Polityka: Polska, Europa, Świat [2338]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł Jezierski

• Anonim

to już nawet nie śmieszy :/
  • Paweł Jezierski

Zgadzam się. Nie śmieszy.
  • Harley Devil'sSon

A ja się nie zgadzam.
  • Anonim

>Paweł Jezierski napisał
    > http://www.joemonster.org/i/ah/sejm...

populizm?
  • Tiwanick

>Paweł Jezierski napisał
    > http://www.joemonster.org/i/ah/sejm...

Ten obrazek jest pod jednym względem przekłamany - Jarosław Kaczyński, jako lider partii "Jeszcze Podsłuchiwanych" siedzi w pierwszym rzędzie ław poselskich :-)
  • madzia

Jeśli mówią,że u nas prawie jak na Ukrainie to jest znaczące. A śmieszne to nigdy nie było...
  • Janek Nowak

>madzia;) napisała:
    >Jeśli mówią,że u nas prawie jak na Ukrainie to jest
    >znaczące. A śmieszne to nigdy nie było...

Chyba Białorusi....? a cóż znaczące..? sami wybraliśmy...........chyba;)
  • madzia

>Janek Nowak napisał
    >Chyba Białorusi....? a cóż znaczące..? sami
    >wybraliśmy...........chyba;)

Tylko zobacz kto ich wybrał. I jaki procent społeczeństwa to jest? Gdyby choć 60% poszło głosować to możebyśmy teraz takiego badziewia nie mieli. Tylko do tych 60% co mieli w dupie swoje prawo wyborcze mieć największe pretensje. Choć politycy w Polsce odzwierciedlają samych Polaków. Taka jest smutna prawda.
  • jestem_fajny™

Wedlug mnie jest troszku straszno troszku smieszno. Ale chyba raczej straszno.
  • MAC13Y

Paweł Jezierski
    to Ty jesteś smieszny! gdzieś w innym wątku napisałeś, że popierasz LiD, albo ze masz tam jakieś nadzieje zwiazane z tym ugrupowaniem szmat.
    żałosny jestes i tyle. żadna osoba o zdrowym rozsądku nawet by nie spojrzała na ta obłudną partie, Ty wyrażając poparcie dla nich ośmieszyłeś sie totalnie i podkreśliłeś swoją znikomą wiedze o polskiej scenie politycznej! morda... morda...!
  • Tiwanick

Odezwał się wielki znawca i guru :-)

A Ty kogo popierasz? Tych populistycznych debili z PiSu czy tylko ciut od nich lepszych mądrali z PO?

I niby czemu poparcie dla LiD ma oznaczać znikomą wiedzę o scenie politycznej? Mylisz wiedzę z poglądami.
  • MAC13Y

napisze inaczej abyś mnie dopitnie zrozumiał
    co to kurwa jest LiD?
    najwieksi obłudnicy, osad po uw, aws, sld i up.
    jak mozna popierac ludzi którzy należeli do pzpr i stanowili jej najwyzsze władze jak ludzie z sojuszu?
    bylismy państwem zniewolonym przez rosje, a oni współpracowali z naszym "najeźdźca", to są po prostu zdrajcy którym nie zalezy na mnie, na tobietylko na tym aby tak jak i wtedy byc przy władzy teraz, dla interesu tylko swoich ludzi. wtedy dla wygody zapisywali sie do parti, ogólnie wiadomo ze wtedy mozna było awansowac w pracy tylko jako członek pzpr
  • Anonim

a Tiwanick popiera LiD bo oni chcą zalegalizowania sprzedaży marihuany; p koniec kropka tylko LiD
  • Hiszpanka

To żałosne naprawdę :/
  • madzia

Czy to ważne kto kogo popiera? I tak większość nie pójdzie na wybory. I znów wygra PiS. A jeśli już PO wygra to pewnie się z PiSem będzie musiała dogadać,a wytrzymają najwyżej miesiąc bez kłótni to pozostanie LiD, który i tak pewnie nie będzie sprawy ułatwiał... Czasem jak patrzę na Sejm RP to zastanawiam się dlaczego Polacy tacy są. Zawistni,zakompleksieni i maluczcy. Bo to niby posłowie,ale to ludzie ich wybierają nie mając żadnych wyższych wymagań. To i się nie dziwię,że każdy kolejny Sejm jest jeszcze gorszy od poprzedniego,a z biegiem dojrzewania naszej demokracji nie widać naprawdę europejskiej alternatywy;/
  • Tiwanick

>MAC13Y napisał
    >napisze inaczej abyś mnie dopitnie zrozumiał
    >co to kurwa jest LiD?
    >najwieksi obłudnicy, osad po uw, aws, sld i up.
    >jak mozna popierac ludzi którzy należeli do pzpr i
    >stanowili jej najwyzsze władze jak ludzie z sojuszu?

Liderami SLD są Olejniczak i Napieralski. Za komuny to oni co najwyżej cycka ssali. Liderami PD są gwiazdy opozycji demokratycznej. Liderem SdPl jest Borowski, jedyny z tego grona z PZPR w życiorysie, ale został wyrzucony w 1968... za organizację strajków studenckich. Więc chyba wielkim aparatczykiem to on nie był.

• MAC13Y

widać jak sie znasz! UUuuuuuu!
    napieralski i ten piepszony w dupe narcyz? popisałes sie nia ma co?
    sld to jest nadal miller, janik, szmajdzinski, kwaśniak, borowski nie jest lepszy... i cała piepszona elita poskomunistów
    dajesz się naprawde nabierac na takie przemeblowania i zmienianie okładki!? serdecznie współczuje!!
  • Tiwanick

>MAC13Y napisał
    >widać jak sie znasz! UUuuuuuu!
    >napieralski i ten piepszony w dupe narcyz? popisałes sie
    >nia ma co?
    >sld to jest nadal miller, janik, szmajdzinski, kwaśniak,
    >borowski nie jest lepszy... i cała piepszona elita
    >poskomunistów
    >dajesz się naprawde nabierac na takie przemeblowania i
    >zmienianie okładki!? serdecznie współczuje!!

A nawet jeśli, to jakie są alternatywy?

Tusk i Rokita, czyli liberalny-konserwatyzm dla ubogich?
    Kaczyńscy z Rydzykiem na dokładkę, czyli moherowy populizm?
    Młody Giertych z kryjącymi się za jego plecami faszystami z Młodzieży Wszechpolskiej?
    Lepper i jego wieśniacko-małomiasteczkowy populizm?

Jak LiD ma takich konkurentów, to ja już wolę głosować na niego.
  • Tiwanick

>MAC13Y napisał
    >widać jak sie znasz! UUuuuuuu!
    >napieralski i ten piepszony w dupe narcyz? popisałes sie
    >nia ma co?

Chciałbym zauważyć, że jako 19-letni brzdąc nie jesteś jakimś wielkim autorytetem, więc nie mów może kto się zna, a kto nie :-) W przeciwieństwie do Ciebie miałem okazję poznać politykę, i to nie tylko biorąc udział w wyborach (w których Ty przecież nie mogłeś jeszcze brać udziału) ale i z bliska, w życiu naukowo-zawodowym.

Więc dystansu trochę, bo taką postawą ciut się ośmieszasz.
| |

Opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące bieżących wydarzeń w świecie polityki. Zachęcam do za...

Fotki

Miejsca grona (0)