-
Anonim
Co powiecie o obsadzeniu ministerstw przez Tuska? ja wiem że większość tu nie lubi PO (ja też nie kocham) ale chyba są ludzie, których szanujecie? Jakie są największe zaskoczenia? Pomyłki? Dobre wybory? -
Rząd fatalny jak większość poprzednich w III RP, co tu gadać. Ale fakt, parę nazwisk warto wymienić.
Donald Tusk - mierny premier, dobry polityk partyjny. Co on dla Polski dotąd zrobił?
Waldek Pawlak jako MG - on w ogóle coś robi? I w ogóle jaki jest sens istnienia ministerstwa gospodarki?
Jarosław Gowin jako MS - generalnie cenię jego poglądy, choć nie przepadam osobiście - widać, że od wierności ideałom woli koryto :) Nie mniej bystry i wartościowy człek, ale na szefa resortu sprawiedliwości w ogóle się nie nadaje. Myślę, że w ten sposób Tusk chce go skończyć.
Bartosz Arłukowicz szef MZ. Lekarz i na tym kwalifikacje się chyba kończą. Generalnie nie znam przebiegu jego kariery lekarskiej, ale czy kiedyś zarządzał choćby jednostką szpitalną? Bo teraz ma zarządzać całą socjalistyczną machiną opieki zdrowotnej.
Michał Boni jako minister cyfryzacji i administracji. Dobrze, że oddzielono administrację od ogromnego resortu spraw wewnętrznych, ale do cholery - do cyfryzacji trzeba osobnego ministra? Sa Boni jest raczej kompetentny, ale służy Tuskowi, nie Polsce.
Mikołaj Budzanowski jako MSP - na pewno będzie tysiąc razy lepszy niż Grad, ale o to nietrudno. Chociaż to zabawne,że to archeolog ma zarządzać tak ważnym resortem :) W samym ministerstwie ma dwa lata stażu. Kolejny dowód na brak kadr PO.
Radzio "Cezar" Sikorski - nie trawię typa. Nie wiem, jak taki cap mógł wyrwać tak mądrą żonę.
Jacek Cichocki jako MSW - nie przerasta go aby to?
Barbara Kudrycka - muszę to w ogóle komentować?
Joanna Mucha jako MSiT - no szczyt komedii :D Chyba,że pozwalała szczytować premierowi.
Sławek Rysiek Nowak jako minister transportu :) Miód na serce. Nasza intelektualna podpora państwa. Szczyt partyjniactwa, makabryczna niekompetencja i wieśniactwo. On ma jakieś pojęcie o zagadnieniach z zakresu logistyki i infrastruktury?
Jacek Rostowski - beznadziejny minister, jego pomysły jeżą włosy na głowach ekonomistów. Widać, nikogo lepszego nie mają.
Marek Sawicki jako MRiRW - troszkę się na tym nie znam, więc trudno mi ocenić jego działalność. Raczej standard na tle innych ministrów rolnictwa.
Tomasz Siemoniak jako szef MON. Może mnie też zrobią jego ministrem?
Bogdan Zdrojewski jako MKiDN - zesłanie. Jeden z nielicznych kompetentnych ludzi w PO. Powinien szefować resortowi obrony. Ale nie szefuje.
Krystyna Szumilas - MEN - wygląda w miarę, ale czas pokaże. Na szczęście zdjęli tą wariatkę Hallową. -
Wydaje mi się ze ten rząd jest bardziej wynikiem rozstawiania pionków wewnątrz PO niż czegokolwiek innego.
-
Anonim
>Ritter von Nałęcz napisał
>Michał Boni jako minister cyfryzacji i
>administracji. Dobrze, że oddzielono administrację od
>ogromnego resortu spraw wewnętrznych, ale do cholery - do
>cyfryzacji trzeba osobnego ministra? Sa Boni jest raczej
>kompetentny, ale służy Tuskowi, nie Polsce.
W innym wypadku Tusk się go pozbędzie.
>Sławek Rysiek Nowak jako minister transportu :)
>Miód na serce. Nasza intelektualna podpora państwa. Szczyt
>partyjniactwa, makabryczna niekompetencja i wieśniactwo. On
>ma jakieś pojęcie o zagadnieniach z zakresu logistyki i
>infrastruktury?
Toż Grabarczyka już wolę
>Jacek Rostowski - beznadziejny minister, jego
>pomysły jeżą włosy na głowach ekonomistów. Widać,
>nikogo lepszego nie mają.
To skomentujemy za 4 lata:D
>Krystyna Szumilas - MEN - wygląda w miarę, ale czas
>pokaże. Na szczęście zdjęli tą wariatkę Hallową.
Oby tylko Pani faktycznie coś zrobiła ze szkolnictwem a nie tylko gadala o nim... -
-
-
-
>madzia napisała:
>nader latwo jak widac przychodzi ocenianie i oczernanie :)
>standard.
Jedyna sprawiedliwa się znalazła. Właśnie zresztą dokonałaś oceny, zauważyłaś? -
>>madzia napisała:
>>nader latwo jak widac przychodzi ocenianie i oczernanie :)
>>standard.
>
>Jedyna sprawiedliwa się znalazła. Właśnie zresztą
>dokonałaś oceny, zauważyłaś?
no nie wiem. nie uzylam personalnych przytyczek. -
>GhostWoman napisała:
>Przecież po to jest ten wątek, żeby ich ocenić:)
no fakt, ale po co sie wysilac jak wiekszosc i tak stoi na z gory przegranej pozycji? :) -
>madzia napisała:
>>Ritter von Nałęcz napisał
>>>madzia napisała:
>>>nader latwo jak widac przychodzi ocenianie i oczernanie
>:)
>>>standard.
>>
>>Jedyna sprawiedliwa się znalazła. Właśnie zresztą
>>dokonałaś oceny, zauważyłaś?
>
>no nie wiem. nie uzylam personalnych przytyczek.
Nie na tym polega ta wasza demokracja, że mogę swobodnie oceniać kompetencje i dokonania osób publicznych?
A jeśli gdzieś skłamałem, to pokaż to. Jeśli nie, nie jęcz. -
MarcinK
Pewien mądry lewicowiec którego znam powiedział "nie jest ważne kto jest w rządzie Tuska ale kogo brakuje.. "
"np minister sportu Pani z kosmosu żadnych osiągnięć sportowych na pewno nie ona pierwsza dostała prozpozycję objęcia teki pytanie kto odmówił i dlaczego tuż przed euro 2012? podobnie sytuacja wygląda w ministerstwie Pracy"
-
>>madzia napisała:
>>>Ritter von Nałęcz napisał
>>:)
>>>
>>>Jedyna sprawiedliwa się znalazła. Właśnie zresztą
>>>dokonałaś oceny, zauważyłaś?
>>
>>no nie wiem. nie uzylam personalnych przytyczek.
>
>Nie na tym polega ta wasza demokracja, że mogę swobodnie
>oceniać kompetencje i dokonania osób publicznych?
>
>A jeśli gdzieś skłamałem, to pokaż to. Jeśli nie, nie
>jęcz.
mam prawo do wypowiedzi takie jak Ty. i jeczec sobie bede. nie musisz na to odpowiadac. poza tym, na razie osobiste sympatie i antypatie by u mnie zagraly. tak wiec poczekam by oceniac. -
Polemizowałbym z teorią że wcześniej ktoś inny dostał propozycje zostania ministrem sportu przed Muchą.
Pamiętajmy nogi Muchy wygrały debatę Komorowski - Sikorski. Tusk z Panią minister będzie maksymalnie wykorzystywać Euro do kreowania wizerunku premiera jako człowieka sukcesu. Ładna Pani minister nie przyćmi Tuska, raz na piłce ona zna się słabiej od niego, dwa będzie stanowiła estetyczne tło dla Donka, bo on dużo lepiej wie jak się reklamować niż Radek i Bronek.
Po prostu Tusk tak działa i przed Euro nie potrzebuje jakiegoś męskiego ogra czy brzydkiego babsztyla w ministerstwie sportu. -
Artur
-
MarcinK
nie dziwi was że stołek ministra sportu na pół roku przed Euro 2012 dostaje osoba która ze sportem nie ma nic wspólnego ?
Ja jestem przekonany że Donald widział innych kandydatów którzy po prostu odmówili żeby się nie kompromitować z powodu fatalnego przygotowania mistrzostw..
1 Autostrady
2 Dworce
3 Lotniska
4 drużyna narodowa... nawet o orzełka trzeba walczyć z PZPN
poważnie jeśli chodzi o przygotowanie to teraz tylko PR może nas uratować.. i wygląd ministra sportu; ) z tym że obawiam się że jak pani Mucha coś palnie to będzie klapa jak z wykonaniem hymnu przez Edytę G.... -
Artur
-
>Artur napisał
>W ramach informacji...bo komentować to chyba nie ma po co.
>
> http://finanse.wp.pl/kat,104762,tit...
Rząd niestrudzenie pracuje na zahamowanie wzrostu gospodarczego :) -
Anonim
>MPJ 78 napisał
>No co słoneczka premier najpierw mówił że abonament
>zniesie a teraz w projekcie każdy kto ma w domu prąd
>będzie go płacił przy czym za kompa też. To się nazywa
>dotrzymywanie obietnic przez platformę.
Coś czuje że przy tych cyrkach co są robione (abonament, sytuacja z lekami) PO wyjebie się i następnych wyborów nie wygra. A to dopiero początek roku...
Jak to mówi mój kumpel: "Gdyby ludzie patrzyli w program wyborczy, żadna z tych partii co siedzi w Sejmie nie powinna się tam dostać. Wszyscy powinni zostać wyjebani. Nie może być tak że liberałowie podnoszą podatki, "obrońcy prawicy" mają najbardziej lewicowy program ze wszystkich, a gościu co prowadził czasopismo religijno-konserwatywne kieruje partią antyklerykałów - kapitalistów - a ludzie na to wszystko dają się nabrać!"