Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Nie moge jej odinstaolwac, odistalowalem ja a w biosie jest Win xp home i vista a ją odinstalowałem;/
  • prodigy

Wysłów się chłopie. Z tego co ci wyszło: masło maślane.
  • Anonim

Z formatowałem dysk z vistą a pokazuje mi nadal ze istnienie tylko się nie da włączyć...
  • prodigy

Jak dobrze rozumiem, to uruchamiasz konsole odzyskiwania systemu Windows XP (Uruchamiasz płytę bootując, i zamiast kliknąc [ENTER] {instaluj} klikasz [R]{napraw}) i wpisujesz:
    fixmbr
    reboot

Wtedy konsola nadpisze MBR, i przy starcie będzie do wybrania tylko Windows XP.
  • Anonim

nie wiem o co ci teraz chodzi ale dobra...
    Słuchaj teraz uważnie:)
    mam laptopa a na nim da dwa systemy operacyjne:
    1 to windows xp home:)
    2 to windows vista ktorego nie mam a jest do wyboru przy wlaczania komputera;/
  • prodigy

No to właśnie. Uruchamiasz płytę z Windowsem XP, na którym jest Konsola Odzyskiwania Systemu (KOS) i w niej wpisujesz:
    fixmbr {to nadpisuje ten ekran, gdzie masz wybór systemów
    reebot {chyba proste- uruchamia ponownie

Musisz tylko "wgrać" sam ekran Windows XP, i nie będzie wyboru systemu między Windows XP/Vista. Będzie się uruchamiał normalnie, tylko XP.
  • Anonim

ale u mnie nie działa bootowanie... I nie ma menu z biosu...
  • prodigy

Co? To jak zainstalowałeś system? Jak to nie ma BIOSu? Czemu nie działa bootowanie?
  • Anonim

nie instalowałem firma asusa mi zainstalowali:) a zamiast biosu pokazuje mi sie zdjecie Asus i intel i sie odrazu wlacza... a vista sie zainstalowala z windowsa xp home, chce viste odinstalowac bo gwarancja mi przepadnie...
  • prodigy

Boże.... Poszukaj sobie na google, jak nadpisać MBR, jak sformatować, i jak wejść do BIOSu.
  • Anonim

Co to jest mbr? odezwij się na gg bo widze dłuża nam rozmowa się zejdzie:d
  • Hip-Hopowy Inkwizytor

aby wejść w ustawienia biosu podczas uruchamiania zaraz po "reklamie" płyty głównej wciskasz F8
  • Anonim

spoko u mnie jest inaczej po wciskałem wszystkie przyciski i się wbiłem do biosu:)
  • prodigy

>.::::Maciek:::. ha escrito:
    >aby wejść w ustawienia biosu podczas uruchamiania zaraz po
    >"reklamie" płyty głównej wciskasz F8

Jak wciśnie F8 po obrazie Asusa, to będzie miał do wyboru Tryb Awaryjny itp.; )
    Żeby wejść do BIOSu, podczas ekranu klika się "Delete".
  • Anonim

u mnie tak nie ma ale spoko:P potrzebuje dalszej pomocy z zwiazku z tą vistą;/
  • Grig

> u mnie tak nie ma ale spoko:P potrzebuje dalszej pomocy z zwiazku z tą vistą;/

Googlarka nie gryzie...
    Zastosuj się do rad wyżej zamieszczonych.

A tak ode mnie to żeby zbootować z płytki to trzeba najpierw ustawić w BIOSie żeby szukało systemu najpierw na płycie; ] Musisz CD ustawić jako FIIRST BOOT DEVICE. Dalej rób jak koledzy wcześniej napisali :)
  • Anonim

>ღ•●Pi®†r3K●•ღ napisał
    >I nie ma menu z biosu...

>ღ•●Pi®†r3K●•ღ napisał
    >spoko u mnie jest inaczej po wciskałem wszystkie przyciski
    >i się wbiłem do biosu:)

Chyba sam nie wiesz co piszesz raz mówisz że nie masz biosu (co raczej nie jest prawdopodobne) a raz że wchodzisz do niego jak wciśniesz wszystkie klawisze xP. A tak na przyszłość to nie wciskaj wszystkich klawiszy bo wystarczy f8 albo del. U mnie działa del; p