POZNAŃ [6149]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Help! Czy jest jakakolwiek szansa, ze w Poznaiu są prowadzone treningi OYAMA karate, zwłaszcza dla azaawansowanych??
  • ukaszu

poszukaj na google ipoznan epoznan itp ?

i jest roznia miedzy oyama karate a kyokushin kai ?
    sadzlem ze to jest to samo
  • Anonim

dzisiaj 13:54 Jeeeeeest różnica. Oyama to odłam kyokushinu, który jest w pewnych pozycjach anarchiczny, a mistrz Oyama to uprościł, żeby szybciej i łatwiej osiągnąć CEL.

A szukanie w google nie przynosi narazie efektów, więc pytam.
  • Rasdefari

jest taki sklep Samuraj kolo starego rynku na ul. wodnej/woznej (nie pamietam). mozesz tam popatrzec na ulotki i taki zeszycik z info tez kiedys byl
  • Anonim

Byłam :( Zanalazłam stara ulotkę, numer itp, ale się okazało, że gośc ma grupę do 16 lat :( A może zadzwonię znowu... Dzieki!
  • sajo

no to idz na zwykly kyokushin. jak ktos mowi ze cos osiagniesz latwiej i szybciej to mi to brzmi jak sciema
  • Anonim

Mam osobistą odrazę do kyokushinu i NIGDY nie pójdę na ich treningi. Już prędzej na judo :)
    Poza tym nie chodzi mi o to, żeby "szybciej" COŚ (co niby? nirvanę? mistrzostwo?) osiągnąć, tylko żeby nie zmarnować 7 lat treningów na Oyamie.
  • Anonim

Hmmm.
    Nie myślałaś o Shotokan? Znam BARDZO dobrego sensei.
  • sajo

>rzabynsky napisała:
    >Oyama to odłam
    >kyokushinu, który jest w pewnych pozycjach anarchiczny, a
    >mistrz Oyama to uprościł, żeby szybciej i łatwiej
    >osiągnąć CEL.

> Poza tym nie chodzi mi o to, żeby "szybciej" COŚ (co
    >niby? nirvanę? mistrzostwo?) osiągnąć, tylko żeby nie
    >zmarnować 7 lat treningów na Oyamie.

no czyms sie musialas kierowac w wyborze Oyamy, a charakterystyke podalas wyzej. No i to COŚ/CEL sama musisz zdefiniować, bo odnosiło się do twojej wczesniejszej wypowiedzi.
  • Sus

Ktos cos tu kreci.... Oyama wymyslil Kyokushin kai, wiec to jedno i to samo Karate. Shotokan to co innego. Osobiscie polecam Kung fu, jest jakby to powiedziec... hmm. Ciekawsze, bardziej urozmaicone i nastawione na konkretna osobe. Zadnego latania i magii.

Pozdro,

Sus
  • sajo

ty mowisz o Masutatsu a kolezance chodzilo o Shigeru
  • Anonim

Ta, tylko że mówiłam o technicznym podejściu Shigeru, a nie o swoim. Po prostu chcę robić to, co już w jakimś stopniu (3) umiem. Czym się kierowałam wybierając styl? Tym, ze był w mojej podstawówce prowadzony i znajomi mówili, ze fajnie jest :D To było tak dawno... Luckily, okazało się prawdą a że nic się nie dzieje przypadkowo - nie zmieniam stylu.
  • duniq

o poszukiwanej sekcji niestety nie lsyszałam, więc nie moge pomóc, chociaz istenieje szansa bo posen sie rozwija co do sztuk, co chwile jakies plakaty etc...

ps.polecam aikido kobaysahi:D
  • sajo

sekcja oyama jest... tzn figuruje taka na stronie oficialniej polskiego oyama karate, ale zadnego info o niej nie moge znaleźć. Zadzwoń do głownej "siedziby" moze Ci info jakieś dadzą
  • Robert Budny

Witam wszystkich serdecznie,
    Od września 2010 na terenie miasta Poznania prowadzę zajęcia OYAMA KARATE dla dzieci, młodzieży i dorosłych.
    Chętnie odpowiem na każde pytanie proszę je jednak kierować bezpośrednio (tel. lub mail). Wszystkie dane można odnaleźć na stronie mojego klubu http://www.wssw.poznan.pl
    Zapraszam
    Robert Budny