POZNAŃ [6149]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>llus napisał
    >właśnie, najczystsze jezioro w Wielkopolsce to Powidzkie,
    >oprócz kąpieli można na jachcie popływać, tylko że
    >trzeba mieć patent :)

a jakie mają ?i jaka cena jeśli można spytać??
  • LLUS

nie wiem jak teraz ceny, ja pływałem 2 lata temu. Na tej stronie widzę ceny za sezon 2006.Pływałem na conradzie i majtku ginie(był droższy o 20 zł na dobę a była instalacja wodna i jedno miejsce więcej. chyba ceny się nie zmieniły jeśli chodzi o sezon 2005 a 2006.

http://www.jacht-czarter.pl/pow_dzi...
  • chatman

>oshin napisała:
    >>chatman napisał
    >>>oshin napisała:
    >>>tak mamy tu na jezycach rusałke..przy r.jezyckim jest
    >>>kierskie a przy polnej strzeszynek;)
    >>
    >>oshin jakbyś miała troszke pojęcia o Poznaniu to byś
    >>wiedziała, że Jeżyce to nie tylko okolice
    >Dąbrowskiego.
    >>
    >>Tak więc śmiało można powiedzieć , ze Rusałka jest
    >>na Jeżycach.
    >>Co do Kierskiego to faktycznie przesada
    >
    >mysle, ze troszeczke mam ..ale pewnie troszeczke;P
    >to był zart..
    >mieszkam blisko rusałki, wiec kumam..
    >co do kierskiego i strzeszynka to duza przesada, kt. mnie
    >tak ubawiła:)
    >
    >

tez mieszkam blisko rusalki :P
  • Lidia Pol

Strzeszynek, Rusałka, Kierskie - bardzo fajne akweny ale polecam naszą wielkopolską Floryde :D Jezioro Kamińsko i Okoniec 10 km od Poznania w Rakowni obok Murowanej Gośliny. Tam mozna dojechac liną 111 (ze śródki) lub 188 (z os. Sobieskiego) i pieszo 3,5 km; D przyjemnie sie idzie... A jak chcesz nad wodą posiedziec to prosze bardzo nad przystan Binduga w Mściszewie (przystan kajakowa do Warty) :D
  • ::Użytkownik nie usunięty::

>oshin napisała:
    >tak mamy tu na jezycach rusałke..przy r.jezyckim jest
    >kierskie a przy polnej strzeszynek;)
    Lol topografia miasta wręcz Celująca :D

hihi ja polecam jeź. strzeszyńskie - najlepszy dojazd rowerem od ul. dąbrowskiego ul.Botaniczną w dół, pod wiaduktem i objeżdzasz rusałke z lewej mniej ludzi, z prawej opcja Fortuna ciemna przy kąpielisku, frytki czy co tam chcesz, i dalej rowerem juz oznakowanym szlakiem rowerowym przechodzacym przez las...mijasz m.in. stadnine koni, przejazd kolejowy i jesteś w Strzeszyku, możesz smigać dalej do Kiekrza proponuje minąc tam kościół zjechac w dół asfaltem i za "chatą polska" chyba albo to jakis inny duży market przy głównej drodze po lewej skręcić w lewo (na zakręcie charakterystyczna żółta barierka, tam kawałek prosto pod koniec małe wzniesienie i Jacht Klub Wielkopolski - dzwonisz domofonem mówisz swoje imie i dodajesz prosze otworzyć brame...Bzzzzzz i wchodzisz :D plaza boska, trawka idealna na plazowanie, woda niczego sobie (ale z regóły źimniejsza od wody w Strzeszynku, do tego klimatyczne pomosty z zacumowanymi jachtami, w ośrodku znajduje się restauracja i bardzo mili ludzie.... wcześniej tuż za kościołem można odbić na plaże dla wszystkich - w weekendy opór ludzi i gwar rodzin z rozbestwionymi bachorami - odradzam.....
  • Guldzia

Kiekrz nie jest najgorszy! Woda co prawda mogłaby być czystsza i plaża trochę większa - ale jest znośnie. Jak byłam ostatnio to było duzo ludzi i cały piaszczysty skrawek plaży był zajęty - ale trawa też sprzyja rozłożeniu kocyka. Nie za wysoka ale odpowiednia nawet do opalania topless :)). Jutro ma byc ładnie więc być może uda mi sie przetesować strezszynek bo dawno tam nie byłam.
  • Anonim

A ja polecam wypad na Warmie (lub dalej na Mazury), to "tylko" 300 km a w samym tylko Olsztynie w obrebie miasta jest 6 jezior; )))
    Za miastem co chwila jest jezioro, doslownie jedno przy drugim;))
  • Anonim

to ja chwiałke polecam;p
    teren ok, dzieciarni mnóstwo, pływać w tym baseniku się nie da(za to fale co najmniej jak na morzu;p)
  • luk blaz

hymmm... ja polecam Skorzęcin i Przyjezierze trochę dalej ale jest super mozna sie wybrac na dłuższy weekend poczujecie się jak nad morzem :)
  • Agnes

POZNAŃ - co, gdzie, kiedy, jak...
    https://www.facebook.com/groups/175...