- 1
- 2
-
Anonim
Minęłu juz 2 miesiące od wyborów... Kogo popieracie teraz? Także tę formację którą wybraliście przed wyborami? -
Dziś bym chyba oddała nieważny głos...choć i tak dalej z tego bagna wolę najbardziej PO.
-
Niewidzialna Ręka Rynku
>Jarek napisał
>Minęłó juz 2 miesiące od wyborów... Kogo popieracie
Policję
============
A serio: nikogo nie popierałem przed wyborami, obecnie - status quo -
Michał
-
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Hm... ciekawe. Dzis liberalna PO wymyslila koncesje na papierosy, zobaczymy co bedzie dalej... dam im jeszcze troche czasu, zanim przejde do wyrazania swojej opinie; ) -
maciek
Łukasz- jak PO jest partią liberalną, to ja jestem chiński Mandaryn :PP
Przecież Platforma to jest beton, prawicowo- konserwatywno- chrześcijański beton. -
Odo
z calego tego smiecia LiD...chociaz, nie moge jeszcze glosowac...zreszta polska polityka to szambo i brak autorytetow
PO jest konserwatywna partia, ma przeblyski liberalne ale to umiarkowana prawica, poza tym glosi chrzescijanskie poglady -
Anonim
Chcialem tylko zaznaczyc, ze owa chdeckosc nie wyklucza nurtow neolibarlanych. -
Michał
>Odo napisał
>z calego tego smiecia LiD...chociaz, nie moge jeszcze
>glosowac...
Może to i dobrze, że nie możesz. Pokażcie mi JEDEN plus LiD'u. Przecież to nawet lewica nie jest ://
No PO skręca na prawo (dobre układy z kościołem itd) w kwestiach ideologicznych... I dobrze :) Byleby jeszcze troche odważniej zliberalizowała się w kwestiach gospodarczych... Bo póki co taki socjal mamy troche; /
-
>juveninho napisał
>No PO skręca na prawo (dobre układy z kościołem itd) w
>kwestiach ideologicznych... I dobrze :)
To mi akurat najmniej odpowiada w PO. Może poza tym,że to żadni liberałowie. -
Tiwanick
Lewica i Demokraci. Choć wolałbym, by swą lewicowość bardziej wyrażali w kwestiach społecznych i obyczajowych, niż ekonomicznych. -
>Tiwanick napisał
>Lewica i Demokraci. Choć wolałbym, by swą lewicowość
>bardziej wyrażali w kwestiach społecznych i obyczajowych,
>niż ekonomicznych.
Hmmm to może my wcale tak bardzo odmiennych poglądów nie mamy...:) -
Łukasz Markowski
zawsze SDPL :) a czy LiD - to już w zależności od tego w co zamieni się ten twór w najbliższej przyszłości... -
Odo
...dlatego napisalem "z calego tego smiecia" bo tak naprawde to zadna partia mi nie odpowiada tak zeby isc za nia w ogien...a glownym argumentem jest to ze oni nie liza kosciola jak wiekszosc innych partii:P -
Niewidzialna Ręka Rynku
>Tiwanick napisał
>Lewica i Demokraci. Choć wolałbym, by swą lewicowość
>bardziej wyrażali w kwestiach społecznych i obyczajowych,
>niż ekonomicznych.
Racja, też bym tak chciał. Wtedy mieliby jeszcze mniej mandatów w parlamencie. Nie wiedziałem Tiwanick, że stoisz po naszej stronie :-) -
maciek
Apropos LiD... W książce Orwella "Droga na molo w Wigan" Blair sugeruje, że do poglądów lewicowych skłonne są głównie osoby z tzw. klasy średniej bądź z niższej klasy średniej...
Zastanawiam się ile jest w tym prawdy, mając cały czas w pamięci wyniki wyborów parlamentarnych, w których LiD zajęło najlepszą pozycję w miastach średniej wielkości.
Taka mi się sugestia nasunęła czytając tę książkę. Na marginesie- polecam!
A co do mojego poparcia- głosowałem na LiD i dalej popieram to koalicyjne ugrupowanie, aczykolwiek jego postawa po wyborach mnie zawiodła. Zaś Olejniczaka- lidera... sorry- traktuję jako pomyłkę :)) -
Anonim
>Łukasz napisał
>Hm... ciekawe. Dzis liberalna PO wymyslila koncesje na
>papierosy, zobaczymy co bedzie dalej... dam im jeszcze
>troche czasu, zanim przejde do wyrazania swojej opinie; )
a myślałem że popierasz mnie?
>Łukasz napisał
> (...) dokladnie zgadzam sie z Hubertem. -
Odo
- 1
- 2