-
Anonim
>llus napisał
>właśnie, najczystsze jezioro w Wielkopolsce to Powidzkie,
>oprócz kąpieli można na jachcie popływać, tylko że
>trzeba mieć patent :)
a jakie mają ?i jaka cena jeśli można spytać?? -
LLUS
nie wiem jak teraz ceny, ja pływałem 2 lata temu. Na tej stronie widzę ceny za sezon 2006.Pływałem na conradzie i majtku ginie(był droższy o 20 zł na dobę a była instalacja wodna i jedno miejsce więcej. chyba ceny się nie zmieniły jeśli chodzi o sezon 2005 a 2006.
http://www.jacht-czarter.pl/pow_dzi... -
chatman
>oshin napisała:
>>chatman napisał
>>>oshin napisała:
>>>tak mamy tu na jezycach rusałke..przy r.jezyckim jest
>>>kierskie a przy polnej strzeszynek;)
>>
>>oshin jakbyś miała troszke pojęcia o Poznaniu to byś
>>wiedziała, że Jeżyce to nie tylko okolice
>Dąbrowskiego.
>>
>>Tak więc śmiało można powiedzieć , ze Rusałka jest
>>na Jeżycach.
>>Co do Kierskiego to faktycznie przesada
>
>mysle, ze troszeczke mam ..ale pewnie troszeczke;P
>to był zart..
>mieszkam blisko rusałki, wiec kumam..
>co do kierskiego i strzeszynka to duza przesada, kt. mnie
>tak ubawiła:)
>
>
tez mieszkam blisko rusalki :P
-
Lidia Pol
Strzeszynek, Rusałka, Kierskie - bardzo fajne akweny ale polecam naszą wielkopolską Floryde :D Jezioro Kamińsko i Okoniec 10 km od Poznania w Rakowni obok Murowanej Gośliny. Tam mozna dojechac liną 111 (ze śródki) lub 188 (z os. Sobieskiego) i pieszo 3,5 km; D przyjemnie sie idzie... A jak chcesz nad wodą posiedziec to prosze bardzo nad przystan Binduga w Mściszewie (przystan kajakowa do Warty) :D -
-
::Użytkownik nie usunięty::
>oshin napisała:
>tak mamy tu na jezycach rusałke..przy r.jezyckim jest
>kierskie a przy polnej strzeszynek;)
Lol topografia miasta wręcz Celująca :D
hihi ja polecam jeź. strzeszyńskie - najlepszy dojazd rowerem od ul. dąbrowskiego ul.Botaniczną w dół, pod wiaduktem i objeżdzasz rusałke z lewej mniej ludzi, z prawej opcja Fortuna ciemna przy kąpielisku, frytki czy co tam chcesz, i dalej rowerem juz oznakowanym szlakiem rowerowym przechodzacym przez las...mijasz m.in. stadnine koni, przejazd kolejowy i jesteś w Strzeszyku, możesz smigać dalej do Kiekrza proponuje minąc tam kościół zjechac w dół asfaltem i za "chatą polska" chyba albo to jakis inny duży market przy głównej drodze po lewej skręcić w lewo (na zakręcie charakterystyczna żółta barierka, tam kawałek prosto pod koniec małe wzniesienie i Jacht Klub Wielkopolski - dzwonisz domofonem mówisz swoje imie i dodajesz prosze otworzyć brame...Bzzzzzz i wchodzisz :D plaza boska, trawka idealna na plazowanie, woda niczego sobie (ale z regóły źimniejsza od wody w Strzeszynku, do tego klimatyczne pomosty z zacumowanymi jachtami, w ośrodku znajduje się restauracja i bardzo mili ludzie.... wcześniej tuż za kościołem można odbić na plaże dla wszystkich - w weekendy opór ludzi i gwar rodzin z rozbestwionymi bachorami - odradzam.....
-
Guldzia
Kiekrz nie jest najgorszy! Woda co prawda mogłaby być czystsza i plaża trochę większa - ale jest znośnie. Jak byłam ostatnio to było duzo ludzi i cały piaszczysty skrawek plaży był zajęty - ale trawa też sprzyja rozłożeniu kocyka. Nie za wysoka ale odpowiednia nawet do opalania topless :)). Jutro ma byc ładnie więc być może uda mi sie przetesować strezszynek bo dawno tam nie byłam. -
Anonim
A ja polecam wypad na Warmie (lub dalej na Mazury), to "tylko" 300 km a w samym tylko Olsztynie w obrebie miasta jest 6 jezior; )))
Za miastem co chwila jest jezioro, doslownie jedno przy drugim;)) -
Anonim
to ja chwiałke polecam;p
teren ok, dzieciarni mnóstwo, pływać w tym baseniku się nie da(za to fale co najmniej jak na morzu;p) -
luk blaz
hymmm... ja polecam Skorzęcin i Przyjezierze trochę dalej ale jest super mozna sie wybrac na dłuższy weekend poczujecie się jak nad morzem :) -
Agnes
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Poznań
- Załóż własne grono tematyczne