PRIMUS (sucks!) [146]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Master of Disaster

jakie jest wasze zdanie nt. innych projektow lesa, lera, tima, braina? moim zdaniem najciekawiej prezentuja sie sausage i oysterhead. oprocz tego jeszcze kombinacje z bucketheadem i possessed ale to nie ich autorskie pomysly,
  • Anonim

ja niewiele slyszalem.. aczkolwiek sciagnalem kawalek z Twojej strony Oysterheada i mi sie nawet spodobal - duzo Zappy w tym slysze :) a i mam jeszcze plyte Adriana Belewa, bebniarza Toola i Claypoola... mocno dziwaczna, bardzo eksperymentalna, ale nie podchodzi mi za bardzo :] pozdr
  • Grono.Net

yO, jako iz jestem nowy z tego miejsca chcialbym pozdrowic wszystkich na tym gronie; ]

co do projektów- Frog Brigade oraz Oysterhead sa fantastyczne. live set'y forgsow niszcza- nawet pomimo oczywistej profanacji jaka jest granie Animals:P co do holy makarel- srednio mi to granie podeszlo, troche zbyt sztuczne ( jednakowoz na zywo wypada swietnie )

zna ktos sausage?
  • Master of Disaster

zna zna :)
  • Grono.Net

co sie w tej muzie dzieje??
  • Master of Disaster

tzn?
  • Grono.Net

jaka to muzyka?

cos kojarze z animals, czy to po prostu primus w starym skladzie?
  • Master of Disaster

sausage to stary sklad primusa z huthem i lanem. takie bardziej bluesowe i smecoce granie. bardzo fajne
  • Grono.Net

jest do dostania w jakis normalych warunkach? nagrali cos?
  • wojt.

wiem jedynie o albumie "riddles are abound tonight", ale jak to nabyc nie mam pojecia.

chociaz podejzewam, ze w amazonie mozna to dostac..
  • Grono.Net

kawalek o tym tytule jest wykonywany na live frogs set 1...
  • wojt.

ta, ale jest to chyba tez plyta sausage o ile sie nie myle.
  • Master of Disaster

wojt. ma racje. "raat" to tytul plyty sausage wydanej w 94 r. kiedys mozna byla ja nabyc w pl ale obecnie chyba niemozliwe. nikt tego nie wznawial i mysle ze moze byc z jej dostaniem klopot taki jak z frizzle fry przed reedycja.

szukajcie na ebayu albo allegro bo czasem ktos sprzedaje. warto.
  • Grono.Net

thx za to info:)

co myslicie o bucketheadzie? geniusz? znam jego 2 plytki - electric tears oraz island of lost minds i obie sa cholernie ciekawe aczkolwiek kompletnie inne od siebie
  • Master of Disaster

jesli chodzi o buckethead to polecam przede wszystkim plyty COLMA i MONSTERS & ROBOTS. calkowicie rozne od siebie i najlepsze w jego dyskografii. niezle tez jest BERMUDA TRIANGLE.

Buck jest bdb gitarzysta ale jak kazdy wirtuoz ma sklonnosci do masturbacji swojej gitary; )

To jak jestesmy przy Buck. to zarzuce nazwa PRAXIS :)
  • Grono.Net

plonac ze wstydu musze sie przyznac do nieznajomosci tego projektu:(
  • basbob

ktoś juz słyszał projekt z Adrianem Belew, Dannym Carey'em i Lesem?
  • Master of Disaster

slyszal. fajne.
  • wojt.

a ma ktos jakis namiar na strone projektu, lub probki ?
  • Anonim

the les claypool frog brigade - nie wiem czy dobrze.. i nie wiem czy w odpow. topicu.. no ale 'ding dang' :]
  • 1
  • 2
| |

Les Claypool, Larry LaLonde, Tim Alexander i serowe morza.

Miejsca grona (0)