- 1
- 2
-
Olbaid
Tutaj proszę przeczytać.
LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:30 3: 0017:0035:PL:PDF
(link wkleić do google)
W dokumencie:
WYJAŚNIENIA (*) DOTYCZĄCE KARTY PRAW PODSTAWOWYCH
(2007/C 303/02)
Są takie zapisy:
a) artykuł 2 ustęp 2 europejskiej Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności:
„Pozbawienie życia nie będzie uznane za sprzeczne z tym artykułem, jeżeli nastąpi w wyniku bezwzględnie
koniecznego użycia siły:
a) w obronie jakiejkolwiek osoby przed bezprawną przemocą;
b) w celu wykonania zgodnego z prawem zatrzymania lub uniemożliwienia ucieczki osobie, która została
pozbawiona wolności zgodnie z prawem;
14.12.2007
PL
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej
C 303/17
(*) Uwaga od wydawcy: odesłania do numerów artykułów zostały uaktualnione i poprawiono kilka oczywistych błędów.
Page 2
c) w działaniach podjętych zgodnie z prawem w celu stłumienia zamieszek lub powstania”
oraz
"b) artykuł 2 Protokołu nr 6 do europejskiej Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności:
„Państwo może przewidzieć w swoich ustawach karę śmierci za czyny popełnione podczas wojny lub w okresie
bezpośredniego zagrożenia wojną; kara ta będzie stosowana jedynie w przypadkach przewidzianych przez te
ustawy i zgodnie z ich postanowieniami…”
SPRAWDZCIE! -
Anonim
-
b.
Ale mi nowina... Czy warto z tego powodu wrzeszczeć?
To, co napisałeś przed "oraz" ma się tak do kary śmierci, jak pięść do nosa.
W czasie wojny - oczywiście, że można by było. Nie mam pojęcia, co Cię tak strasznie bulwersuje... Miłego gdybania. -
Olbaid
Punkt C zezwala na strzelanie do uczestników zamieszek...
Zrobiono furtkę do totalitaryzmu. -
-
b.
Niestety, biedny człowieku:
1) kara śmierci a "strzelanie do uczestników zamieszek" to dwie różne rzeczy
2) zapomniałeś o zasadzie proporcjonalności środków. Nie będzie strzelania ostrą amunicją, póki wystarczą inne sposoby. A po jakichkolwiek zamieszkach w demokratycznym państwie są śledztwa, kto kogo, kidy i za co, więc nie przesadzaj.
Z tą furtką do totalitaryzmu rozśmieszyłeś mnie do łez. -
Olbaid
Nie podoba Ci się nowym państwie UE podwyższenie podatku dochodowego do 70%, wychodzisz na ulicę, a policja strzela do Ciebie uznając to za zamieszki...
To nie jest niepokojące??? -
b.
Nie wiem, skąd się urwałeś, ale taka opcja jest tak kosmiczna, że ani chybi jesteś anty-UE i/lub anarchistą.
Wytłumacz mi, co ma strzelanie do uczestników zamieszek wspólnego z karą śmierci, bo dalej nie rozumiem. -
Olbaid
-
Olbaid
Te dwa zbiory paragrafów są umieszczone w tym samym artykule, zajrzyj proszę w tej link, który podałem. -
b.
Właśnie nie jest. Jeśli nie umiesz wytłumaczyć, to nie mamy o czym rozmawiać, a Ty jesteś zwykłym trollem gronowym, którego nie zamierzam karmić.
PS. Google mi nie znajduje tego, co podałeś. -
Olbaid
-
Olbaid
Gdy zbankrutuje system emerytalny to ludzie wyjdą na ulicę, a tu stworzono furtkę, żeby taki protest stłumić. -
b.
Pozbawienie życia w przypadkach tam opisanych to nie to samo co kara śmierci, choć polega ona na pozbawieniu życia.
Doucz się, a potem wróć. I nie trolluj więcej. Adieu. -
Olbaid
:) ok żegnaj.
Na przyszłość czytaj ze zrozumieniem i włącz logiczne myślenie.
EOT -
Anonim
>Olbaid napisał
>Nie podoba Ci się nowym państwie UE podwyższenie podatku
>dochodowego do 70%, wychodzisz na ulicę, a policja strzela
>do Ciebie uznając to za zamieszki...
>
>To nie jest niepokojące???
Niepokojące jest to, że w takim wieku wierzysz w pierdoły i wszystko czym telewizja karmi.
Następnie, ustosunkuj się do tematyki, że UE robi każdy ruch wg sprawności gospodarczo/finansowej danego kraju.
Na koniec, nie przytaczaj zamieszek. Bo każdy dobrze wie jak takie burdy wyglądają, gdy strajkujący atakują służby porządkowe to te [s.p.] mają prawo oddać strzał ostrzegawczy potem zastosować amunicję ostrą albo te gumowe żelki.
Zajmij się dziennikarstwem, albo filozofią a nie doszukiwaniem się jakiś kruczków umownych.
Plus UPR, to Uległa Polityka Rozpusty. -
jestem złotym bogiem!!!
Jak świat światem, wojna zawiesza normalny porządek rzeczy. Zamieszki często prowadzą do pokrzywdzenia przypadkowych osób i aktywizują pewien element społeczeństwa, który nie jest zainteresowany emeryturami ani demokracją, tylko świetną okazją do gwałtów i grabieży. Stąd kluczowe jest szybkie opanowanie sytuacji. Stąd pewne wyjątkowe uprawnienia dla służb porządkowych. Może smutne, ale konieczne. -
Olbaid
Po ratyfikacji Traktatu, UE uzyska osobowość prawną i będzie państwem.
Poczytaj sobie tekst traktatu.
A jak zdefiniujesz zamieszki lub powstanie??
Tu można podpiąć wszystko.
A ty zajmij się logicznym myśleniem.
Ten, kto używa w dyskusji na początku argumentów ad personam, jest nie warty funta kłaków. -
Anonim
Wiesz najzabawniejsze, że wy wszyscy szczekacie na wszystko co jest związane z UE. Najlepiej byłoby wszystko znacjonalizować potem po 5 latach w kraju byłoby jak w PRL'u.
Następnie, wybacz ale jak nie widzisz różnicy między zamieszkami i powstaniem, to powinieneś cofnąć się do gimnazjum.
Jedną znaczną różnicą między tymi dwoma sytuacjami jest: zamieszki, są spowodowane niezadowoleniem społeczeństwa wobec niektórych reform społeczno/finansowych natomiast powstanie można interpretować jako bunt wobec okupanta który bez czyjejś zgody rządzi dobrem nie swojego kraju, a jak już swojego to zdobył władzę poprzez zamach. Oczywiście są pokrewieństwa, ale również znaczne różnice.
Dalej można byłoby gdybać na innymi różnicami ale nie chce mi się tłumaczyć łebkowi który ubiera się jak dziecko z problemami i popisuje się swoją głupotą. -
Olbaid
Słuchaj jak na razie nacjonalizacja to jest w sercu UE.
W tym dokumencie nie ma definicji zamieszek ani powstania.
A poza tym, ja starałem się nie obrażać, ale jak widać z bydłem inaczej się nie da, więc stul pysk.Jestem starszy od ciebie gówniarzu całe 3 lata, wypowiadaj się na temat, a nie obrażaj. Jesteś niewychowany. -
Anonim
Uwierzyłbym jakbyś powiedział że pełna odmiana komunizmu jest w UE.
Sam zapytałeś się o definicję, myśl.
Starszym można być fizycznie i psychicznie, kulturalnego możesz udawać sobie w internecie a z takimi wyzwiskami to sobie uważaj kolego. Bo Warszawa nie jest twoim podwórkiem.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne