. -
Adam
Aż boję się zapytać, co dla was, tru liberałów jest autentycznym wyznacznikiem liberalizmu, jeżeli nie to, co zauważył Szwoleżer... -
Eli
>madzia napisała:
>jeśli mówimy o gospodarce to chyba tylko Ron Paul by tu
>PiSowi coś zrobił w mamieniu młodych PiSowców, że są
>prawdziwa prawicą :P
A to tylko Ron Paul jest minarhistą? Nie, Sarah również. -
Eli
>Zasadniczo Obama mnie nigdy nie kręcił, od początku
>kibicowałem Hillary. Jeśli zaś chodzi o Sarę Palin, to
>zwyczajnie intryguje mnie jako przykład tego jak z własnej
>głupoty można zrobić dziś wyborczy atut.
Czyli zrobiłbyś karierę w Stanach? -
Eli
>madzia napisała:
>"Palin jest konserwatystką, ale także członkinią
>związków zawodowych," - liberałka, że hej!
A widzisz różnicę między związkami zawodowymi w Polsce a w Stanach?
>"chce doprowadzić do wygrania wojny w Iraku, co uważa za
>swoją osobistą misję" - to też wyraz liberalizmu jak
>się patrzy :)
No tak, bo liberalizm nakazuje przegrać wojnę jak wiemy:)
>"Obwinia kredytodawców za kryzys finansowy 2007-2009"
>jeśli jest obrończynią wolnego rynku to że wini
>kredytodawców brzmi na lewicowca pełną, a nie jak
>liberała
No winni kryzysu są kredytodawcy którzy dawali kredyty ludziom, którzy nie byli ich w stanie spłacić. To zupełnie oczywiste dla każdego liberarianina. O co Ci chodzi? Ty nawet nie wiesz w podstawach czym jest liberalizm.
>"Nawołuje do zwiększenia produkcji paliw i gazu
>pochodzących ze źródeł amerykańskich." - wolnorynkowiec
>pełną gębą!
No:) A wiesz kto produkuje paliwo i gaz w Stanach? Prywatne konsorcja! A wiesz co oznacza produkcja ze źródeł amerykańskich? Mniejszą produkcją choćby ze źródeł irackich....Pisałaś coś o wojnie w Iraku? -
>Profesor X napisał
>No winni kryzysu są kredytodawcy którzy dawali kredyty
>ludziom, którzy nie byli ich w stanie spłacić. To
>zupełnie oczywiste dla każdego liberarianina. O co Ci
>chodzi? Ty nawet nie wiesz w podstawach czym jest
>liberalizm.
kto majstrował przy stopach, że banki dawały jak leci kredyty, a ludzie brali? FED sobie troche pomanipulował ze stopami procentowymi i zaczął to szaleństwo. -
>Adam napisał
>Bardziej zabolało "konserwatystka", czy "członkini
>związków zawodowych" ?
nieważne co Ci odpowiem i tak będziesz wiedział swoje. chodziło mi o te związki zawodowe.
- 1
- 2