POZNAŃ [6149]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Boom

no no szykuje się kolejna burda może ktoś wie coś o tym więcej bo ja nie znam trasy przemarszu, a tak to wziął bym sobie chipsy i jakieś krzesełko i bym sobie pooglądał hehe
  • Anonim

geje beda?
  • chatman

a co wam to przeszkadza ?
    tacy sami odmiency dla nas , jak my dla nich.
    Niech sobie robia marsze rownosci, mnie to nie przeszkadza. Maja glowy , dwie rece i dwie nogi - mysla i czuja tak samo.
  • Anonim

spoko, i dlatego dziwi mnie, ze ktos czeka na napierdalanke, zeby miec ubaw. zalosne.
  • Anonim

jakis gnoj napewno bedzie... weszpolacy i inni stojacy na strazy porzadku (m)oralnego pewnie sobie nie podaruja takiej okazji zeby tym zlym pedalom nie wpierdolic

dobrze ze po moim osiedlu latac nie beda:P
  • Anonim

a po kryjomu kreca filmiki, na ktorych pozuja anal.;];]
  • Anonim

boom to gorszy niż te babcie w oknie jesteś:P

nie potrafie zrozumieć co ludziom to tak strasznie przeszkadza... no nie checsz nie zadawaj sie z gejami ale ja p.... po co ta nienawiść???
  • magda

nie chodzi o nienawisc, ale niektorych draznia takie marsze...czy hetero urzadzaja marsze hetero???

chociaz mnie akurat nie dziwi postawa homo-przez lata przesladowani i pietnowani chca walczyc o swoje prawa.
  • Anonim

mysle, ze kazdy przejaw faszyzmu nie wyjdzie na dobre ani homo, ani hetero. a nienawisc do homo to teraz kielbasa wyborcza, nic wiecej.
  • Jasco

jak sobie chca marszowac to niech to robia, w koncu kazdy moze dreptac chodnikiem, wolny kraj...
  • Jasco

Najlepiej jakby znowu wrocili do Love Parade:) bo chetnie na takie cos bym sie przeszedl czy przejechal:)
  • magda

na love parade tez bym sie przejechala:) oczywiscie kiedy sie zdecydowalam jechac to odwolali :] ale slyszalam, ze ta impreza sie TROSZKE zepsula (m.in)przez polska reprezentacje...;)
  • Jasco

no nie wiem czy ta garstka Polakow az tak przeszkadzala. Podobno finansowo to sie przestalo oplacac miastu i w ogole wladze nie chcialy miec takiego rozpierduchy co roku...
  • pil

jak sobie chca marszowac to niech to robia, w koncu kazdy moze dreptac chodnikiem, wolny kraj...
    --

to czemu kaczynski zabronil w w-awie takiego przemarszu ?; ) jak sie pozniej wypowiadala LPR na debacie o rownosci, "to zgorszenie, ktore moze miec zly wplyw na dzieci" i cos tam o tym, ze nie chca takich widokow w katolickiej Polsce. Kaczynski uwaza, ze powinno wyslac sie ich wszystkich do lekarza..

ten marsz to manifestia, pokazanie ze tez tu zyja, ze to normalni ludzie, i chociazby pomyslenie o tym problemie to wlasnie sukces takich marszow..
  • wiwid

jak chca to niech sobie ida, ja nie mam nic przeciw i mnie to nie gorszy :P
  • Anonim

mi zupełnie nie przeszkadzają, ludzie tacy jak wszyscy, jednak wybaczcie mi, ale nie jestem w stanie do końca zaakceptować tego typu parad. rozumiem ich i jak najbardziej chcę tego, zeby byli traktowani jak wszyscy inni o heteroseksualnej orientacji, ale denerwuje mnie to, że są w tym wszystkim tak bardzo nachalni. na siłę często pokazują reszcie jak bardzo są tacy jak wszyscy, a przecież tego typu zachowaniem jak np. LoVe Parade tylko gorszą wielu ludzi, sprawiając, że stają się im nieprzychylni. czy nie lepiej po prostu żyć, bez afiszowania się zarówno tym, że jest się gejem, lesbijka czy hetero?
  • pil

zy nie lepiej po prostu żyć, bez afiszowania się zarówno tym, że jest się gejem, lesbijka czy hetero?
    --

oczywiscie, ze lepiej ale tu chodzi wlasnie o to zauwazenie problemu, dyskusje..
  • Anonim

przepraszam, ale nie wytrzymam - niktorzy z Was powinni sie gleboko zastanowic, nad tym, co pisza

po pierwsze - jak juz ktos wspomnial - marsz rownosci to manifestacja. to prosba o uznanie praw nie tylko homoseksualistow, ale np takze praw kobiet. to PARADA ROWNOSCI

po drugie - to calkowicie pokojowa manifestacja. nawet gdyby potepic w pewien sposob ortodoksyjnosc Love Parade, ta poznanska jest znacznie spokojniejsza, nikt nie pokazuje posladkow. ludzie prosza po prostu o akceptacje ich praw. to, ze z drugiej strony wykrzykiwane sa hasla w stylu "oboz pracy dla lesbijek", przemowy o tym, jak to LPR chce leczyc chore spoleczenstwo gejowskie i zapobiegac demoralizacji i wypaczenia tradycyjnej polskiej rodzinie katolickiej - przepraszam, ale kto pieprzy glupoty, kto sie narzuca???
    dziewczyny - jezeli nie interesuje Was tolerancja skierowana w strone homoseksualistow - moze zainteresujecie sie swoja wlasna pozycja spoleczna???
    moze zastanowicie sie nad tym, ze juz zlikwidowano urzad do rownego statusu kobiet i mezczyzn, a na jego miejsce wprowadzono urzad do spraw rodziny (kobieta - matka, nie kobieta - realizujaca swoje ambicje poza rodzina)

najlatwiej jest wysmiac i zanegowac
    totalna ignorancja
    a szkoda
  • Rasdefari

kurde, generalnie nie wiem co o tym myslec... z jednej strony pedaly mi nie przeszkadzaja. z drugiej jednak wydaje mi sie troche niehalo manifestowac i pokazywac publicznie cos co jest... hmmm... niepoprawne/chore/NIENATURALNE i mowic ze to jest dobre. wiem, ze oni nic za to nie moga. jedna czy druga manifestacje przezyje ale nie zgodze sie na przyznanie im praw do np. slubu koscielnego czy adoptowania dziecka. czaicie, piecioletni przyslowiowy jasiu, ktory mowi do swoich tatusiow: "wujku'?!
    nic do nich nie mam - niech mi po prostu nie probuja wlazic w dupe

reasumujac: zyj i daj zyc innym
  • Anonim

nie wiedziałam, że zlikwidowano ten urząd. skoro tak się stało, to z pewnością nie uważam tego za coś pozytywnego, bo choc rodzina jest de facto podstawą społeczeństwa, to ja sama nie chcę być postrzegana tylko w kategoriach kobiety jako matki, żony itp. w tym co napisałam nie chodzi mi o ignorancję i brak tolerancji w stosunku do homoseksualistów. nie szanuje wszechpolaków za ich zachowanie, teksty, uważam, że jest to godne potępienia. jestem w stanie zrozumieć, że dla pewnych ludzi kwestia homoseksualizmu jest ciężka do przełknięcia, mogą tego nie uznawać, to sprawa osobista, ale nie można komuś odbierać prawa do wolności wyboru, sumienia itd.
    ale jednocześnie chwilami mam po prostu wrażenie przesytu tym wszystkim. a to wynik tego, że co chwila słyszę o imprezach gejowskich, ktoś kogoś przezywa od pedała, tam organizowane są parady, a wiele osób wciąż postrzega homoseksualizm jako niebezpieczna dewiację która jest praktycznie n równi z pedofilią... chciałabym żeby to dla wszystkich było zwyczajne, że ktoś ma odmieną orientację, bo tak jest odkąd świat istnieje, a nie teraz dopiero