-
Eli
Może mało politycznie, ale cały świat żyje raczej tym.
Wasze typy?
Moim zdaniem powinna być deklasacja i wygrać powinno Prawdziwe Męstwo...
Jak zostać Królem nie oglądałem więc ciężko mi ocenić...
Incepcja...hmmm, rewelacyjna muzyka, świetny pomysł, ale czegoś mi zabrakło... -
wg mnie Jak zostać królem, a za nim Black Swan.
Prawdziwe Męstwo też bardzo dobre, ale nie wiem czy na Oskara. -
bartkiller
>Eli napisał
>Incepcja...hmmm, rewelacyjna muzyka, świetny pomysł, ale
>czegoś mi zabrakło...
Takie samo mam zdanie, a zabrakło mi konkretniej spójności w realizacji tego pomysłu. -
przed Incepcją miałam mega oczekiwania skoro film reklamowano rok przed jako obalenie mitu Matrixa i jak to często bywa czar pryska w trakcie oglądania filmu. koncept świetny, DiCaprio bardzo dobry (choć wolałam go w podobnej roli w Shutter Island), muzyka niezła, ale w pewnym momencie reżyser po prostu najnormalniej świecie przekombinował, a sceny strzelanin w dużej mierze zbędne. reasumując, dobry film, ale nie na Oskara.
-
-
Eli
Mnie w tym filmie uderzyła...oczywistość. Facet przychodzi do ojca, ten jej poleca swoją studentką i za 5 minut już jest w śnie i to dla niej...takie oczywiste. Potem odkrywa całą prawdę o jego projekcjach i to dla niej...takie oczywiste. Ten film jest taki...oczywisty. To oczywiste, że włamują się do snów, jakoś brakuje mi w tym filmie tajemnicy, zamaskowania, grozy. Bo pomysł po prostu genialny, muzyka klimatyczna, Hans Zimmer w formie. Natomiast samo wykonanie jakieś takie...oczywiste.
A co do porównania do Matrixa to pomysł na Incepcję podoba mi się bardziej, ponieważ nie jest to film o konflikcie ludzi z maszynami, ale ludzi z ludźmi, a to dla mnie zawsze ciekawsze.
Naprawdę pomysł, zamysł, - genialne, ale jakoś, czegoś brakuje. Wszystko to takie....oczywiste.
Oscar za muzykę powinien być bez dwóch zdań. Za efekty i montaż może być (nie wiem czy za montaż jest nominowany, chyba nie). Za najlepszy film oczywiście nie, bo nie jest najlepszy. Tutaj najlepsze jest Prawdziwe Męstwo:) Jak zostać królem nie widziałem ale słyszałem, że film rewelka.
A kompletnym skandalem jest to, że Maczeta nie jest nominowana do Oscara:) -
Artur
Jak zostać królem, Black Swan to świetne filmy. Incepcja bardzo dobra ale w pewnym momencie reżyser odleciał...przekombinowane to było ale niezłe. Wspomniany Shutter Island też bardzo dobry, zakończenie w stylu szustego zmysłu. Niezły był też Ghost Writer. Oskary jakoś nigdy mnie nie ekscytowały mocno choć lubię dobre filmy. -
Artur
>Eli napisał
>
>A kompletnym skandalem jest to, że Maczeta nie jest
>nominowana do Oscara:)
Machete Cortez powinien pojawić się na gali i wyciąć jurorów:) -
Eli
>Artur napisał
>Jak zostać królem, Black Swan to świetne filmy.
Black Swan nie oglądałem, ale jakoś historia histerii w balecie mnie nie kręci.
>Incepcja
>bardzo dobra ale w pewnym momencie reżyser
>odleciał...przekombinowane to było ale niezłe. Wspomniany
>Shutter Island też bardzo dobry, zakończenie w stylu
>szustego zmysłu.
Ale to Scorsese a to mistrz. U niego co jak co ale wszystko jest dopięte w fabule na ostatni guzik.
>Niezły był też Ghost Writer
Film obleśnie populistyczny i lewacki. Chociaż całkiem nienudny.
>Oskary
>jakoś nigdy mnie nie ekscytowały mocno choć lubię dobre
>filmy.
Zawsze jakaś odmiana, lubię pooglądać Oscary i Superbowl, chociaż tyle mogę się odpłacić USA za zniszczenie Związku Radzieckiego:)
>Artur napisał
>Machete Cortez powinien pojawić się na gali i wyciąć
>jurorów:)
Hehe, raczej. Ale prowadzić będzie niezła laska więc...
http://www.youtube.com/watch?v=sO06...
Dla wtajemniczonych przypominam, że scena gdy to leciało działa się w basenie. -
Ghost Writer lewacki? dobre... no ale jak ktoś ma manię to i filmy będzie pod tym kątem oceniał :P
co by jednak nie mówić to Hollywood jest do granic mekką Demokratów :D -
Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn
>madzia napisała:
>Ghost Writer lewacki?
Hehe, wiedziałem że w tym temacie w końcu taki motyw się musi pojawić. :)
>jak ktoś ma manię to i filmy będzie pod tym kątem oceniał
Nie tak dawno temu na Forum MediaŚwiat ktoś narzekał, że kanał dokumentalny Planete powinien być wyłączony w Polsce, bo szerzy lewacką propagandę. :D
Także nie dziw się takim rzeczom absolutnie. Ludzie miewają ostro nasrane pod czerepem. -
willow nick nack
Eli jest zaciekłym przeciwnikiem Polańskiego, uważa, że ten nie ma stylu ponieważ "Oliver Twist nie ma stylu" hehehe.
Ghost Writer genialny film, stara, dobra forma Romana. Pietyzm wykonania, który zawsze zachwyca. W pt. dostał o ile się nie mylę w liczbach, 3 Cezary. -
>madzia napisała:
>Ghost Writer lewacki? dobre... no ale jak ktoś ma manię to
>i filmy będzie pod tym kątem oceniał :P
>co by jednak nie mówić to Hollywood jest do granic mekką
>Demokratów :D
O pardon, skąd wywodził się jeden z 4-5 najwybitniejszych prezydentów USA? :D -
>Ritter von Nałęcz napisał
>O pardon, skąd wywodził się jeden z 4-5 najwybitniejszych
>prezydentów USA? :D
jest różnica między tamtym Hollywoodem, a obecnym :) -
Eli
>madzia napisała:
>Ghost Writer lewacki? dobre... no ale jak ktoś ma manię to
>i filmy będzie pod tym kątem oceniał :P
Jaką niby manię? po prostu stwierdzam, że film ma na celu połechtanie lewicy europejskiej jaka to jest fajna gdy ciąga swojego byłego premiera przed oblicze komisji ds. Iraku. Z resztą nigdy nikt się nie krył z tym, że film ma mieć taki wydźwięk. Chyba, że zaraz się dowiem, że filmy nie mają żadnego przekazu a autor nigdy nie ma żadnych sympatii społecznych czy politycznych.
>co by jednak nie mówić to Hollywood jest do granic mekką
>Demokratów :D
No ok, ale co ma Hollywood do Autora Widmo? Obecny Rambo powstaje w Bułgarii, więc faktycznie jest to "do granic" mekka Demokratów. -
Eli
>Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn napisał
>Hehe, wiedziałem że w tym temacie w końcu taki motyw się
>musi pojawić. :)
Hehe, wiedziałem, że w tym temacie się tylko pojawisz jak pojawi się krytyczne głos wobec twojego lewicowego mesjanizmu.
>Nie tak dawno temu na Forum MediaŚwiat ktoś narzekał, że
>kanał dokumentalny Planete powinien być wyłączony w
>Polsce, bo szerzy lewacką propagandę. :D
O hihihi, ale dżołk, normalnie tylko psi-psi nie zrób z zachwytu nad tym jakiego kwasa wymyśliłeś. Ahihi, LOLOL, blogaskowe poczucie humoru.
>Także nie dziw się takim rzeczom absolutnie. Ludzie
>miewają ostro nasrane pod czerepem.
Powiedział Pavka który mecenasa prawa nazywa tłukiem a jedyne na czym operuje to wikipedia. No a o filmach ma tyle do powiedzenia, że wejdzie na wątek o filmach by napisać o...nie o filmach, nie...o? No na pewno nie o filmach, nie.. więc o...O INNYM DYSKUTANCIE. Bo przecież do tego wystarczy mieć charakter ścierki a filmów oglądać nie podobna:) -
Eli
>madzia napisała:
>jest różnica między tamtym Hollywoodem, a obecnym :)
To fakt! -
Eli
>willow nick nack napisał
>Eli jest zaciekłym przeciwnikiem Polańskiego
Hmmm, raczej nie ubóstwiam jego filmów i mówię o tym wprost, co jest raczej bardzo kontrowersyjnym wyznaniem.
P.S Co do tej oceny pod kątem politycznym, to oglądaliście Avatara? Jaki wg ciebie madzia ten film niesie przekaz? Bo wg mnie taki, "złe korporacje + zakute łby marines = śmierć wspaniałym kulturom, naturze, miłości i w ogóle wszystkiemu". Oprócz tego, że film jest wspaniale zrobiony i w kinie robi wrażenie to mimo wszystko jest...śmieszny, taki zielony do bólu. -
willow nick nack
Avatar akurat jest można rzec, mało humanistyczny. Zwórcił na to uwagę Watykan.
http://film.interia.pl/wiadomosci/f...
-
Eli
Hmm no technologiczna rozpierducha, to nawet fajne, lubię rozpierduche na ekranie, ale przekaz ma ekolewacki. A oczywiście te wszystkie szamanizmy sparodiowane w tym filmie - beczka śmiechu. -
Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn
>Eli napisał
>Hehe, wiedziałem, że w tym temacie się tylko pojawisz jak
>pojawi się krytyczne głos wobec twojego lewicowego
>mesjanizmu.
Osobiście szczerze wątpię, czy Twój paranoiczny bełkot może aspirować do miana krytycznego głosu wobec czegokolwiek...
>O hihihi, ale dżołk
Raczej smutny dowód głupoty niektórych... nie ma się z czego śmiać.
>Powiedział Pavka który mecenasa prawa nazywa tłukiem
Nic Ci nie poradzę skarbie na to, że fakt bycia "mecenasem prawa" nie wyklucza bycia tłukiem...
>No a o filmach ma tyle
>do powiedzenia, że wejdzie na wątek o filmach by napisać
>o...nie o filmach, nie...o? No na pewno nie o filmach, nie..
Wybacz, że nie sprostałem Twoim wysokim standardom merytorycznej dyskusji o współczesnej kinematografii. Zrozum jednak, że osoba na tyle błyskotliwa by odkryć w Avatarze ekolewackie przesłanie "gópi marines i gópia korporacja niszczą cacy przyrodę i kulturę" zwyczajnie mnie onieśmiela przenikliwością własnego umysłu...