-
Anonim
Nie moge jej odinstaolwac, odistalowalem ja a w biosie jest Win xp home i vista a ją odinstalowałem;/ -
prodigy
-
Anonim
Z formatowałem dysk z vistą a pokazuje mi nadal ze istnienie tylko się nie da włączyć... -
prodigy
Jak dobrze rozumiem, to uruchamiasz konsole odzyskiwania systemu Windows XP (Uruchamiasz płytę bootując, i zamiast kliknąc [ENTER] {instaluj} klikasz [R]{napraw}) i wpisujesz:
fixmbr
reboot
Wtedy konsola nadpisze MBR, i przy starcie będzie do wybrania tylko Windows XP. -
-
Anonim
nie wiem o co ci teraz chodzi ale dobra...
Słuchaj teraz uważnie:)
mam laptopa a na nim da dwa systemy operacyjne:
1 to windows xp home:)
2 to windows vista ktorego nie mam a jest do wyboru przy wlaczania komputera;/ -
prodigy
No to właśnie. Uruchamiasz płytę z Windowsem XP, na którym jest Konsola Odzyskiwania Systemu (KOS) i w niej wpisujesz:
fixmbr {to nadpisuje ten ekran, gdzie masz wybór systemów
reebot {chyba proste- uruchamia ponownie
Musisz tylko "wgrać" sam ekran Windows XP, i nie będzie wyboru systemu między Windows XP/Vista. Będzie się uruchamiał normalnie, tylko XP. -
Anonim
-
prodigy
Co? To jak zainstalowałeś system? Jak to nie ma BIOSu? Czemu nie działa bootowanie? -
Anonim
nie instalowałem firma asusa mi zainstalowali:) a zamiast biosu pokazuje mi sie zdjecie Asus i intel i sie odrazu wlacza... a vista sie zainstalowala z windowsa xp home, chce viste odinstalowac bo gwarancja mi przepadnie... -
prodigy
Boże.... Poszukaj sobie na google, jak nadpisać MBR, jak sformatować, i jak wejść do BIOSu. -
Anonim
Co to jest mbr? odezwij się na gg bo widze dłuża nam rozmowa się zejdzie:d -
Hip-Hopowy Inkwizytor
aby wejść w ustawienia biosu podczas uruchamiania zaraz po "reklamie" płyty głównej wciskasz F8 -
Anonim
spoko u mnie jest inaczej po wciskałem wszystkie przyciski i się wbiłem do biosu:) -
prodigy
>.::::Maciek:::. ha escrito:
>aby wejść w ustawienia biosu podczas uruchamiania zaraz po
>"reklamie" płyty głównej wciskasz F8
Jak wciśnie F8 po obrazie Asusa, to będzie miał do wyboru Tryb Awaryjny itp.; )
Żeby wejść do BIOSu, podczas ekranu klika się "Delete". -
Anonim
u mnie tak nie ma ale spoko:P potrzebuje dalszej pomocy z zwiazku z tą vistą;/ -
> u mnie tak nie ma ale spoko:P potrzebuje dalszej pomocy z zwiazku z tą vistą;/
Googlarka nie gryzie...
Zastosuj się do rad wyżej zamieszczonych.
A tak ode mnie to żeby zbootować z płytki to trzeba najpierw ustawić w BIOSie żeby szukało systemu najpierw na płycie; ] Musisz CD ustawić jako FIIRST BOOT DEVICE. Dalej rób jak koledzy wcześniej napisali :) -
Anonim
>ღ•●Pi®†r3K●•ღ napisał
>I nie ma menu z biosu...
>ღ•●Pi®†r3K●•ღ napisał
>spoko u mnie jest inaczej po wciskałem wszystkie przyciski
>i się wbiłem do biosu:)
Chyba sam nie wiesz co piszesz raz mówisz że nie masz biosu (co raczej nie jest prawdopodobne) a raz że wchodzisz do niego jak wciśniesz wszystkie klawisze xP. A tak na przyszłość to nie wciskaj wszystkich klawiszy bo wystarczy f8 albo del. U mnie działa del; p