Polonistyka na UW [2711]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kəry

rany jak dobrze byc po.. wszystkim zycze, ja juz powoli zapominam o Polonie mimo że to dopiero parę dni; )
    i nie martwcie sie USOSem i innymi bzdetami, bo wiekszosc to mity albo lękotworcze historyjki :)

powodzonka, nie poddawajcie sie!
  • Kəry

ludki może tu mi ktoś odpowie gdzie sie odbiera dyplom?
  • Karolina

w pok. nr 2:)
  • Kəry

o, super. ale to nie jest STS, nie? czyli mozna od rana do 16 odebrac codziennie?
  • MW

czy ktoś może wie gdzie w USOSIE(podobnież ma to tam być)można znaleźć wzór strony tytułowej pracy mgr? czy gdzieś można znaleźć dokładne wskazówki edytorskie dotyczące magisterki?
  • Anonim

Chodzi o te pierwsze 3 strony? Stąd można sobie ściągnąć wzór: http://www2.polon.uw.edu.pl/sts/ind...

(w "Archiwizację prac dyplomowych" trzeba wejść)
  • Anonim

Pytanie okołotematowe:
    czy promotorem pracy musi być osoba prowadząca seminarium i czy musi być więcej niż dr?
  • Anonim

Swojego czasu jakieś tam sem prowadziła Piotrowska, która jest dr (przynajmniej była wtedy, może już jest wyżej) i nie było z tym problemu.
  • Madzia

Hej mam pytanie do straszych studentów. Jestem na I roku studiów II stopnia filologia polska. Jeśli nie zdążyłam zarejestrować się na dane semianrium które chciałam i limit miejsc się już tam skończył i musiałam zarejestrować się na jakieś beznadziejne to czy można może napisać jakieś podanie do kogoś, do dziekanatu czy do konkrentego wykładowcy aby przyjął mie mimi limitu miejsc? Z gory dzięki za podpowiedzi
  • ((:LADY ALUNIA:))

mozna:)
  • Anka

Czy ktoś mógłby podzielić się wrażeniami z egzaminu magisterskiego u prof. Gronczewskiego? Chodzi mi głównie o pytania z zagadnień. Czy są bardzo szczegółowe? Może ktoś byłby tak dobry i napisał, jakie zagadnienia wybrał na egzamin?
  • ada

Wbrew pozorom nie są bardzo szczegółowe ani zbyt zaskakujące - chyba że miałam szczęście :)
  • marzenia

Witam Cię:),
    Jestem studentką V roku socjologii na UW, tematem mojej pracy magisterskiej są związki tworzone przez młode pokolenie(zadowolenie ze związku,preferencje odnośnie wyboru partnera,stosunek do małżeństwa, związków homoseksualnych). Jeżeli jesteś w związku i zechcesz mi pomóc, proszę odezwij się do mnie:marzenie07@wp.pl a prześlę Ci krótką ankietę. Będę Ci baaardzo wdzięczna za pomoc:).
  • poziak

czy ktoś z Was wie, jakie mają być w magisterze na polonie marginesy?szczególnie ten lewy... błagam, to mi nie daje spać po nocach.
  • Anonim

to jednak można bronic sie w pazdzierniku nie płacąc 600 zł?