-
MarcinK
http://liberalowie.salon24.pl/25716...
"W wyniku wyborów do Rady Dzielnicy Ursynów m. st. Warszawy mandaty uzyskało 11 radnych Platformy Obywatelskiej RP, 10 radnych komitetu wyborczego Nasz Ursynów oraz 4 radnych Prawa i Sprawiedliwości. Tak chcieli mieszkańcy, tak ich głosy, zgodnie z ordynacją wyborczą, przełożyły się na rozkład mandatów. Po wyborach powstała koalicja komitetu wyborczego Nasz Ursynów z Prawem i Sprawiedliwością, mająca zdecydowaną większość w radzie, pozwalającą na stabilne rządy przez całą kadencję.
Na pierwszym posiedzeniu Rady Dzielnicy w dniu 1 grudnia 2010 r. przewodniczącym rady został wybrany dr hab. Lech Królikowski, desygnowany przez tę koalicję. Podczas posiedzenia obecny był urzędnik reprezentujący Panią Prezydent, który nie zgłosił wtedy żadnych zastrzeżeń do przebiegu sesji.Ten sam urzędnik następnego dnia dopatrzył się błędów formalnych w procedurze i podważył prawidłowość wyboru przewodniczącego rady. Na tej podstawie Pani Prezydent wstrzymała wykonanie uchwały Rady Dzielnicy o wyborze przewodniczącego rady i przekazała sprawę do rozpatrzenia Radzie Miasta."
Ogólnie demokracja demokracją ale PO musi rządzić... -
Eli
A co w tym dziwnego? PiS, SLD czy PSL też zrobi wszystko by mieć władzę. -
MarcinK
PiS i Nasz Ursynów chcą stworzyć koalicję i mając większość nie mogą rządzić bo HGW podważa wynik głosowania w którym PO miała mniejszość głosów. To taka mała próbka tego co może dziać się po wyborach jeśli jedynie słusznie myśląca partia przegra... jakoś nie kojarzę żeby inna partia stosowała takie chwyty jak PłO... nie wiem co im to da bo są w mniejszości.. ale HGW już widać że zaczyna mataczyć.. -
Artur
Odejdzie od koryta jeśli celebryci odwrócą się od niej. PO juz nie jest cool :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,104314,... -
-
Adam
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. To oczywiste że tępa masa zawsze będzie wspierać partię dla tępych mas, nie ma tutaj żadnego związku z jakąkolwiek świadomością polityczną, to moda wykreowana przez media. Teraz jest bardzo możliwe, że ta moda przejdzie na skompromitowane do kwadratu SLD, a patrząc na tutejszych wielkomiejskich i inteligentnych inaczej wcale nie będzie to takie trudne. Nawet pomimo, że poprzednio dla PO internetowego gardłowania i fanboyowstwa nie było końca. Tak to już jest z chamami z dziada pradziada, możesz ostrzegać, a ten dopiero się przekona jak sam gębę rozdziawi ze zdziwienia. A o przyznaniu się do błędu można zapomnieć.
Zmiana politycznej mody dla ciemniaków to kwestia chwil, już nawet w TVNie co raz krytykują dawnych idoli i coraz częściej pojawia się piękny Grzesio potępiający porażkę rządzącej PRAWICY. Bo PO to prawica, nie ? W tym kraju po prostu musi minąć jeszcze kilka lat. -
Eli
>MarcinK napisał
>PiS i Nasz Ursynów chcą stworzyć koalicję i mając
>większość nie mogą rządzić bo HGW podważa wynik
>głosowania w którym PO miała mniejszość głosów. To
>taka mała próbka tego co może dziać się po wyborach
>jeśli jedynie słusznie myśląca partia przegra... jakoś
>nie kojarzę żeby inna partia stosowała takie chwyty jak
>PłO... nie wiem co im to da bo są w mniejszości.. ale HGW
>już widać że zaczyna mataczyć..
A to trzeba by poszperać głównie w prasie lokalnej. Nie wyobrażam sobie aby inne partie Bandy Czworga tego nie robiły. To by nie było w ich stylu. -
MarcinK chyba rozumiesz Ursynów bastion PO, żelazny elektorat, młodzi wykształceni ludzie sukcesu aspirujący do elity i PO zostaje odstawiona od władzy. HGW wyraźnie nie umie tego zrozumieć i rozpaczliwie już po fakcie usiłuje to zmienić.
-
Eli
>Adam napisał
>Nie wiem czy jest się z czego cieszyć. To oczywiste że
>tępa masa zawsze będzie wspierać partię dla tępych mas,
>nie ma tutaj żadnego związku z jakąkolwiek
>świadomością polityczną, to moda wykreowana przez media.
>Teraz jest bardzo możliwe, że ta moda przejdzie na
>skompromitowane do kwadratu SLD, a patrząc na tutejszych
>wielkomiejskich i inteligentnych inaczej wcale nie będzie
>to takie trudne. Nawet pomimo, że poprzednio dla PO
>internetowego gardłowania i fanboyowstwa nie było końca.
>Tak to już jest z chamami z dziada pradziada, możesz
>ostrzegać, a ten dopiero się przekona jak sam gębę
>rozdziawi ze zdziwienia. A o przyznaniu się do błędu
>można zapomnieć.
>Zmiana politycznej mody dla ciemniaków to kwestia chwil,
>już nawet w TVNie co raz krytykują dawnych idoli i coraz
>częściej pojawia się piękny Grzesio potępiający
>porażkę rządzącej PRAWICY. Bo PO to prawica, nie ? W tym
>kraju po prostu musi minąć jeszcze kilka lat.
A po 4 latach rządów SLD zagłosują np: na PiS:) -
Adam
Chyba, że na polskie ulice wyjdzie Motłoch i wypędzi to całe bydło, a na stanowiskach obsadzi kompetentnych przedstawicieli władzy. Nie każda rewolucja pożerała własne dzieci, a w tym kraju nie ma innego rozwiązania. -
Eli
Rewolucja zawsze pożera własne dzieci. Jak na ulice wyjdzie motłoch to jedyną nadzieją jest armia. Ona pogoni i Bandę Czworga i bydło na ulicach. Bo jak krajem zaczną rządzić zadymiarze to niczym się to nie będzie różniło. A motłoch wybierze i tak zawsze podobnie - źle. Na tym polega demokracja. -
Jaka armia? To takie niezdarne w garnizonach na terytorium III Rzeczypospolitej Polskiej nazywasz armią? O, tu masz polską armię:
http://www.youtube.com/watch?v=-X21...
że normalnie czapki z głów :D
Żadna kontrrewolucja nie jest u nas realna, ani wyjście motłochu na ulicę. Przecież jesteśmy już "cywilizowanym społeczeństwem", żaden Walter na to nie pozwoli. -
willow nick nack
eeee już dawno się przyzywczaiłem że może być coraz gorzej, nie w tym rzecz, że pis nawiązał koalicję z naszym ursynowem, a teraz coś tam chce mongoł, takie ukladanki na poziomie lokalnym to norma. Mnie bardziej boli to
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/...
Jak ktoś bywał w rejonie Lasu kabackiego i Powsina ten wie że to piękne okolice. A teraz ? Nadchodzi zagłada. Dlatego szczerze to wiszą mi połajanki z bufetową. Ursynów i te jego części najmłodsze to rejony z 70 % poparcia dla Tuska. Tutaj jakby Kononowicz startował z list PO to też by wygrał. Wybór wladz lokalny, kto rządzi to mnie tak obchodzi jak zeszłoroczny śnieg, kto by nie byl przy korycie i tak robi to samo: skosi trawę, ułoży bruk, otworzy ulicę, zrobi park. Bzdety. -
Eli
>Ritter von Nałęcz napisał
>Jaka armia? To takie niezdarne w garnizonach na terytorium
>III Rzeczypospolitej Polskiej nazywasz armią? O, tu masz
>polską armię:
> http://www.youtube.com/watch?v=-X21...
>że normalnie czapki z głów :D
Jak to jaka?!! GROM, wszyscy żołnierze którzy byli w Afganie, Formoza, Krakowscy Komandosi, to są doborowe jednostki patriotów i wybitnych żołnierzy, mało tego, za te wszystkie obcinanie budżetu MON-u wojsko najchętniej rozpędziłoby całą polityczną watahę na cztery strony świata, ale to honorowi ludzi i wypełniają słowa przysięgi. Przyjdzie jednak dzień sądu nad naszymi politykami kiedy zobaczą co to znaczy gniew armii.
>Żadna kontrrewolucja nie jest u nas realna, ani wyjście
>motłochu na ulicę. Przecież jesteśmy już "cywilizowanym
>społeczeństwem", żaden Walter na to nie pozwoli.
Jeśli będzie miał w tym interes to jeszcze sam będzie szedł na czele pochodu. -
Eli
>willow nick nack napisał
>Jak ktoś bywał w rejonie Lasu kabackiego i Powsina ten wie
>że to piękne okolice. A teraz ? Nadchodzi zagłada.
>Dlatego szczerze to wiszą mi połajanki z bufetową.
>Ursynów i te jego części najmłodsze to rejony z 70 %
>poparcia dla Tuska. Tutaj jakby Kononowicz startował z list
>PO to też by wygrał. Wybór wladz lokalny, kto rządzi to
>mnie tak obchodzi jak zeszłoroczny śnieg, kto by nie byl
>przy korycie i tak robi to samo: skosi trawę, ułoży bruk,
>otworzy ulicę, zrobi park. Bzdety.
Chcesz hotel robotniczy nazwać "pięknymi okolicami"? Przecież jak to powstanie w miejsce Tesco to nic to nie zmieni względem przyrody. Z resztą za tym Tesco nie ma żadnej przyrody tylko stoi barako-hotel robotniczy. Przynajmniej jakiś czas temu jeszcze stał. -
willow nick nack
Jaki hotel ? za tym już tylko zajednia metra i las.
Byles w galerii mokotów, tego typu molochach ? Tam zjeżdzaja miliony, więc: zakorkuje Kabaty, poziom spalin zwiekszy się wielokrotonie, i może to najważniejsze, czyli ludzie, którzy traktują takie wypadki jak ciekawe spędzenie czasu następnie polezie do rozerwatu, a takie ilości ludu to zagłada dla rezerwatu, do którego jeszcze 15 lat temu chodziło się i tylko wsłuchiwałeś się w śpiew ptaków, z roku na rok jest coraz gorzej... -
Eli
Ale co Ty opowiadasz w ogóle, przecież to zasrane Tesco a dalej jakieś pole na którym stał (nie wiem czy nadal stoi) barako-hotel dla roboli, obok są (po dwóch stronach) osiedla. To raczej im będzie przeszkadzała budowa i juble w Galerii a nie naturze, bo tam do natury jest kawałek z buta. Zwyczajnie histeryzujesz. Do tego taka galeria to motor napędowy lokalnej gospodarki. Są miejsca pracy, jest gdzie spędzić czas. -
willow nick nack
Lol co Ty mówisz ? Ja pamiętam jeszcze Kabaty jak tam nic nie było, czerstwe pole i pośrodku dróżka. Tam nie ma baraku przy Tesco, były kiedyś dawno temu jak budowali, a teraz już nic sie nie buduje, bo już doszli do granicy Lasu. Miejsca pracy ? żart ? tam mieszkają jeżeli nie dobrze usytuowani to bardzo bogaci, pomijając już każdą personę z tv. jest tam ich jak mrówków. Powtarzam taki moloch będzie zabijał powoli rezerwat. Takie galerie to dla naszych cudownych rodaków - ROZRYWKA, więc: A. ida wpierw kupić, nażreć się, a potem albo pochodzić po lesie i oczywiście tam się wyszczać. Takie są realia, taka kultura. -
>Eli napisał
>Jak to jaka?!! GROM,
No oni są na poziomie, ale ciut ich przy mało.
>wszyscy żołnierze którzy byli w
>Afganie,
Kpisz sobie chyba :P Ponoć za ich obecność w Afganie wstydzić się powinniśmy, nie nią chlubić, pod naszym miłościwym panowaniem zakwitł tam raj dla talibów prawie taki jak w okręgach rządzonych przez Niemców.
>Formoza, Krakowscy Komandosi, to są doborowe
>jednostki patriotów i wybitnych żołnierzy,
Tylko ile ich jest?
>mało tego, za te wszystkie obcinanie budżetu MON-u wojsko najchętniej
>rozpędziłoby całą polityczną watahę na cztery strony
>świata, ale to honorowi ludzi i wypełniają słowa
>przysięgi. Przyjdzie jednak dzień sądu nad naszymi
>politykami kiedy zobaczą co to znaczy gniew armii.
Tia, gniew armii. 100 tys. żołdaków, z których nie więcej niż 15-20 tys. reprezentuje jakąkolwiek wartość bojową, nie więcej niż 5 tys. realną wartość bojową. Mało, mało mało.
>Jeśli będzie miał w tym interes to jeszcze sam będzie
>szedł na czele pochodu.
No to ja nań nie pójdę. -
Eli
>Ritter von Nałęcz napisał
>No oni są na poziomie, ale ciut ich przy mało.
Do opanowania gmachu sejmu chyba wystarczy, nie?
>Kpisz sobie chyba :P Ponoć za ich obecność w Afganie
>wstydzić się powinniśmy, nie nią chlubić, pod naszym
>miłościwym panowaniem zakwitł tam raj dla talibów prawie
>taki jak w okręgach rządzonych przez Niemców.
U Niemców w prowincji nie było nigdy żadnych talibów. Żołnierze robili swoje a reszta to wina dowództwa. Z resztą to rozpanoszenie talibów te efekt klichowszczyzny i jego wspaniałej strategii: my nie ruszamy ich to może oni nie ruszą nas.
>Tylko ile ich jest?
A to do zamachu stanu więcej potrzeba? Chyba, że zakładasz, iż Polacy będą bronić naszych posłów i senatorów hehe:)
>Tia, gniew armii. 100 tys. żołdaków, z których nie
>więcej niż 15-20 tys. reprezentuje jakąkolwiek wartość
>bojową, nie więcej niż 5 tys. realną wartość bojową.
>Mało, mało mało.
Moim zdaniem więcej ale to nie istotne. Nawet jeśli to nie ich wina acz władzy. Pieniądze. MON został finansowo obrabowany, więc armia jest niedofinansowana. I to jest właśnie jeden z powodów dla których być może armia powie dość.
>No to ja nań nie pójdę.
Nigdy nie mów nigdy. -
Ja uważam, że to nie tylko kwestia cięć budżetowych, tylko po prostu szkolenia. Nasze wojsko szkoli się na cioty, a nie godnych żołnierzy. I nie wierzę, że dystrykt Polski Kołchozu Europejskiego jest w stanie odmienić system szkolenia i tworzenia pewnego archetypu, ideału żołnierze, le spirit de corps, czy jak to tam z francuska leciało; )
A czy wkroczenie na Wiejską i Krakowskie wystarczy? Nie wiem. Jeśli wojsko nie miałoby sił do ustanowienia administracji wojskowej, to sprawa mogłaby trochę przypominać sytuację po wybuchu powstania listopadowego, czy raczej rajdzie garstki idiotów na rezydencję Konstantego Pawłowicza i paru polskich generałów. A co potem? Kicha.