-
Anonim
Z mojej strony:
1. Kurczaki przy kupcu z osobliwym sobie azjatyckim bajzelkiem i parking z budami vis a vis.
2. Częsty brak pomyślunku, wręcz głupota w działaniu MPK i ZDM.
3. Brak pomysłu/dobrej woli na ciekawe wykorzystanie/zagospodarowanie gołej i smutnej frontalnej ściany nowego skrzydła Muzeum Narodowego. -
Karolina Kuleczka
1. to, że mamy legendę super czystego miasta a jak jest naprawdę każdy wie:/
2. obrzydliwy dworzec pkp,
3. zupełnie niewykorzystany port lotniczy.
ponieważ nie mam wpływu na punkty 2 i 3 to chociaż staram się nie śmiecić na ulicach. -
Anonim
-
Anonim
ad 1. masz rację Kaja, aczkolwiek wiele razy z ust obcokrajowców zwłaszcza z USA słyszałem zachwyty jaki to Poznań czysty jest więc aż tak źle widocznie nie jest;)
ad 2. Hehehe...tu mozemy podziękować PKP.....a poznański dworzec nie należy do najgorszych;)
ad 3. Ten rok będzie dla niego przełomowy - zobaczysz! -
-
Anonim
denerwuje mnie wszedobylski house w najgorszym wydaniu...
odnosze wrazenie, ze bardziej ambitnej muzyki tanecznej sie tu nie slucha... -
Anonim
Hmmm co do wypowiedzi krychaja.....wiesz sądze że to subiektywna sprawa. Tzn. na pewno poza zasięgiem Poznania są wydarzenia na miarę światowych stolic czy nawet naszej stolicy co wynika z kilku oczywistych czynników ale z drugiej strony na mapie kulturalnej Polski Poznań prezentuje się naprawdę całkiem całkiem.
Zawsze się też zastanawiam czy każdy z nas jest w stanie wszystko na bieżąco śledzić (prasa,tv,ulotki itd.) odnośnie wydarzeńk luturalnych w naszym mieście?? Wydaje mi się to niemożliwe i chociażby w ten sposób wiele rzeczy przechodzi obok nas chyba ze oczekujemy spektakularnych wydarzeń, show, ale wówczas często wkracza to czego nie lubię - czyli lans i pozerka:> -
Graża
:) na muzyke jest rada
ZAK - tam nie ma niczego wszedobylskiego
a jesli inne miejsce to moze w czwartek? sq bedzie mial disco :) takie z 70/80 lat
mnie najbardziej drazni mit czystej wody
to co jest w kranach jest zakamienione na amen
-
Anonim
-
Graża
-
Anonim
1. paskudny dworzec pks
2. tragiczne oznakowanie miasta(pod tym względem możemy się wiele nauczyć od Warszawy)
3. bilety czasowe
4. zakaz siadania na trawniku przed operą -
Anonim
Kruszi...a z ciekawosci jakich imprez oczekujesz? I po drugie znasz tej wielkości miasto na świecie gdzie w ogóle nie ma korków ?
Co do wody...nie znam się na chemii ale chyba kamień nie ma wpływu na zdatność czy jak to jest ?? -
Anonim
Sylvoolenka....a byłaś na dworcu pks np w Obornikach, Czarnkowie itd.??To jest dopiero coś;P -
Anonim
-
Anonim
mi chodziło o to że kiedyś po prostu było widać że to miasto żyje. jeszcze z jakieś 6 lat temu. było dużo koncertów plenerowych, festival malta był wydarzeniem CIEKAWYM, choiażby nawet MTP lepiej się prezentowało, miało iekawsze wystawy...a teraz to miasto po prostu robi się nudne. niczym nie zachęca a odrstrasza szarością. a że są jakieś akcje kulturalne...no tak, niektórzy ludzie w coś się bawią, w końcu mamy asp...ale nic wielkiego. po prostu miasto jako miasto nic nie oferuje...choć żeby nie było, nie potrzebuje prowadzenia za rączkę, potrafię sam sobie godnie czas spędzić; -). choć po studiach nie zamierzam tu dupy grzać. -
Anonim
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... i odpierdolcie się od Poznania wieśniaki, mi tutaj wszystko syka. -
Anonim
Zasadniczo zgadzam się z konkretnym i trafnym stwierdzeniem Kolegi powyżej aczkolwiek sądzę ze zawsze można wskazać co nie podoba nam się tak by podnosić poprzeczkę ale dlatego chce znać uzasadnienie narzekania itd. -
Anonim
Denerwuje mnie zapełnianie kazdego wolnego miejsca plombami i nowe bloki wsrod starych domow,takich przykladow mnostwo na Wildzie..denerwuje mnie brak automatow do biletow na ulicach,choc teraz podobno cos sie mialo zmienic.. -
Anonim
1. Kurczaki przy kupcu z osobliwym sobie azjatyckim bajzelkiem i parking z budami vis a vis.
wiesz to jest teren prywatny!!!
a kupiec poznański się Tobie podoba? -
Anonim
-
Anonim
Zgadza się - teren prywatny ale nie na totalnym pustkowiu lecz w centrum miasta, pomiędzy starą, gęstą zabudową. Jakby tylko tym się kierować to dopiero mielibyśmy rozpiździaj...chodzi o pewne zasady i tyle.
Kupiec ujdzie...nie jest to moje marzenie architektoniczne......wolę to niż te budy co kiedyś tam stały i też to były prywatne działki:>
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Poznań
- Załóż własne grono tematyczne