-
Eli
Oto newsy o naszej platformianej jedynce w Szczecinie:
http://www.wprost.pl/ar/243769/Arlu...
Jest to pozytyw, bo jako minister ds. osób wykluczonych może zajmie się największą grupą wykluczonych w Polsce, czyli grupą polskich podatników.
Wiemy już, dzięki złotustemu Jurkowi Wenderlichowi, że dr. Judym z niego nie będzie. No cóż, jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, może w przyszłości start z list PiS do europarlamentu?
A tutaj dowód na to, że PO to Partia Miłości:
http://www.youtube.com/watch?v=JMqr...
POLECAM KAŻDEMU!!!
ah, ten j. miłości. -
-
Artur
Ciekawe, że Arłukowicz zdobył popularność na krytykowaniu PO żeby później do niej przyłączyć. Podczas komisji hazardowej wypadł przyzwoicie ale teraz całkowicie stracił wiarygodność. -
bartkiller
oh i nasz wspaniały niezależny dziennikarz samuel, jak miło, i jaki dzielny
Z tego co mi wiadomo, to filmowanie bez zgody osoby nagrywanej nie jest zgodne z prawem, a pewno nie jest eleganckie, więc ów "dziennikarz" był co najmniej nachalny.
Oczywiście, zachowanie nagrywanych było dalekie od eleganckiego również, ale nie wiem co to ma wspólnego z jakąkolwiek partią. Czy chciałeś Eli zasugerować, że wśród wyborców PiS nie ma podobnej kategorii osób ? -
-
Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn
>Ritter von Nałęcz napisał
>Ale wieśniacy xD
>Stereotyp wyborcy PO :)
Ta... nie to co wyborcy PiSu, którzy zawsze niespotykaną kulturą osobistą się popisują, nie? :) -
>Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn napisał
>>Ritter von Nałęcz napisał
>>Ale wieśniacy xD
>>Stereotyp wyborcy PO :)
>
>Ta... nie to co wyborcy PiSu, którzy zawsze niespotykaną
>kulturą osobistą się popisują, nie? :)
Co Ty ode mnie chcesz człowieku?
Z jakim Ty mi tu Pisem wyskakujesz? Mało to razy pisałem, że PiS i PO to jedna swołocz?
Pomijam już ograniczenie horyzontów, ze poza PO i PiS nic nie istnieje. -
>
>Pomijam już ograniczenie horyzontów, ze poza PO i PiS nic
>nie istnieje.
No na chwilę obecną to w zasadzie nie istnieje;)
PSL to jak zwykle chorągiewka a SLD właśnie oddało jednego ze swoich najbardziej rozgarniętych ludzi.
Reszta jest milczeniem;)
-
DELUR
-
Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn
>Co Ty ode mnie chcesz człowieku?
Poprawnego rozpoznawania stereotypów.
>Z jakim Ty mi tu Pisem wyskakujesz? Mało to razy pisałem,
>że PiS i PO to jedna swołocz?
Pod wieloma względami niewątpliwie. Chciałem tylko zauważyć że wytykanie "wieśniackiego" zachowania wyborcom PO domaga się sprostowania, że wyborcy niektórych innych partii wcale w tyle nie pozostają w tej konkurencji, delikatnie rzecz ujmując. Nie żeby to jakiś konkurs był, czy coś. Po prostu nie chciałbym aby po Twojej wypowiedzi pozostały jakieś niedopowiedzenia, czy nie daj boże przekłamania w obrazie rzeczywistości politycznej. Nie chcielibyśmy tego przecież, prawda?
>Pomijam już ograniczenie horyzontów, ze poza PO i PiS nic nie istnieje.
Ograniczenie horyzontów nie ma tu nic do rzeczy, smutna prawda jest taka, że dziś liczą się tylko te dwie partie. Pomijaj już że niedostrzeganie tego jest zwykłą ignorancją... -
>Artur napisał
>Ciekawe, że Arłukowicz zdobył popularność na
>krytykowaniu PO żeby później do niej przyłączyć.
>Podczas komisji hazardowej wypadł przyzwoicie ale teraz
>całkowicie stracił wiarygodność.
no co? trzeba się gdzieś upchać przed wyborami, co? -
>Pomijam już ograniczenie horyzontów, ze poza PO i PiS nic
>nie istnieje.
no, no patrząc na Twoje patrzenie typu stereotyp wyborcy PO odnoszę wrażenie, że się sam zamykasz w tych ograniczeniach. co to, kurwa (za przeproszeniem), znaczy stereotypowy wyborca PO? nie wiem, ale starasz się naśmiewać także ze mnie, bo tak naprawdę aż do października także nim jestem. -
Eli
Ale platformiaki mają kompleks na punkcie PiS-u. Dać im obraz z lustra jak się zachowują to zaraz: - chcesz przez to powiedzieć, że PiS.....a PiS....a wyborcy PiS? Co ma do tego PiS? -
>madzia napisała:
>>Ritter von Nałęcz napisał
>>Pomijam już ograniczenie horyzontów, ze poza PO i PiS
>nic
>>nie istnieje.
>
>no, no patrząc na Twoje patrzenie typu stereotyp wyborcy PO
>odnoszę wrażenie, że się sam zamykasz w tych
>ograniczeniach.
Nie, dlaczego? Przecież stereotyp to nie wykładnia, prawda? Tylko stwierdzam, że wiekszośc wyborców Platformy w niczym nie jest lepsza od wyborców PiS, za to ma się za 100 razy lepszych od nich, wykazując ten sam stopień zaślepienia. Dodatkowo dochodzą akcje takie jak te, że oni nawet nie wiedzą, przeciw czemu protestują :)
>co to, kurwa (za przeproszeniem), znaczy
>stereotypowy wyborca PO?
Masz do dyspozycji wiele wydań słownika języka polskiego drukowanych oraz elektronicznych, do boju.
>nie wiem, ale starasz się
>naśmiewać także ze mnie, bo tak naprawdę aż do
>października także nim jestem.
Szczerze współczuję i na szczęście nie rozumiem. -
>DELUR napisał
>W takim razie preferuję milczenie od hipokrytów w stylu
>Arłukowicza.
+1 -
>Paweł a.k.a. Der Rotebirkhahn napisał
>Poprawnego rozpoznawania stereotypów.
Buhahahahahah xD
Jak Kali ukraść krowe, to ok, ale jak już ukraść krowe Kalemu to być źle? :)
>Pod wieloma względami niewątpliwie. Chciałem tylko
>zauważyć że wytykanie "wieśniackiego" zachowania
>wyborcom PO domaga się sprostowania, że wyborcy
>niektórych innych partii wcale w tyle nie pozostają w tej
>konkurencji, delikatnie rzecz ujmując.
Niby dlaczego? O_o Czy Ty wyśmiewając się z Pis wszędzie umieszczasz dopisek, że to samo robią platformersi albo komuchy? Nie wydaje mi się. Tak samo jak krytykuję smak lodów pistacjowych to nie muszę pisać, że zabajone też są do niczego, nie?
>Nie żeby to jakiś konkurs był, czy coś. Po prostu nie chciałbym aby po
>Twojej wypowiedzi pozostały jakieś niedopowiedzenia, czy
>nie daj boże przekłamania w obrazie rzeczywistości
>politycznej. Nie chcielibyśmy tego przecież, prawda?
Myslałem, że nawet Twoje uczulenie na Pis ma granicę - a jednak, myliłem się :)
Jak wyżej, Twoje zachowanie to hipokryzja w tej sytuacji.
A to, że ktos jest burakiem, nie oznacza, że druga strona też musi się do jego poziomu zniżać - to tak a proos korelacji wyborców obu najwiekszych partii w Polsce, nie wnikając, która z nich zaczęła konflikt.
>Ograniczenie horyzontów nie ma tu nic do rzeczy, smutna
>prawda jest taka, że dziś liczą się tylko te dwie
>partie. Pomijaj już że niedostrzeganie tego jest zwykłą
>ignorancją...
Ależ ja to doskonale widzę. Z tym, że mam pełne prawo to krytykowac. Polska polityka to bagno kręcące się wokół "polityki" PR. Nie polityki faktów. I w tym tkwi problem oraz to produkuje takie wieśniactwo z obu stron barykady. -
Jako kaczysta stwierdzam że:
- Na zamieszczonym przez Eliego filmiku są "młodzi, wykształceni, inteligenci z wielkiego miasta" jeśli tego nie widzicie to znaczy, że jesteście kibolami/moherami (niepotrzebne skreślić)
;)
- Arłukowicz zrobił woltę dzięki której ma szansę powtórzyć sukces Krzaklewskiego z wyborów do europarlamentu. Wielką szkodą dla osób chcących specjalizować się w negocjacjach biznesowych jest to, że nie ma z jego negocjacji z PO takich nagrań jakie swego czasu we współpracy z TVN zrobiła Renata vel. złoty warkocz alias kurwiki w oczach. W tamtym przypadku zarówno oferta jak i oczekiwania były dużo mniejsze tu zaś poseł SLD wskakuje na ministra od czegoś tam, za to z gażą limuzyną itd normalnego ministra i jeszcze dostaje jedynkę na platformowej liście w Szczecinie. -
Adam
>bartkiller napisał
>oh i nasz wspaniały niezależny dziennikarz samuel, jak
>miło, i jaki dzielny
Otrzyj łezkę :)
>Z tego co mi wiadomo, to filmowanie bez zgody osoby
>nagrywanej nie jest zgodne z prawem, a pewno nie jest
>eleganckie, więc ów "dziennikarz" był co najmniej
>nachalny.
Wspaniała wypowiedź na temat chamstwa w wykonaniu Młodych, Inteligentnych, Z Wielkich Miast. Zmiażdżyłeś wszystko siłą argumentu.
>Oczywiście, zachowanie nagrywanych było dalekie od
>eleganckiego również, ale nie wiem co to ma wspólnego z
>jakąkolwiek partią. Czy chciałeś Eli zasugerować, że
>wśród wyborców PiS nie ma podobnej kategorii osób ?
Zdaję się, że to Ty byłeś przekonany, że wśród popierających PO nie ma podobnej kategorii osób co w PiSie bo jak wiemy Młodzi Inteligentni Z Wielkich Miast to nie to bagno co mohery spod krzyża i kaczyści co języka miłości nie znają i szerzą Nienawiść oraz Podział.
Nawiasem mówiąc ja też chętnie bym się dowiedział, co to jest ten Kaczyzm.
-
bartkiller
>Adam napisał
>>Z tego co mi wiadomo, to filmowanie bez zgody osoby
>>nagrywanej nie jest zgodne z prawem, a pewno nie jest
>>eleganckie, więc ów "dziennikarz" był co najmniej
>>nachalny.
>
>Wspaniała wypowiedź na temat chamstwa w wykonaniu
>Młodych, Inteligentnych, Z Wielkich Miast. Zmiażdżyłeś
>wszystko siłą argumentu.
? :) Umiałbyś konkretniej napisać o co Ci chodzi, czy tak tylko bełkoczesz w moim kierunku ? Jakie "wszystko" ? Jaką "siłą" ? Takiej samej wagi kontrargument jak argument autora wątku :|
>Zdaję się, że to Ty byłeś przekonany, że wśród
>popierających PO nie ma podobnej kategorii osób co w PiSie
To bardzo ciekawe, ale chyba jednak źle Ci się zdaje. Masz jakieś konkretne źródło tej informacji, czy akurat Ci się przyśniło ? :O
> Nawiasem mówiąc ja też chętnie bym się dowiedział, co
>to jest ten Kaczyzm.
Cieszy mnie Twój popęd do wiedzy, ale postaraj się więcej działać a mniej deklarować. Ja też nie znam tego pojęcia, ale postaram się Ci pomóc, bo po powyższych widzę, że z myśleniem u Ciebie nietęgo. Wydaje mi się, że osoby posługujące się tym pojęciem (ja do nich nie należę, podobnie jak Ty zapewne, więc mam nadzieję, że nadążysz za tym ambitnym wnioskowaniem) rozumieją pod nim fanatyczne popieranie działań Jarosława Kaczyńskiego. Niesamowite co nie ? Pewnie się teraz głowisz, jak na to wpadłem. Ale oczywiście tylko zgaduję. -
Adam
>"Nawiasem mówiąc ja też chętnie bym się dowiedział, co to jest ten Kaczyzm.
Już podaje definicję
kaczyzm - stan wykluczenia ze społeczności młodych wykształconych inteligentów z wielkich miast, polegający na braku wiary w obietnice Tuska. Kaczyzm jest związany z kaczystami.
Kaczyści są zawsze starzy nawet jeśli mają około 18 lat. Kaczyści zawsze są niewykształceni nawet jeśli mają dyplomy profesorów, doktorów, magistrów. Kaczyści nie odnieśli sukcesu nawet jak są posłami, senatorami, prezydentami, biznesmenami, naukowcami, dziennikarzami, autorami książek wydawanych w nakładach setek tysięcy egzemplarzy.
Badania dowodzą że kaczyści mają obecnie dwie podgrupy (dotychczasową) moherów i (świeżo doklejaną) kibiców. Mohery można czynnie znieważać bez żadnego zagrożenia zwłaszcza jak warszawska straż miejska jest blisko. Natomiast obrażanie kibiców nawet jak obok jest warszawska straż miejska a nawet policja co prawda nie wiążę się z odpowiedzialnością karną ale może boleć.
Kaczystą zostaje się na dwa sposoby:
- klasyczny - to bycie zwolennikiem PiS
- nowy - polega na jakiejkolwiek krytyce PO i Donka, po której krytykujący publicznie nie przyzna się do błędu. W ten sposób kaczystami zostało liczne grono ekonomistów krytykujących działania Tuska w sprawie OFE i zadłużenia np Balcerowicz (nielubiany przez PiS) oraz ostatnio kibice piłkarscy za to że krytykowali stan przygotowań do Euro 2012 np brak dróg. -
Adam
+1 dla MPJ
I jak śmiesznie patrzeć na gule w gardziołku naszego bartkillera, który miota się do każdego z żalu o to, że ktoś pokazał zachowanie jego koleżków którzy są jeszcze bardziej zdziczali niż najlepiej wyselekcjonowani katoliccy fundamentaliści co niestety obala jego jedyną rzecz w życiu która buduje jego autorytet czyli lans z bycia Inteligentnym Wykształconym Z Wielkiego Miasta. "Dziennikarz łamie prawo !" Śmiech na sali. Nawet teraz rozpaczliwie próbuje zgrywać mistrza ciętej riposty i nie odmawia sobie ynteligentej yronii pomimo że nie nawet jest w stanie załapać co się do niego powiedziało w jednym zdaniu. Ja mam ubaw, ale zapewne niejedna osoba stwierdziłaby, że to jest do prawdy smutne.