Polonistyka na UW [2711]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • przeszczęśliwa narzeczona :))

Nie znalazłam nigdzie wątku dotyczącego sprzedaży, więc stworzyłam nowy. Jeśli jednak takowy gdzieś był to przepraszam.

Mam do sprzedania ponad 1000 książek. Głównie starych (z lat 50, 60, 70, 80, chociaż oczywiście inne też) w bardzo dobrym stanie. Z narzeczonym planujemy remont, więc zależy nam żeby jak najszybciej jak najwięcej z nich sprzedać, żeby się nie zniszczyły. Chcemy by trafiły w dobre ręce, bo są naprawdę wartościowe. Poza tym mam jeszcze trochę podręczników szkolnych do gimnazjum i liceum oraz pomoce maturalne (jakby ktoś potrzebował dla młodszego rodzeństwa).

Zainteresowanym przesyłam listę w Exelu, która pozwala na wygodne szukanie konkretnych pozycji. Ale zachęcam też do przejrzenia całej listy i może nawet zainteresowania się jakąś nieznaną książką. Opisy można zazwyczaj bez problemu znaleźć w Internecie; )
    A może któraś z nich przyda wam się na studiach ...; )
  • st.anger

Witam, mam do sprzedania

NAJNOWSZY SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO WYD. PWN

Słownik jest nowy, ofoliowany. Sprzedaję go, ponieważ mam dwa identyczne.

Na okładce widoczna cena z księgarni 39,90. Moja cena to jedynie 29,90.

link: http://allegro.pl/item1004148195_no...

Odświeżam, bo oczywiście nadal aktualne.
  • Maga M

A ja mam do sprzedania "Gramatykę historyczną języka polskiego" autorstwa K. Długosz-Korczabowej i S. Dubisza, wyd. w 2006 r. Książka jest w stanie db, ma niezniszczoną okładkę i wnętrze; ), jest tylko nieco zakreślona w środku (podkreślenia, wykrzykniki itd. w niektórych rozdziałach - ale to może okazać się pomocą).

Cena okładkowa to 42 zł, odstąpię za 20 zł.

Jeśli jesteś zainteresowany zakupem, pisz na priv.
  • Idź, kochaj!

Kupię "Wiedzę o języku polskim w zreformowanej szkole". Pilne. Proszę o kontakt na priv lub sms:
    503 190 174
  • malinna

ODDAM w dobre ręce 2 tomy skryptów z poetyki!!! kontakt na priva, spieszcie się:)
  • Last Legal Drug

Oddam za darmo tony materiałów z GHJP i HJP (skserowane artykuły, przykładowe egzaminy, moje notatki, ćwiczenia z zajęć itp). Jeśli ktoś jest spragnion, to mogę to przytaszczyć na wydział we wtorek ok. 12.00. Przy okazji mogę odsprzedać knigę do GHJP (Długosz-Kurczabowej i Dubisza) za 20zł (cena do negocjacji). Piszcie na priv :) Pzdr
  • Last Legal Drug

powyższe ogłoszenie już nieaktualne.
  • Kasia

Sprzedam skrypty: Poetyka tom 1, Oświecenie teksty, Średniowiecze Renesans Barok teksty, Średniowiecze Renesans Barok opracowania - 10 zł
    Formy i Normy - 20 zł
    Kontakt przez wiadomość prywatną.
  • Anonim

Sprzedam:

Alina Witkowska, Ryszard Przybylski - "Romantyzm" - 40 zł
    Zygmunt Krasiński - "Powieści gotyckie" - 2 zł
    Józef Bohdan Zaleski - "Wybór poezji" - 2 zł
    Juliusz Słowacki - "Samuel Zborowski" - 3 zł
    Juliusz Słowacki - "Sen srebrny Salomei" - 3 zł
    Friedrich Schiller - "Zbójcy" - 3 zł
    Kazimierz Brodziński - "O klasyczności i romantyczności i inne pisma krytyczne" - 3 zł

słowem: rzeczy dla przyszłego drugiego roku potrzebne :)

i jeszcze:
    Mieczysław Klimowicz - "Literatura oświecenia" (czyli wersja mini dużego podręcznika) - 5 zł
    Poetyka tom 1, teksty - 10 zł

kontakt: priv

Jeszcze raz zapraszam do przejrzenia naszej listy książek do sprzedania. Ponad 1000 pozycji z różnych dziedzin, gatunków i klimatów. Ostatnio zaktualizowałam listę i znajdują się na niej tylko pozycje, które jeszcze są dostępne. Książki w dobrym stanie, ceny uczciwe; ) Listę w exelu wysyłam mailem po wcześniejszej wiadomości na prv.

Kilkanaście książek (czyli znikomą ilość w porównaniu z całą listą) wystawiłam także w serwisie yesbook: nick angelita.
  • Anonim

Przyszłemu trzecioroczniakowi sprzedam tanio:

wydrukowany skrypt do egzaminu z pozytywizmu/młodej Polski
    spory zestaw nieruszonych testów przygotowujących do egzaminu B2 z języka angielskiego

kontakt przez priv, zapraszam! :)
  • Piotrek

Sprzedam:

"Wielki słownik poprawnej polszczyzny" (z płytą), wyd. PWN, 2009, ofoliowany - 50 zł
    "Słownik terminów literackich", wyd. Ossolineum, 2000 - 45 zł
    "Język polski. Encyklopedia w tabelach", wyd. Adamantan, 2000 - 20 zł
    "Panorama literatury polskiej XX wieku. Poezja" (2 tomy), wyd. Noir Sur, Blanc, 2001 - 120 zł

Zapraszam do kontaktu przez wiadomość prywatną. Pozdrawiam :)
  • Anonim

Sprzedam:

Renata Grzegorczykowa "Wykłady z polskiej składni" 18 zł
    Mirosław Bańko "Wykłady z polskiej fleksji" 18 zł
    Renata Grzegorczykowa "Wstęp do językoznawstwa" 14 zł
    Poetyka tom I (skrypt, materiały do ćwiczeń) 14 zł
  • marti

Sprzedam:
    niezbędne do HLP: "Średniowiecze" Teresa Michałowska 35 zł oraz "Renesans" Jerzy Ziomek 35 zł

+
    "Wykłady z polskiej fleksji" Mirosław Bańko 20zł
    "Fonetyka i fonologia współczesnego j. pol." Ćwiczenia" 20zł

kontakt na priv

Na zachętę do przejrzenia całej listy, poniżej przedstawiam pozycje, które mamy do sprzedania. To te, które są o tematyce "polonistycznej" i rzuciły mi się w oczy przy pobieżnym przeglądaniu listy, więc zapewne jest ich więcej; )

"Wybór publicystyki" Bolesław Prus
    "Polscy pisarze współcześni 1944-1970" Lesław M. Bartelski
    "Hemingway w oczach krytyki światowej" wybór Leszek Elektorowicz
    "Wiek XX- wypisy z literatury polskiej dla klas III zasadniczych szkół zawodowych" J. Ostrowska, A. Szlązakowa z 1959 r.
    „Dzieci” 2 tomy op. Maria Janion i Stefan Chwin
    „Maski” 2 tomy op. Maria Janion i Stanisław Rosiek
    „Osoby” op. Maria Janion i Stanisław Rosiek
    "Nowa proza amerykańska- szkice krytyczne" op. Zbigniew Lewicki
    "Klasycy i współcześni- szkice o prozie skandynawskiej XIX i XX wieku" Witold Nawrocki
    "Fragmenty o polskiej literaturze" Andrzej Falkiewicz
    "Uciekinier z utopii- o poezji Zbigniewa Herberta" Stanisław Barańczak
    "Literatura polska w latach 1918- 1955- dla klasy III techników" Ryszard Matuszewski z 1957 r.
    "Obecność - felietony 1971-1972" Antoni Słonimski
    "Literatura na świecie"
    "Programy i dyskusje literackie okresu Młodej Polski" op. Maria Podraza- Kwiatkowska
    "Nowele antyczne- wybór" op. R. Turasiewicz, S. Stabryła
    "Dzieje literatur europejskich" red. Władysława Floryana
    "Zarys dziejów literatury polskiej" J. Kleiner, W. Maciąg
    "Mały słownik pisarzy polskich" część I red. Maria Goszczyńska
    "Od czystej formy do literatury faktu- główne teorie i programy literackie XX lecia" Artur Hutnikiewicz
    "Księga cytatów z polskiej literatury pięknej" P. Hertz, W. Kopaliński
    "Słownik pojęć kultury postmodernistycznej" Tony Thorne
    "Zarys dziejów literatury polskiej" tom I Juliusz Kleiner
    "Wypisy z literatury okresu romantyzmu dla klasy X" Zofia Bogusławska
    "Określona epoka- nowa fala 1968- 1993" (antologia poezji) wyb. Tadeusz Nyczek

No i oczywiście mnóstwo różnorodnej literatury; )
  • zawieszka

Mam notatki , kserówki ( 2 wielkie segregatory ) z Historii literat.polskiej - to mogę komuś odsprzedać
    bo szkoda wywalić ( materiał na około 3 lata ) . Tylko trzeba osobiście odebrać bo tego jest sporo :). dodatkowo notatki i kserówki z innych przedmiotów filologi polskiej.

Jakby co proszę o wiadomość :)
    Odbiór Warszawa-Służewiec
  • Piotrek

Sprzedam:

"Język polski. Encyklopedia w tabelach", wyd. Adamantan, 2000 - 20 zł
    "Panorama literatury polskiej XX wieku. Poezja" (2 tomy), wyd. Noir Sur, Blanc, 2001 - 120 zł
    "Słownik wyrazów obcych", wyd. PWN, 2002 - 25 zł
    Zenon Klemensiewicz: "Historia języka polskiego", wyd. PWN 2002 - 45 zł
    "Encyklopedia języka polskiego", wyd. Ossolineum, 1999 - 20 zł
    "Słownik frazeologiczny współczesnej polszczyzny", wyd. PWN, 2002 - 20 zł
    Władysław Kopaliński: "Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych z almanachem", wyd. Świat Książki, 2002 - 30 zł
    Julian Krzyżanowski: "Mądrej głowie dość dwie słowie" (2tomy), wyd. PIW, 1995 - 50 zł
    "Encyklopedia szkolna. Literatura i nauka o języku", wyd. WSiP, 1999 - 50 zł

Zapraszam do kontaktu przez wiadomość prywatną. Pozdrawiam :)

• Let's

Do sprzedania:
    Antropologia kultury, Wiedza o Kulturze - 20 zł
    Gramatyka Historyczna j.pol - 20 zł
    Historia Filozofii t 1 i t2 - po 10 zł
    Podróż po historii filizofii - 3- dwa wieki krytyki A.Kwiatek, M.Worwąg - 20 zł
    Kontakt na priv lub mailowy: m.prus@letscelebrate.pl
  • Anusiak

Sprzedam!! Tanio, cena do wynegocjowana - dla I, II i III roku

Dla pierwszego roku:

- dokładne notatki, mnóstwo tekstów (zwłaszcza osoby, które mają staropolską z dr Wojtkowską Maksymik) do egzaminu z Literatury Staropolskiej
    - notatki z KJP dam za darmo :)

Dla drugiego roku:

- materiały,notatki i skrypt na egzamin z ROMANTYZMU - bardzo dokładny
    - książkę do poetyki, rzecz obowiązkową na egzamin "Zarys Teorii Literatury" A. Okopień Sławińska, J. Sławiński
    - książki do GOJP: M. Bańko "Zarys fleksj Polskiej", R. Grzegorczykowa "Zarys składni polskiej" - obowiązkowe na I i II semestr dla II roku.

Dla trzeciego roku:

- materiały i skrypt do egzaminu z PMP - opracowane wszystkie pytania !!!
    - bardzo dużo materiałów i notatek na wszystkie trzy egzaminy z metodyki

No i notatki na wszystkie zajęcia dla specjalizacji nauczycielskiej mogę dać za darmo :) dla medialnej też :)
    proszę o wiadomość na priv.