-
Anonim
Help! Czy jest jakakolwiek szansa, ze w Poznaiu są prowadzone treningi OYAMA karate, zwłaszcza dla azaawansowanych?? -
ukaszu
poszukaj na google ipoznan epoznan itp ?
i jest roznia miedzy oyama karate a kyokushin kai ?
sadzlem ze to jest to samo -
Anonim
dzisiaj 13:54 Jeeeeeest różnica. Oyama to odłam kyokushinu, który jest w pewnych pozycjach anarchiczny, a mistrz Oyama to uprościł, żeby szybciej i łatwiej osiągnąć CEL.
A szukanie w google nie przynosi narazie efektów, więc pytam. -
Rasdefari
jest taki sklep Samuraj kolo starego rynku na ul. wodnej/woznej (nie pamietam). mozesz tam popatrzec na ulotki i taki zeszycik z info tez kiedys byl -
-
Anonim
Byłam :( Zanalazłam stara ulotkę, numer itp, ale się okazało, że gośc ma grupę do 16 lat :( A może zadzwonię znowu... Dzieki! -
sajo
no to idz na zwykly kyokushin. jak ktos mowi ze cos osiagniesz latwiej i szybciej to mi to brzmi jak sciema -
Anonim
Mam osobistą odrazę do kyokushinu i NIGDY nie pójdę na ich treningi. Już prędzej na judo :)
Poza tym nie chodzi mi o to, żeby "szybciej" COŚ (co niby? nirvanę? mistrzostwo?) osiągnąć, tylko żeby nie zmarnować 7 lat treningów na Oyamie. -
Anonim
-
sajo
>rzabynsky napisała:
>Oyama to odłam
>kyokushinu, który jest w pewnych pozycjach anarchiczny, a
>mistrz Oyama to uprościł, żeby szybciej i łatwiej
>osiągnąć CEL.
> Poza tym nie chodzi mi o to, żeby "szybciej" COŚ (co
>niby? nirvanę? mistrzostwo?) osiągnąć, tylko żeby nie
>zmarnować 7 lat treningów na Oyamie.
no czyms sie musialas kierowac w wyborze Oyamy, a charakterystyke podalas wyzej. No i to COŚ/CEL sama musisz zdefiniować, bo odnosiło się do twojej wczesniejszej wypowiedzi.
-
Sus
Ktos cos tu kreci.... Oyama wymyslil Kyokushin kai, wiec to jedno i to samo Karate. Shotokan to co innego. Osobiscie polecam Kung fu, jest jakby to powiedziec... hmm. Ciekawsze, bardziej urozmaicone i nastawione na konkretna osobe. Zadnego latania i magii.
Pozdro,
Sus -
sajo
-
Anonim
Ta, tylko że mówiłam o technicznym podejściu Shigeru, a nie o swoim. Po prostu chcę robić to, co już w jakimś stopniu (3) umiem. Czym się kierowałam wybierając styl? Tym, ze był w mojej podstawówce prowadzony i znajomi mówili, ze fajnie jest :D To było tak dawno... Luckily, okazało się prawdą a że nic się nie dzieje przypadkowo - nie zmieniam stylu. -
duniq
o poszukiwanej sekcji niestety nie lsyszałam, więc nie moge pomóc, chociaz istenieje szansa bo posen sie rozwija co do sztuk, co chwile jakies plakaty etc...
ps.polecam aikido kobaysahi:D -
sajo
sekcja oyama jest... tzn figuruje taka na stronie oficialniej polskiego oyama karate, ale zadnego info o niej nie moge znaleźć. Zadzwoń do głownej "siedziby" moze Ci info jakieś dadzą -
Robert Budny
Witam wszystkich serdecznie,
Od września 2010 na terenie miasta Poznania prowadzę zajęcia OYAMA KARATE dla dzieci, młodzieży i dorosłych.
Chętnie odpowiem na każde pytanie proszę je jednak kierować bezpośrednio (tel. lub mail). Wszystkie dane można odnaleźć na stronie mojego klubu http://www.wssw.poznan.pl
Zapraszam
Robert Budny
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Poznań
- Załóż własne grono tematyczne