-
Anonim
(PO)wyborcza reakcja rynków finansowych
Od spadków rozpoczęła tydzień warszawska giełda. Na otwarciu indeks giełdowy WIG20 stracił 1,40 proc. wobec piątkowego zamknięcia i osiągnął poziom 3760,51 punktów. WIG stracił 1,22 proc. i kształtował się na poziomie 62362,31 punktów. Traciły również mWIG40 -1,07 proc. (4755,40 punktów) oraz TECHWIG -0,48 proc. (1153,76 punktów).
http://gielda.onet.pl/0,1627671,wia...
sPOwolnili Warszawę sPOwolnia Polskę:))))) -
Anonim
taak.. "a to Polska właśnie."
idz sobie gdzies odpoczac i odetchnac. a nie wymyslac nowe problemy. :) -
Hubercie poczekajmy jak ten rząd powstanie i wtedy będziemy ich punktować;)
-
Anonim
Nie ma na co czekać, mniejszość niemiecka ma w sejmie ponad 200 posłów! -
-
Kurwa...kolejny;/ Nie mam zamiaru komentować takich rzeczy... polskie fobie. Kiedy PO działało proniemiecko a antypolsko? Pewnie urządzajac urodzniy Gunterowi Grassowi??;/
-
Gregory
>
Nie ma na co czekać, mniejszość niemiecka ma w sejmie ponad 200 posłów!
Żenada.... -
F
>madzia;) napisała:
>Kurwa...kolejny;/ Nie mam zamiaru komentować takich
>rzeczy... polskie fobie. Kiedy PO działało proniemiecko a
>antypolsko? Pewnie urządzajac urodzniy Gunterowi
>Grassowi??;/
Nie łam się, Madziu. Pocieszę Cię, że ja postaram się ich nie opieprzać od razu. Ale jeżeli do rządu wejdzie dór Tuska, to ułożę ładną, rymowaną wiązankę;] -
Smootny Clownie,ale ja nie mam nic przeciwko krytykowaniu czy wytykaniu PO,że się nie wywiazuje z programu czy obietnic,czy na przykład co pewniejsze utrzymawanie socjalizmu,bo sama mam zamiar chłodnym okiem na to patrzyć i pewnie bede bardzo krytyczna... Jednak rece mi opadają jak ktoś tak pierdoli jak hubert o jakiś niemieckich wpływach i tego,ze mamy zdrade,bo wlasnie nami Niemcy beda rzadzic...
-
F
Olej go:) Są tacy ludzie po prostu.
Btw. Moja żona głosowała na PiS. Mój teść głosował na PiS. Moi rodzice na PO. Ja do senatu na Rockiego i Romaszewskiego. Do sejmu - tajemnicę zabiorę do grobu;p
Ale jakoś moje teście się z moimi rodzicami nie kłócą, jak mówią o polityce. jak ktoś chce, to może się dogadać. A jak nie... cóż, wolność rządzi;] -
Akasza
> Ale jeżeli do rządu wejdzie
>dór Tuska, to ułożę ładną, rymowaną wiązankę;]
Chyba za rzadko tu zaglądam.
Co to jest "dór"???
A wiązankę wierszowaną zawsze można poczytać. -
F
>Akasza napisała:
>> Ale jeżeli do rządu wejdzie
>>dór Tuska, to ułożę ładną, rymowaną wiązankę;]
>
>Chyba za rzadko tu zaglądam.
>Co to jest "dór"???
Mlask - mlask: miało być "dwór":) -
Mickey.
>hubert sikorski hat geschrieben:
>Nie ma na co czekać, mniejszość niemiecka ma w sejmie
>ponad 200 posłów!
to nie pis przygarnął na listę warszawką niemkę?
a do sztabu zaciągnęli niemca. -
witek
Poczekamy aż entuzjazm opadnie i dopiero się pewnie zacznie rządzenie. Elektorat PO w duzej czesci liczy na radykalną poprawę jakości rządów w Polsce. Ja nie ukrywam, że również na to liczę. Platforma to chyba ostatnia deska ratunku, jak nie oni to kto? Niech juz teraz przestaną pieprzyć i wezmą się do roboty. Czekamy na koalicję z PSL i trzymam za słowo Zdrojowskiego, który mówił że rządy PO będą profesjonalne. Oby. -
rubo
jesli to miala byc prowokacja to calkiem inteligentna...
jesli to jest na serio to masz nieciekawie w bani:) -
Anonim
Dziękujemy Drodzy Rodacy (Frajerzy) żeście na nas głosowali,
naprawdę sPOko jest siedzieć przy korycie,
Platforma Obywatelska vel Unia Wolności vel Kongres Liberalno-Demokratyczny. ...!!! -
Anonim
Jako wyborca PO oczekuje tylko 3 ch rzeczy:
1) liberalizacji gospodarki
2) patrzenia w przyszlosc,
3) swiezszego powiewu powietrza spol.-polit. "nowego oddechu"
Nic wiecej. -
Widzę, iż niektórzy są tu za PiS-em, szkoda... Mówiąc ogólnie tylko i wyłącznie PiS i jego zwolennicy narzekają, ale większa część społeczeństwa polskiego jest zadowolona z dokonanego wyboru:). -
F
Nie wiem, czy do mnie, czy nie, ale przypomnę, że JA za PiSem NIE jestem. Co nie zmienia faktu, że za PO też nie (jak dzisiaj próbował mi wmówić zaślepiony ziomal na gronie, jak powiedziałem: "cieszę się, że UPR się nie dostała do sejmu. może głupim korwinom wejdzie do głów, że z socjalistami się nie brata.") -
-
Anonim
Camillus zejdz z ludzi, dobrze?... wszyscy odetchneli tylko ideolodzy z PiS dow szystkich maja pretensje. Musicie zrozumiec, ze Wy wcale nie stanowicie o normalnosci spoleczenstwa, wy jestescie mniejszoscia, ktore przez niechec do wyborow duzej liczby ludzi udalo sie dojsc do wladzy, ktorej nigdy nie powinniscie zdobyc. zrozum, ze normalni ludzie chca zyc w stosunkowo spokojnym kraju, w ktorym nie klasyfikuje sie ludzi wg pogladow czy idei zyciowej - obojetnie czy sa prawicowi czy lewicowi, rozmawia sie ze wszystkimi. Tyle, ze ideolog rodem z czystego PRL, pan K., nigdy tego nie zrozumie, nie zrozumie prozaicznej prawdy - NIE MA RACJI, ,racja jest suweren - Polacy.
Trzeba chodzic do pracy, uczyc sie, budowac autostrady, od czasu do czasu popodrozowac po Europie z gwiazdkami, a jak przyjdzie czas to i wypic wino z Angela M. i Barosso... a nie czynic mysli przewodniej polskiej polityki z Pilsudskiego, Okreglego Stolu, stanu wojennego, Katynia... potrzeba liberalizmu gospodarczego...
a odnosnie "cudu"... ktos czytal debilne komentarze na forach interentowych typu "teraz Donald czekam na cud i od jutra chce zarabiac dwa razy wiecej". Owy "cud" to ma byc stworzenie sprzyjajacych przedsiebiorczemu obywatelowi warunkow ekonomicznych i swobody decyzji, maksymalnej swobody oraz liberalizacji kilkunastu ustaw (np. o zamowieniach publicznych czy ubezpieczeniach zdrowotnych) i NIC WIECEJ. Cala reszta zalezy juz tylko od przyslowiowego Kowalskiego. Nie rozumiem takiej postawy roszczeniowej, ze "panstwo ckolwiek ma dac"... PANSTWO NIKOMU NIC MA NIE DAWAC!!!... ma tylko tworzyc pozytywne warunki. I na tym jego rola sie konczy. Wszystko pozostale to juz kwestia socjalizmu ekonomicznego.
Ale pewnie... dla nierobow i obibokow nastal ciezki czas. Mam taka szczera nadzieje!. Naprawde.