-
Troskliwy MIŚ :D
Witam serdecznie drogich forumowiczów. Wiele razy mi pomogliście więc mam nadzieje że i tym razem się nie zawiodę.
Otóż kupiłem przed świętami buty marki ECCO jak się okazało z wadą fabryczną. W środu jest źle zszyty szew który uwiera w kostkę tak że nie daje rady w nich chodzić. Wada ujawniła się dopiero po 2 godzinach chodzenia. Dopiero po takim czasie zaczyna tak upierdliwie uwierać. nie jestem rzeczoznawcą butów czy innym magikiem żeby oglądać but z każdej strony i każdy szew sprawdzać. Więc oddałem buty na serwis. Sklep wyslal je do producenta na ekspertyzę po czymm dostalem odpowiedź że nie uwzględnią jej gdyż wadę w/g nich widać na pierwszy rzut oka i skoro kupiłem to znaczy że ją zaakceptowałem. Jak juz wspomnialem w czasie mierzenia nic nie było widać lub czuć. nawet sprzedawcy powiedzieli że wada powinna podlegać wymianie ale nie zależy to od nich. Jutro jade je odebrać ze sklepu i chcialbym się dowiedziec czy moge je zwrocić na podstawie "niezgodności towaru z umową"? ECCO w ekspertyzie napisało jak już wspomnialem że widzą tą wadę fabryczną i kupując ją zaakceptowalem, jednak w czasie zakupu zaden z ekspedientów nie poinformował mnie o tej wadzie i zaplacilem pełną kwotę za te buty. Stąd moje pytanie czy moge w ten sposób zalatwić sprawę gdyż zaplaciłem za pełnowartościowe buty a takowych nie dostałem. Wiem że to tylko buty ale sa to buty treckkingowe za ktore zaplaciłem grubą kasę z myślą że bedę ich uzywal latami.
Czy mogę je odebrać i z nimi potem walczyc czy od razu dać im wniosek/podanie czy jak to nazwać o odstąpieniu od umowy i nie odbierać ich z serwisu?
Niestety sam zadzwonilem i spytalem się o status mojej reklamacji bo jakby nie skontaktowali się ze mna przez 14 dni to wiem że musieliby uznac reklamacje.
pozdrawiam i licze na pomoc
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne