-
kocur psotnik
Mam taką sytuację, mam 24 lata i nie mam do tej pory prawa jazdy, chciałbym je (w przyszłości jakoś) zrobić i myślałem o kupnie samochodu. Jednak bym dużo zapłacił za ubezpieczenie.
Mam brata który ma już prawo jazdy szereg lat i jakaś zniżka by była na ubezpieczenie gdyby na siebie zarejestrował samochód.
Tylko jest jeden problem. Około 10 lat temu brat kupił sobie jakiegoś grata i go skasował (dachując wpadł na zakręcie do rowu), samochód poszedł na złom. Ale nikt go nie wyrejestrował ani nic związanego z nim nie załatwiał.
I tutaj powstaje pytanie - jaka jest teraz sytuacja? Czy na moim bracie coś ciąży? Jakieś zaległe opłaty? Boi się pójść do urzędu by przypadkiem sobie o nim nie przypomnieli, i żyje w takiej niewiedzy.
Może mi ktoś pomóc? -
ஜ S-M-C ஜ
Ciąży na nim obowiązek zapłaty zaległych składek OC lub kara 500 EUR za każdy rok braku OC, jeżeli sprawę wykryje Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny.
Jeżeli nie opłacał OC to skąd wniosek, że posiada obecnie jakiekolwiek zniżki? -
kocur psotnik
Wniosek o zniżkach był na początkowym etapie rozważań o potencjalnym zakupie samochodu. Ale potem wyszła sprawa zaległych OC.
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne