Polonistyka na UW [2711]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Chcecie dowiedzieć się, kto jest fajny, a kto nie, do kogo lgnąć, a kogo unikać? Kto prowadzi ciekawe zajęcia, a kto przynudza? Tylko tutaj! Osobne wątki będą kasowane!
  • Anonim

myślę, że biorąc pod uwagę fakt, że na polonistyce pracują dziesiątki wykładowców Twoja próba uporządkowania tego grona, może okazać się awykonalna, szczególnie, że pytania o wykładowców pojawiają się zawsze rzutami - na początku roku, semestru, przed egzaminem itp i pojawia się 30 postów na godzinę, czyli jak wszyscy na raz zaczną pytać o 50 wykładowców, to wiele postów może pozostać bez odpowiedzi, bo ktoś zmieni temat np z pana Guzka na pana Fabianowskiego, a następny post będzie o Markowskiego = chaos i cięzko będzie się czegokolwiek dowiedzieć.

może warto zakładać tematu w stylu "egzaminy III roku, semestr zimowy" - to ograniczy ilośc zainteresowanych poszczególnymi tematami, ale w tym dobrym sensie, porządkowym.

acha i nie odbierz mojej wypowiedzi jako atak na Ciebie i na Twoj styl moderacji :) martwię się jedynie, czy osiągniesz zamierzony efekt.

pozdrawiam
  • Sara bara bzija byzboid

Nie trzeba się tu rozpytywać, wystarczy włazić na stronę http://www.ocen.pl, czytać i uzupełniać oceny.
  • Anonim

poradzimy z porządkowaniem, spokojna głowa...; p
  • Kasia

>Sara bara bzija byzboid napisała:
    >Nie trzeba się tu rozpytywać, wystarczy włazić na
    >stronę http://www.ocen.pl, czytać i uzupełniać oceny.

nie wiem czy to źródło jest wiarygodne;) jedyne czego dowiedziałam się o jednym z wykładowców, to że jest erotomanem(?) :]
  • sinsan

wiarygodniejszym źródłem może być tylko pudelek.pl, ale tam jeszcze naszej kadry naukowej nie odkryli.
    na ocen.pl najbardziej podoba mi się kryterium "łatwość zaliczenia". szkoda, że nie prowadzą wewnętrznych rankingów - ciekaw jestem kogo z wykładowców na polo najłatwiej zaliczyć...
  • Aleksandra

Albo uroda, która wlicza się do ogólnej oceny.

PS Sin-san, bracie, widzę, że wzruszyła Cię twórczość Dody?; )
  • sinsan

no ma się rozumieć. tym bardziej, że dziś znowu nie zjadłem ciepłego obiadu.
  • Sara bara bzija byzboid

>Aleksandra ha escrito:
    >Albo uroda, która wlicza się do ogólnej oceny.

Zgadzam się, że to co najmniej głupie kryterium. Ale portal jest naprawdę sensowny i warto uzupełniać oceny.
  • Anonim

W takim razie chciałam się dowiedzieć co sądzicie o doktor Kępińskiej i GHJP w jej wykonaniu?? Pytanie do IV roku :)
  • Aleksandra

Wszyscy twierdzą, że jest cudowna :)
  • Incognitro

Beznadziejny pomysl z tym watkiem. Wiadomo, ze latwiej szukac odpowiedniego watku niz czytac jakis przeladowany watek "specjalny", zeby odnalezc interesujaca nas informacje. No a teraz przepadly informacje i porady zbierane przez kilka lat :/ Tak sie po prostu nie robi!
  • karolina

tez uważam, że to był beznadziejny pomysł!!!!! te informacje najwidoczniej według niektórych zaśmiecały grono, za to wątki typu "Głupotki" maja na nim prawie czołowe miejsce....
  • Aleksandra

te informacje były już dawno nieaktualne moje drogie
    poza tym kilkanaście wątków o dyżurze kogoś tam to też lekka przesada
  • Girl from Ipanema

no i nie przesadzajmy, że przejrzenie kilku stron i wyłowienie z nich potrzebnych informacji jest jakąś straszliwą trudnością
    zdawało mi się, że te umiejętności zdobywa się na dość wczesnym etapie edukacji...
  • Incognitro

Po pierwsze to nie dotyczy informacji o dyzurach, a o wykladowcach, a ci raczej nie zmieniaja sie az tak bardzo; ) Jesli chodzi o dyzury to sie zgadzam, ale czemu do jasnej .... likwidowac informacje o wykladowcach i o ich wymaganiach egzaminacyjnych?? tego nie rozumiem. Te informacje naprawde byly przydatne. Sama czesto z nich korzystalam.
    Po drugie tu nie chodzi o przejrzenie kilku stron, ale raczej (gdy watek sie rozrosnie) kilkudziesieciu, a z czasem moze i kilkuset. Zreszta po co czytac informacje o wszystkich wykladowcach, o jakich kiedykolwiek ktokolwiek mogl zapytac, jesli chce sie wiedziec cos na temat jednego konkretnego. Czy nie lepiej bylo zostawic te watki i pozwolic ludziom korzystac z wyszukiwarki? Poza tym przypominam, ze niektorzy moga miec problem z dostepem do szybkiego Internetu i przejrzenie calego ogromnego watku moze byc dla nich sporym problemem.
    Myslcie nie tylko o sobie, ale tez o innych.
    Dla mnie to juz nie jest takie wazne, bo niedlugo sie bronie i nie bede z tego korzystac, ale nie podoba mi sie to, co sie tu teraz dzieje.
  • Girl from Ipanema

hm, idąc tym tropem myślowym - czy przeglądanie kilku, kilkunastu czy kilkudziesięciu stron listy tematów w poszukiwaniu wątku o danym wykładowcy nie pochłania tyle samo czasu i energii, co przeszukiwanie jednego tematu? za to wrzucenie zapytań jednego rodzaju do wspólnego wątku zdecydowanie porządkuje listę tematów i ułatwia życie tym, którzy szukają innego tematu, niz wątek oceniający kolejnego prowadzącego... (skoro mówimy o trosce o innych)
  • Anonim

No nie wiem, chyba łatwiej szukać po wątkach niż czytać wszystko o wszystkich. Za pół roku ten wątek będzie miał z 1000 stron...
  • pablo

Do kitu. Szukałem wątku o egzaminach z JO u pewnej pani prof. I co? Okazuje się że tematu już nie ma. Ktoś wspaniałomyślny wpadł na pomysł zrobienia porządków na gronie i powywalał to i owo. Baaaaardzo niedobrze. Bardzo bardzo. Tyle pisania, tyle postów. I wszystko poszło do kosza. Kolejnym razem ktoś będzie w potrzebie i nic nie znajdzie. A przecież to żadna różnica czy jest 24 czy 86 tematów. Ważne, że były informacje. BYŁY. Jeśli nie zostały przeniesione do jakiegoś archiwum to nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować pomysłowości.

A więc....

Gratuluje pomysłowości!
  • asia

Pytanie do starszych kolegów i koleżanek. Do kogo najlepiej na PMP i GHJP? i jeszcze czy wykład ze stylistyki jest obowiązkowy, biorąc po uwagę to że mam zaliczoną praktyczna stylistyką ze spec. nauczycielskiej?