-
no dobra, niech będzie, Aleksandra mnie zbeształa to zakładamy oddzielny wątek omawiający egzaminatorów z literatury współczesnej.
na wątku "do kogo na egzamin?" (czy jakoś tak) wylewamy żale związane z boską niesprawiedliwością umiłowanej Alma Mater, a tu dzielimy się cenną wiedzą na temat ludzi, u których przypadło nam zdawać egzamin.
wszystkie inne wątki "współczesne" będę zamykała. a co, w końcu ponoć moderuję ten bajzel! :) -
Werka
dobra to ja nadal zbieram info o potkanskim?to on sie wysmiewa z ludzi?;?Żal:P -
Anonim
-
Anonim
Mam wrażenie, że się nie wyśmiewa, tylko z czegoś śmieje (tylko on wie z czego). Na zajęciach zaobserwowaliśmy, że to bardzo radosny człowiek. -
-
Anna
-
Anonim
A może ktoś podzieli się wrażeniami z egzaminu u prof. Gronczewskiego? -
Anonim
> dobra to ja nadal zbieram info o potkanskim?to on sie wysmiewa z ludzi?;?Żal:P
Bzdura jakaś, pierwsze słyszę. To był bardzo normalny egzamin (szczególnie na tle legend, które krążą o innych egzaminatorach:) to nie jest jakaś formalność, pytania są konkretne i trzeba się przygotować. Ale jest zupełnie ok. Brak pytań o jakieś niepotrzebne daty, numery alejek z nagrobkami znanych pisarzy itp. No i było zgodnie z zagadnieniami podanymi na stronie instytutu. -
Fruzia sadłowska herbu Korybut
-
alice liddell
-
fhthtthtt
Za tydzień mam zerówkę u dra Wójcika, więc napiszę jak było i czy się udało bez bólu (większego). Chcę tylko zdać, bo jeszcze mnie czeka PMP (warunek...), więc miło by było mieć już współczesną za sobą, tym bardziej, że nie zapisałam się do nikogo na termin... Zobaczymy, trzymajcie kciuki :) -
Anonim
>Asiencja napisała:
>a podzieli się ktoś wiedzą o Molisak ?? Będę
>wdzięczna:)
jak sie nie chce komus rozpisywac, to dajcie tylko znac, czy uczyc sie wg zagadnien, czy wg klucza dowolnego? -
♫
również przyłączam się do prośby o opowiedzenie o p. Molisak, jeśli ktoś coś wie, ktoś zdawał. -
teraz jak wiadomo, że egzaminatorzy czytają grono, to wszyscy boją się odezwać :)
(z tego miejsca chciałabym bardzo gorąco pozdrowić cały zakład literatury XX wieku, który nas czyta!) -
Anonim
>Kamil napisał
>jak sie nie chce komus rozpisywac, to dajcie tylko znac, czy
>uczyc sie wg zagadnien, czy wg klucza dowolnego?
a to w takim razie "dowolny klucz" wyklucza posiadanie wiedzy potrzebnej do orientowania się w zagadnieniach? co to za klucz? modlitewny?; p -
-
Anonim
prof.Zieniewicz na proseminarium wspominał coś o polonistach, którzy rozpisali się na "pewnym portalu do komunikowania" na temat prof. Wójcika, że taki zły i niedobry, bo wreszcie postawił kilka pałek tym, co to ani be ani me...
ciekawe czy Zienia miał na myśli grono :D? -
Anonim
Nie, fotkę.pl.
Chociaż patrząc na niektóre wypowiedzi, to ten post wcale nie jest taki ironiczny... -
fhthtthtt
No i żebyście wiedzieli, zdałam u dra Wójcika i było naprawdę bardzo miło. To człowiek pełen zrozumienia i choć przyznam trzeba umieć, to znowu nie aż tak, żeby na pamięć recytować wszystko, Wystarczy, że człowiek orientuje się ogólnie, a szczegóły zna w zagadnieniach, które go interesują. Dostaje się trzy pytania, pierwsze ogólne o zjawisko (polityka w literaturze międzywojennej), drugie o autora i jego twórczość (Grochowiak), a trzecie już najwęższe o interpretację utworu lub chociaż kilka słów o nim (ja dostałam Kwiaty polskie Tuwima). Wystarczy :) Tak więc na pewno osoba, która pisała o drze Wójciku, że taki straszny na pewno pisała tak dlatego, że oblała. Ja też odradzam wszystkim prof. Paczoską, no bo oblałam PMP, ale to nie znaczy, że i 5 u takiej osoby dostać nie można. Tak naprawdę wszystko jedno do kogo się trafi, jak umiesz to zdasz u każdego; ) banalna prawda :) -
Kəry
ja tam u prof. Paczoskiej powiedzialam niewiele, opieralam sie na wiedzy z LO i zdalam bez problemu :P
obawiam sie jednak, ze z prof. Gronczewskim tak łatwo nie bedzie :/ -
Kəry
>iza napisała:
>A może ktoś podzieli się wrażeniami z egzaminu u prof.
>Gronczewskiego?
Iza, Ty to nie masz czym sie martwic z takim referatem na koncie, masz 5 jak w banku :)