-
Anonim
Macie moze swojego ulubionego bohatera Swiata Dysku?
Mi osobiscie przypadl do gustu wspomniany wczesniej Gaspode... Moze nie jest to, musze przyznac, ulubiony bohater... Ale chyba najbardziej z ulubionych charakterystyczny. Bardzo mi przypominal... Szarleja tworczosci Andrzeja Sapkowskiego... Pies z charakterem, w dodatku z astma i pchlami w ilosci jednej na jeden kilogram masy ciala.
Wymiencie swoich, moze jeszcze mi sie przypomni cos wiecej :] -
Avelione
hmmm
hmmmmm Mort:)
albo cała straż miejska...jeju nie pamiętam już
za dużo ich,musze odświeżyć pamięć -
Anonim
-
Anonim
-
-
ankiris
Angua, bo to taka kobieta z problemami...I oczywiście bóg Om w formie żółwia... No i sam śmierć jedyny we wszystkich postaciach od kosiarza po tego grubego w czerwonym...jak on miał??; ) -
trąbal
Cohen Barbarzyńca uczący się cywilizacji i oczywiście Śmierć cierpiacy z powodu deprehy :) -
Onime no Zuu
-
Anonim
A pamieta ktos Moving Pictures? Tam byl sobie taki troll co bardzo chcial poderwac pania troll. Detritus... No nie powiem. Podryw calkiem niezly... A punkt kulminacyjny, apogeum trollowej romantycznosci to nic innego jak rzucic ukochana kamieniem w glowe :D Detritus bardzo barwna postac :D:D -
NobelM
Najlepszy to był... kufer. Oskar dla niego za dialogi :) No i oczywiście pan z kosą - aż się nie mogłem doczekać tych wielkich liter w książce :) -
Anonim
taaa... dialogi kuferka na tysiacu nozek byly... ten.. tego... jak to ujac... z a b u j c z e :D -
ankiris
No tak... to jeszcze z ulubionych bohaterów czła nocna straż+ nowi rekruci... Na czele z Marchewą oczywiście...No bo kto pobije Marchewę?? -
Anonim
Ja juz troche dawno czytałam ale trole i ich intelignecja mnie rozwalałay, Detrytus był świetny, najbardziej pamiętam jak trole liczą jeden dwa trzy dużo, dużo-jeden... Normanie jak to czytałam... :D -
Anonim
Heh, tego nie znalem :P Trolle sa tez fantastyczne ze wzgledu na ich podejscie do nazewnictwa. "Trolls have 5,400 words for rocks and one for vegetation. >Oograah< means everything from moss to giant redwoods. The way trolls see it, if you can't eat it, it's not worth naming it" :DDD -
trąbal
-
ankiris
A mnie zawsze interesowało co powinno być po "=" w zapisie matematyki Detrytusa... -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
plecam Pratchetta w orginale :) choc to naprawde trudna lektora.. i czasami trzeba sie na meczyc zeby zrozumiec sens niektorych zdan (szczegolnie ze autor czesto bawi sie w slowotworstwo :D ) -
MetalowaGlowa
najlepszą postacią jest wielbłąd matematyk z piramid...żuj żuj żuj....tfuuu -
ola
Ja stawiam na Gaspode i Śmierć Szczurów. Chociaż Detrytus...i sam Śmierć...ech trudno wybrać :-)