Prawo [3818]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Daft Punk! OH-Yeah

Jest początek roku akademickiego. Student postanawia, że tym razem solennie będzie przygotowywał się do zajęć, uczył systematycznie itd. Ale intuicja podpowiada mu: - Stary, daj spokój. Wystarczy jak zaczniesz w okolicy świąt, spokojnie do sesji wszystkiego się nauczysz. Student tak też zrobił. Nadeszły święta. Student po wigilijnej kolacji postanowił trochę się pouczyć, a intuicja podpowiada mu: - Przestań, przecież są święta. Jak zajrzysz do książek dwa tygodnie przed sesją, to spoko, na pewno zakujesz. Już trzy dni przed sesją, gorączka egzaminacyjna w pełni, student sięga po podręczniki, a intuicja na to: - Co ty? Niczego się nie nauczysz przez dwa dni. Wejdziesz na egzamin i na pewno zdasz, jak ci podejdą pytania. Dzień egzaminu. Student przepuszcza kolejne osoby, jak mu każe intuicja. W końcu intuicja podpowiada mu: - Wejdź teraz! Student wszedł, wyciąga rękę po pytania, intuicja mówi: - Nie te, weź następne. Student wziął, otworzył i mówi: - O, kurwa... A intuicja na to: - O, ja pierdolę...
  • Str8

MISTRZ!!!:)))
  • Daft Punk! OH-Yeah

Za 17 godzin egzamin z KPA u prof. Cieślaka...

Mój plan był:

wstać o 8 rano i zakuwać zakuwać zakuwać a wieczorkiem przejrzeć w lexie orzecznictwo NSA.

Realizacja mojeg planu była:

O 8 ranu przekręciłem się na drugą stronę
    O 10 wstałem...
    O 11 wziąłem prysznic wreszcie
    O 12 pojechałem do KRSu bo sobie coś przypomniałem
    O 13 zamiast wracać do domu wpadłem do kumpla
    O 18 byłem w domu z zamiarem nauki
    O 18:30 stwierdziłem że trzeba sobie kupić nowe spodnie i koszulę jakąś fajną, więc - wycieczka do factory
    O 20 stwierdziłem - dobra, teraz się uczę

Przed chwilą zrobiłem sobie kawę...

• Str8

21.20 siedzisz na gronie i sie dalej opie*alasz... tak trzymac;)
  • kama

to trzymam kciuki, i pozdrawiam z Paris Päris :) pomysl co Cie czeka po zdaniu kpa :))
  • Str8

Kama a ty nie miałaś wracac na wakacje do Polski?
    wydawalo mi sie, ze gdzies wspominalas o tym
  • kama

ja juzz bylam i sie obronilam; a co do reszty wakacji to jeszcze nie wiem; ale jak narazie jeszcze zostaje we Francji ..

Bardzo serdecznie szanownego Kolege pozdrawiam :))
  • apl. radc. Martinezz; )

to z intuicją stare :) ale dobre :)
  • Znowu zarobiony!!!

Ja mialem podobny plan Magya. Zamiar porobienia ostatnich poprawek w pracy, celem jej zlozenia. O 10 dostalem tel. w sprwaie pracy z kancelarii, gdzie liczylem na spotkanie jakies 1,5 miesiaca temu. Spotkanie mam jutro, i sie rozluzniem PilsnerkiemUrquall-kiem.

Drugie, kawe tez se zrobie bo lubie.....

...... a i oglaszam konkurs na najglupsze pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej ?
  • Daft Punk! OH-Yeah

Najgłupsze pytanie: Czy jeśli stane obiema nogami na torach a rękoma złapię się trakcji to czy pojadę jak tramwaj? Pibiip.

Wymyślcie głupsze....
  • Anonim

Egz. na aplikacje adw:

Egzaminator: Prosze nam powiedziec dlaczego chce pan zostać adwokatem?

Kandydat: Tato, prosze cie...
  • ..................

I wszystko jasne; )
  • ..................

Jasiu wiadomo jak dostales sie na aplikacje i ja skonczyles; )
  • Anonim

to byla jedynie anegdota, nie majaca absolutnie nic wspolnego z panujaca rzeczywistoscia
  • ..................

Tak oczywiscie; )
  • jeeeah

mmm.. a ja słyszałam fajny kawał :-) co prawda nie o studentach prawa, ale zawsze można przerobić:

Przychodzi student prawa do byłego studenta prawa i mówi: poproszę zapiekankę :D

bez aplikacji not good.
  • Korni

good :)
  • jeeeah

czemu zamiast odpowiedz klikam kosz? :P

zaraz pewnie jakiegos block'a dostane :-)

a jak good jak wcale nie good :P

• mateusz teperek

Byli studenci prawa w ciagu szybkiego czasu dorabiaja sie fortun, i moga zajac sie praca dla przyjemnosci tzn np przedaza zapiekanek... ja to tak interpretuje... :D:D:D
  • jeeeah

No oczywiscie :)
    jakbyż inaczej

w koncu prawo to najlepszy kierunek :P
  • 1
  • 2