- 1
- 2
-
Adam.
TVN 24 to szmaty: http://www.onp.pl/index.php?id=news...
Powiedzcie mi, drodzy moi, czy tak wyglądać powinna demokracja? -
! -m- !
to ze jeden dziennikarz nie umie sie odpowiednio do sytuacji zachowac nie znaczy ze cale TVN 24 to szmaty...
nie generalizuj bo na ogol taki sposob myslenia jest krzywdzocy..
chyba ze Ty z radzia Maryja jestes oni lubia walic po oczach sloganami typu:
"wcialone diably.." "komunisci, czerwono nose potwory.." lub "szmaty"
rozumiem ze nie podobalo Ci sie zachowanie Morozowskiego<i slusznie> ale zdobadz sie na bardziej konstruktywna krytyke...
-
Adam.
a pani myśli, że pan morozowski nie dostał od swoich przełożonych dyspozycji, jak powinien prowadzić debatę?
a radia maryja czasem słucham - chociaż absolutnie się z nimi w żadnym miejscu (oprócz może aborcji...) nie zgadzam -
! -m- !
oczywiscie ze dostal dyspozycje nie co do tego jak ma prowadzic debate a raczej co do tego co ma z nich wyciagnac a jak to zrobi jego inwencja tworcza...wybral droge arogancka jego sprawa...
i naprawde niech pan nie demonizuje biednuch producentow, wydawcow i calej gromady ludzi ktorzy wstaja rano o nieludzkiej godzinie zeby pan o 19 albo o 16:45 nie ruszajac sie z domu mogl wiedziec co sie dzieje na swiecie...
pozdrawiam..
a co do radia Maryja- slusznie ze pan slucha trzeba znac i orientowac sie w poglondach wszelakich ludzi tylko prosze z dystansem i sie
czsem nie uzaleznic...
-
-
Maverick
Cóż, jako przedstawiciel, bądź co bądź, kręgów dziennikarskich spieszę z wyjaśnieniem iż przed tego typu wystapieniami prowadzący dostaje jedynie ogólną koncepcję programu. Sam przygotowuje pytania, które później są zatwierdzane przez producenta, oraz SZKICUJE się tylko tok prowadzenia rozmowy.
Przypuszczam, iż w tym wypadku prowadzący program dał ponieść się emocjom, oraz zrobił coś, czego dziennikarzowi nie wolno zrobić nigdy - oceniał sytuację bazując przede wszystkim na własnych poglądach.
Jestem jednak przekonany, iż reżyserka nie wpadła na pomysł że ktoś tak doświadczony, tak niecnie zechce zmienić formułę programu, a może nawet sam prowadzący jedynie w ostatniej chwili dał się ponieść emocjom.
Nie staję w jego obronie - powinien oczywiście ponieść za to konsekwencje, jednak apeluję by nie obarczać niekompetencją jednego człowieka (i to nie żółtodzioba lecz profesjonalnego dziennikarza!) całego zespołu redakcyjnego, gdyż oczywistym jest że gdy był już na antenie, to "psy szczekają a karawana jedzie dalej"... -
Anonim
Bo nasz kraj, tak naprawdę, jest najbardziej demokratycznym państwem w Europie, jak nie na świecie! Dlaczego?
Dlatego, że każdy robi to co chce - prawo można naginać, bo niektóre zapisy są "eliminowane" przez drugie, a media już faktycznie, jak to ktoś powiedział, nie są IV władzą tylko I!
Jeżeli w USA jakieś media same z siebie "zaatakowałyby", lub w inny nieprzyzwoity sposób zachowałyby się w stosunku do kandydatów na fotel prezydenta - to zaraz zakończyłoby się ich finansowanie i wymyślonoby różne inne "haki", że odechciałoby się dalszych takich zagrywek!
U nas się jeszcze na takie zachowania przyklaskuje!
Pzdr :) -
Adam.
"gdyż oczywistym jest że gdy był już na antenie, to "psy szczekają a karawana jedzie dalej"..."
Oczywiście dziennikarzom nie wkłada się do uszu słuchawek, żeby mogli wysłuchać opinii reżysera, tylko takie ładne zatyczki, żeby nie słyszeli rozmówców;). -
Siata
Cóż, pozostaje wstydzić się za red.Mroziewicza. Dzięki takim ludziom jak on prezydent Łukaszenka może śmiało mówić że w polsce wyniki wyborów są sterowane. Zanim zaczniemy uczyć innych demokracji, sami się jej nauczmy, bo potem wychodzimy na nadętych bufonów. -
Kot z Cheshire
-
Maverick
>>Oczywiście dziennikarzom nie wkłada się do uszu słuchawek, żeby mogli wysłuchać opinii reżysera, tylko takie ładne zatyczki, żeby nie słyszeli rozmówców;). <<
Oczywiscie że się daje słuchawki, ale jakiekolwiek sugesti by z tonu zrzucić moga być udzielone dopiero jak dziennikarz już coś powie. To chyba logiczne że ludzie w reżyserce nie są jasnowidzami i nie czytają redaktorowi w myślach. A jak ten wykazuje sie niesubordynacją to co mają zrobić? Uciąć program w połowie i wyświetlić "przepraszamy za usterki" ?!
Chyba ze probujesz mi wmowić że panowie w rezyserce mowili Mroziewiczowi "dawaj dawaj ładnie mu dopiekłeś, powiedz mu jeszcze..." w tych słuchawkach...Addam - trochę więcej logiki; ) -
Adam.
"Oczywiscie że się daje słuchawki, ale jakiekolwiek sugesti by z tonu zrzucić moga być udzielone dopiero jak dziennikarz już coś powie. To chyba logiczne że ludzie w reżyserce nie są jasnowidzami i nie czytają redaktorowi w myślach. A jak ten wykazuje sie niesubordynacją to co mają zrobić? Uciąć program w połowie i wyświetlić "przepraszamy za usterki" ?! "
Nie musieli być jasnowidzami, bo pan M. prowadził rozmowę w sposób niegodny praktycznie od poczatku do końca trwania programu. A jak wykazuje się niesubordynacją, to ma kłopoty w pracy, a Morozowski (nie Moroziewicz...)narazie ma się świetnie.
"Chyba ze probujesz mi wmowić że panowie w rezyserce mowili Mroziewiczowi "dawaj dawaj ładnie mu dopiekłeś, powiedz mu jeszcze..." w tych słuchawkach...Addam - trochę więcej logiki; )"
Hehe, no tak. Prowadzący program ma prawo do swoich odchyłów, za to panowie w reżyserce to chodzące ideały i matryce doskonałości; ). To dopiero bezpodstawne i nielogiczne! -
Maverick
Oj przecież ja nie bronię prowadzącego!
Uważam ze zrobil rzecz karygodną i powinien zostac pociągnięty do odpowiedzialnosci (o czym pisalem w pierwszym poscie).
Twierdzę tylko że nie mozna obwiniać wszystkich dookoła za fanaberie jednego człowieka!
Prowadzący program nawalił, wobec tego zwolnijmy wszystkich którzy brali udział w tworzeniu programu, z kamerzystami włącznie, bo to na pewno wielki spisek był? Dziękuję za takie podejście...
Co do nazwiska to przepraszam, to przez Polska -Anglia; ) -
Adam.
"Prowadzący program nawalił, wobec tego zwolnijmy wszystkich którzy brali udział w tworzeniu programu, z kamerzystami włącznie, bo to na pewno wielki spisek był? Dziękuję za takie podejście... "
Reductio ad absurdum. Stara szkoła robienia ludziom wody z mózgu. Uważaj, żeby nie używać tej broni zbyt często, bo w końcu upodobnisz się do JKM z jego niemal kabaretowymi występami. (Jego przeciwnicy dyskredytują go w ten sam sposób, lecz z umiarem, którego Tobie i wszystkim tu obecnym życzę;).) -
Maverick
OK - uspokójmy...
Reasumując - uważam że prowadzącego nalezy pociągnąć do odpowiedzialności bo zrobił rzecz karygodną (pierwszy post), ale apeluję by nie obarczać winą całej stacji tvn 24 (także pierwszy post) ani nawet całego zespołu odpowiedzianego za emisję programu (ostatni moj post).
Stwierdziłem też, że rezyserka nie miała bezpośredniego wpływu na to, co prowadzący program mówił i jak prowadził dyskusję, gdyż mogli mu jedynie próbować przemówić do rozsądku za pośrednictwem słuchawek (i tutaj myślę że jest zgoda), ale to jak zdecydował się prowadzić dyskusję leżało już tylko w jego gestii (jak to bywa w programach na zywo).
Masz tu wszystko poukładane i z umiarem.
Z czym się konkretnie ze mną nie zgadzasz?
A JKM nie lubię. Uważam że jest żałosny :/ -
Anonim
jak mnie to denerwuje:/ wchodzę sobie na serwis onet.pl i widzę
>Kaczyński: Bóg wybaczy mi koalicję z Samoobroną i LPR
zdenerwowałem się. klikam i czytam
>Mam nadzieję, że historycy to kiedyś docenią, a Pan Bóg
>wybaczy moralne i estetyczne braki tego przedsięwzięcia.
to jest normalnie świństwo ze strony ITI
http://wiadomosci.onet.pl/1643204,1... -
:/
Hubercie to już wina ITI,że Kaczyński tak powiedział...??
Chyba raczysz żartować??:D -
Anonim
czy nie widzisz różnicy między?
>Bóg wybaczy...
>Mam nadzieję, że ... Pan Bóg wybaczy...
dla mnie to ogromna różnica:/
-
ah+
>hubert sikorski napisał
>czy nie widzisz różnicy między?
>
>
>>Bóg wybaczy...
>
>>Mam nadzieję, że ... Pan Bóg wybaczy...
>
>dla mnie to ogromna różnica:/
Mała różnica. I tak się w tym życiu nie dowiemy, czy Bóg wybaczył, czy tylko Kaczyński miał płonną nadzieję, że wybaczy.
Ponato w wyborach głosują ludzie, a ci okazali się pozbawieni boskiej łagodności. Nie wybaczyli. -
Lulu_aga
słuchajcie! troszkę odświeżam wątek, by nie zaśmiecać kolejnym wątkiem, skoro tematycznie tutaj pasuje; ]
Otóż miałabym do Was prośbę:
Gdybyście natknęli się na ciekawe artykuły w najróżniejszej prasie (chodzi mi o szeroki punkt widzenia) dotyczące działania KRRiTV i króciótkie info tu wrzucali...? (linki albo tytuły i nr czasopism, dzienników etc.)
Będę pisać pracę dotyczącą roli KRRiTV w kształtowaniu się informacji medialnej w Polsce, obrony wolności słowa i rzetelnej w miarę informacji. Dziękuję za jakiekolwiek wsparcie!:] -
jhghjgjhg
Polskie media w działają na zasadzie dezinformacji, właściciele największych TV to byli SBcy.
"Nowe kłamstwa w miejsce starych - 1984" czyli komunistyczna strategia podstępu i dezinformacji - doskonale pasuje do mediów Polskich
- 1
- 2