Polonistyka na UW [2711]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

...czyli wszelkie pytania o rejestracje, tury, w-f, lektoraty, oguny etc. Osobne wątki będą kasowane!
  • leen.

pierwsze pytanie! :)

zrobiłam test poziomujący, ale na koniec nie wyświetliła mi się żadna ocena, nie mogę się też tej oceny nigdzie doszukać. nawet w zakładce 'oceny' :P

czy ktoś miał podobny problem? i czy ona się kiedyś pojawi, czy nadal będę żyć w błogiej nieświadomości.. :>
  • Anonim

zrób jeszcze raz, bo ta ocena musi być... ale wchodzisz z http://www.lektoraty.usos.uw.edu.pl ??? od razu po teście możesz się rejestrować na odpowiednie zajęcia... nie zapisuje się to w ocenach, bo to pikuś jest, a nie ocena; )
  • leen.

nie mogę zrobic jeszcze raz, bo jest oczywiście tylko jedno podejście do testu, które właśnie wykorzystałam.. :|
  • Kasia

czy jest jakiś ogun, który polecacie z doświadczenia albo ze słyszenia? tak ogólnie pytam, niekoniecznie na ten semestr.
  • Anonim

pani E.Łojko, psychologia chyba społeczna, sprawdza liste co jakis czas bez zapowiedzi i mozna miec 2 takie nieobecnosci - to z oferty wydzialy prawa i administracji

prof adam ziółkowski, w ostatnich latach prowadził "antyczne imperia i ich sąsiedzi", dziwak z niego, nie sprawdza listy, warto jednak chodzic ze wzgledu na samego profesora, polecam, bo zawsze jest ciekawie, bez wzgledu na tematyke zajec :) to oczywiscie oferta w wydzialu historii

oba sprawdzilam na wlasnej skorze :)
  • [p'iŋgv'in]

A oguny można już zaliczać na pierwszym roku, na pierwszym semestrze ?
  • Anonim

Można. Musisz mieć zaliczonych 30 godz. do końca III roku.
  • Anonim

tak mało?
  • [p'iŋgv'in]

Bo chciałabym wybrać coś z wosem , dopóki moja maturalna wiedza nie wyparowała do końca i zaliczyć to w pierwszym semestrze i miec z głowy - i tak mam wolny poniedziałek i piątek :D
  • Anonim

Mam kilka pytań
    1) czy my - na polonistyce- nie mamy lektoratów od drugiwgo roku??
    2) czy, jesli mamy od 2, to czy teraz możemy zapisać się na płatne
    3) 30 h czy 300h? na ogunach
    4) co to są punkty ECTS?? na ogólno, i czy lepiej mieć ich więcej czy mniej,,
    pozdrawiam
  • Aleksandra

Wszystkie te tematy były poruszane co najmniej 50 razy w ,,zapytaniach''.
    Mamy lektoraty od drugiego roku.
    Ale jak znajdzie się miejsce, można się zapisać od pierwszego.
    Po co płacić, jak może być za darmo??? Poza tym za te lektoraty nie warto płacić; )
    Jak zapewne widzisz w USOSie, masz 300 żetonów na oguny i tyle możesz wykorzystać przez całe studia. Na polonie musisz obowiązkowo wyrobić 30 godzin, jest to tzw. przedmiot dodatkowy na drugim roku.
    Za każdy przedmiot i godziny liczy się punkty ETCS. Na każdym roku musisz uzbierać m.in. 60 punktów. Jednak jeśli masz większość wpisów, to wystarczy. Rozpiska punktowa wisi przy sekretariacie,ale nikt się tym nie zajmuje.
  • Aleksandra

Droga Leen, nie przejmuj się tym testem. Zrobiłam go w 10 minut, nie przeczytałam połowy tekstów , po czym zapisałam się i tak na poziom, który chciałam. Dwa poziomy wyżej niż test; )
    Poza tym te testy to lipa. Zapisywałam koleżankę na hiszpański, znam w tym języku tylko parę słów, a wyszedł mi poziom b1.; )
    Więc nie zwracaj uwagi na wynik i zapisz się na co chcesz :)
  • Joanna napotykalska

zrobilam test z angielskiego 2h temu wyskoczyla mi ocena od razu ale nadal nie moge sie zarejestrowac na zajecia i wyswietla mi ze nie przeszlam testu poziomujacego :/
  • Anonim

Bo chyba trzeba poczekać nieco dłużej... U mnie to nieco trwało około 12 godzin.
  • [p'iŋgv'in]

A łaciny na 1 roku nie ma ?
  • gemma

jest
  • [p'iŋgv'in]

to dlaczego w planie nie ma ? :P to też żetony ?!
  • "wieczny malkontent"

o jenyyyyyyyyyy
    to gdzie ta lacina ?; /;/
  • Aleksandra

łacina jest dla tych, co nie mieli łaciny w liceum
    jeśli miałaś, dostajesz wpis w indeksie i nie chodzisz na łacinę oraz nie zdajesz egzaminu
    łacina nie jest na żetony