-
Kasiak
UJ lepszy od UW?Wolne żarty-standard studiowania tam jest taki,że zamieniłam dzienne prawo na UJ na wieczorowe na UW-i bardzo się z tego cieszę-najlepsza decyzja w moim życiu.Chyba nie muszę nic dodawac-fakty mówią same za siebie. -
Ewelinka
>fruzianna napisała:
>a o UJ dalej nikt się nie wypowiedział - najlepsza
>uczelnia w kraju; ) UW nie ma z WPiA UJ szans. tak było od
>zawsze; )
to jest Twoja opinia, reszta ma odmienne zdanie. Aby uniknąć konfliktu - na tym pozostańmy. -
Anonim
-
Ines P
witam. zamiarzam studiowac prawo na UJ. jakies opinie na temat tego uniwerku? :) -
-
Rajderka
Jeżeli chodzi o prywatne uczelnie to słyszałam (ale to tylko powtarzane opinie :) ), że Koźmiński jest dobry jeżeli kogoś interesuje prawo gospodarcze. Ja z kolei też zdaję maturę w tym roku i zdecydowałam się składać na SWPS. Byłam na dniu otwartym i bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie ta uczelnia. Bardzo mili pracownicy (studenci zresztą też :) Można było kogokolwiek zaczepić i nikt się nie wkurzał :) ). No i kadra też świetna - sporo sław tego światka :) Poza tym znam jedną osobę na tym wydziale i jest bardzo zadowolona. Także myślę, że z prywatnych uczelni ta jest jedną z lepszych :)
Co do UW to słyszałam sporo negatywnych opinii. Poza tym wydaje mi się, że ten "prestiż" dla którego sporo osób tam idzie jest lekko przereklamowany. Ale nie wiem, nie studiowałam, więc nie oceniam (to tylko moje zdanie :) . -
aaaaaa!sia
>Jarek 13 napisał
>odwieczne pytanie.. co wybrać..
>Zdaje się że ktoś napisał coś już o pracy po studiach
>prawniczych-
> http://ludziepracy.com/opisy.php?id...
>-może będzie pomocne..
ciekawe, ciekawe...
może trochę zniechęcać, ale lepiej znać takie realia przed podjęciem ostatecznych kroków.
Ja jednak będę próbować :) -
Czarodziej
Ja miałem porównanie (H)UJotu z UW i bez dwóch zdań zarówno warunki dydaktyczne jak i atmosfera UW zdecydowanie lepiej wypada niż Krakusy. Poza tym nie wiem dlaczego , ale ksiązki i podręczniki na WPiA UW są zdecydowanie przystępniejsze dla człowiek aniż ich krakowskie odpowiedniki. Jednym słowem UW! Wiele dobrego słysząlem również o Toruniu, ale osobiscie żadnych doświadczęń nie posiadam. Odradzam także Rzeszów-ze względów na wąską kadrę naukową mimo wszystko oraz przez niesamowicie niemiłego prodziekana do spraw studenckich. TYLKO Uniwersytet Warszawski! -
Germanik Germanik
Hm... sam studiowałem na uw mój brat na uł i tego czego ich tam uczą to się w głowie nie mieści.... materiału maja tyle, że szok.... ich zaliczenie przedmiotu wygląda jak nasz poważny egzamin.... a egzaminy masakra - trzeba mieć taka wiedzę ła..... cieszcie się że jesteście na warszawskim chyba że macie cholernie dobre głowy to idźcie na uł/ -
Mirek Płowiec
Witam,
jestem na dziennym prawie na UW - ale ostatnio Warszawa mi troche nie po drodze.
Rozważam przeniesienie się na Uniwerek Śląski albo UJ.
Czytając jednak opinie o innych wydziałach - nie wiem, czy to jest dobry pomysł...
Czy ktoś z Was ma porownanie?
Szczegolnie chodzi mi o Katowice, bo UJ to zdaje się jest bardzo drętwy :)
W studiach zalezy mi na tym, zeby wykladowcy byli normalni, a cwiczeniowcy w miare flexi - tj. zeby dało sie chodzic w kratkę albo załatwic jakis indywidualny tryb zaliczania. Mam juz swoje lata i rowniez inne zajęcia procz studiowania :) Warszawa się pod tym wzgledem calkiem dobrze sprawdza.
Bede wdzieczny za porade!
Pozdrawiam
Mirek
-
Katarzyna Sirko
ja ci proponuje wyzsza szkole finansow i zarzadzania w warszawie. jak na uczelnie niepubliczna wcale nie maja wysokiego czesnego, a program naprawde maja dobry. Wiadomo, ze to ty musisz chciec sie uczyc, zeby potem byc dobrym prawnikiem i badzmy szczerzy - najwiecej zalezy od ciebie i tego ile poswiecisz czasu na nauke. -
zuzanna anna
słuchajcie !
a wybór między wieczorowym UW a prawem na Koźmińskim ?
czy na wieczorowe UW trudno jest się dostać?
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne