Terry Pratchett [4426]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Macie moze swojego ulubionego bohatera Swiata Dysku?
    Mi osobiscie przypadl do gustu wspomniany wczesniej Gaspode... Moze nie jest to, musze przyznac, ulubiony bohater... Ale chyba najbardziej z ulubionych charakterystyczny. Bardzo mi przypominal... Szarleja tworczosci Andrzeja Sapkowskiego... Pies z charakterem, w dodatku z astma i pchlami w ilosci jednej na jeden kilogram masy ciala.
    Wymiencie swoich, moze jeszcze mi sie przypomni cos wiecej :]
  • Avelione

hmmm
    hmmmmm Mort:)
    albo cała straż miejska...jeju nie pamiętam już
    za dużo ich,musze odświeżyć pamięć
  • Anonim

Niania Ogg :D a przedewszystkim jej przepisy kulinarne; )
  • Anonim

aaaa!!! bylbym zapomnial.. no i oczywiscie Grebo :D
  • ankiris

Angua, bo to taka kobieta z problemami...I oczywiście bóg Om w formie żółwia... No i sam śmierć jedyny we wszystkich postaciach od kosiarza po tego grubego w czerwonym...jak on miał??; )
  • trąbal

Cohen Barbarzyńca uczący się cywilizacji i oczywiście Śmierć cierpiacy z powodu deprehy :)
  • Onime no Zuu

zgadzam się z soso -niania bije wszystkich!
  • Anonim

A pamieta ktos Moving Pictures? Tam byl sobie taki troll co bardzo chcial poderwac pania troll. Detritus... No nie powiem. Podryw calkiem niezly... A punkt kulminacyjny, apogeum trollowej romantycznosci to nic innego jak rzucic ukochana kamieniem w glowe :D Detritus bardzo barwna postac :D:D
  • NobelM

Najlepszy to był... kufer. Oskar dla niego za dialogi :) No i oczywiście pan z kosą - aż się nie mogłem doczekać tych wielkich liter w książce :)
  • Anonim

taaa... dialogi kuferka na tysiacu nozek byly... ten.. tego... jak to ujac... z a b u j c z e :D
  • ankiris

No tak... to jeszcze z ulubionych bohaterów czła nocna straż+ nowi rekruci... Na czele z Marchewą oczywiście...No bo kto pobije Marchewę??
  • Anonim

Ja juz troche dawno czytałam ale trole i ich intelignecja mnie rozwalałay, Detrytus był świetny, najbardziej pamiętam jak trole liczą jeden dwa trzy dużo, dużo-jeden... Normanie jak to czytałam... :D
  • Anonim

Heh, tego nie znalem :P Trolle sa tez fantastyczne ze wzgledu na ich podejscie do nazewnictwa. "Trolls have 5,400 words for rocks and one for vegetation. >Oograah< means everything from moss to giant redwoods. The way trolls see it, if you can't eat it, it's not worth naming it" :DDD
  • trąbal

Plus salutowanie troli - to bolało
  • ankiris

A mnie zawsze interesowało co powinno być po "=" w zapisie matematyki Detrytusa...
  • Anonim

Jak trolle salutuja? :P
  • Anonim

Ja mam pytanie Faroth ty to wszystko czytałes po angielsku?
  • Anonim

plecam Pratchetta w orginale :) choc to naprawde trudna lektora.. i czasami trzeba sie na meczyc zeby zrozumiec sens niektorych zdan (szczegolnie ze autor czesto bawi sie w slowotworstwo :D )
  • MetalowaGlowa

najlepszą postacią jest wielbłąd matematyk z piramid...żuj żuj żuj....tfuuu
  • ola

Ja stawiam na Gaspode i Śmierć Szczurów. Chociaż Detrytus...i sam Śmierć...ech trudno wybrać :-)