-
Olanda
a jednak :)
jak donosi dzisiejsza Gazeta Wyborcza (na str.18) Prison Break poleci w styczniu w Polsacie, pod zmienionym tytułem - "Skazany na śmierć"
:D
-
kalina.
-
Stanik
>sistaa. napisała:
>szalenstwo!!; ] w styczniu to ja chce 2x14!! :D
popieram :) -
Anonim
O fak, kto te tytuły wymyśla? Już chyba nic gorszego im do głów nie przyszło. Mogli zostawić oryginalny tytuł i tak by było najlepiej. -
-
Anonim
ale tytuł! :| i ludzie widząc taki tytuł stwierdzą ze to kolejny kiczowaty amerykański serial! ja bym przynajmniej tak pomyślał! ale coż porodzić... w styczniu to juz bedzie 14 odcinek hihihi... :) -
>Olanda napisała:
>jak donosi dzisiejsza Gazeta Wyborcza (na str.18) Prison
>Break poleci w styczniu w Polsacie,
Nie ma to jak "Kraina Reklam"
>pod zmienionym
>tytułem - "Skazany na śmierć"
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHA LOOOOOOOOOOOL BUAHAHAHAHAHAHAHAHA OJAPIERDOLE BUAHAHAHAHAHA XDDDD ROTFL!!!!!!! -
Olanda
przekazałam tylko informację znalezioną w gazecie, na ile sie okaże prawdziwa to zobaczymy :)
http://img327.imageshack.us/img327/...
to chyba oczywiste że wszyscy będą ściągać nowe odcinki ale miło że polska tv doceniła wreszcie ten serial... lepiej późno niż wcale... -
Marcin G.
>Dzień dobry, zastałem Jolke? napisał
>O fak, kto te tytuły wymyśla? Już chyba nic
>gorszego im do głów nie przyszło. Mogli
>zostawić oryginalny tytuł i tak by było
>najlepiej.
już lepiej by brzmiało "Ucieczka z Więzienia" czy coś, al rzeczywiście lepiej by brzmiał oryginalny tytuł... Może ktoś napisze do Polsatu petycję lub uwagę, żeby pozostawić tytuł orygnialny?? co wy na to?? ktoś się znajdzie z plecami w królestwie reklam??:D -
Anonim
spieprzyli tak tytul, nawet nie chce myslec o tym jak przetlumacza reszte.....totalna zenua.... -
Imra
znając polsat to bedzie pewnie tylko pierwsza seria, ee i te reklamy no ale fajnie tak to fajnie :) tytuł...lol -
...:::KRL:::...
Witam, no kurde, nie wiedziałem że cos takiego nastapi w krótimokresie czasu..
TVP1 dało dupy, bo mogli wcześniej o tym pomyśleć żeby wykupić prawa do emisji serialu.
a polsat?? nie dość że beznadziejne reklamy, to jeszcze ten tytuł "SKAZANY NA ŚMIERĆ" bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Najlepiej zostawić oryginał, bo on tutaj brzmi najlepiej, albo zastapić go tytułem "UCIECZKA Z WIĘZIENIA", co by było dobrym odpowiednikiem tytułu tego zajebistego serialu...
Jak TVP kupiła LOST'ÓW to miała wielka ogladalność a teraz ?? ehhhhhh
PODANIE DO POLSATU O ZMIANE TYTUŁU TRZEBA PISAĆ!!!!
PEACE -
Ana
Owszem tytuł fatalnie przetłuamczony - ale moim zdaniem tytuły powinno się tłumaczyć. Nie każdy w tym kraju zna angielski na tyle by oryginalny tytuł coś mu mówił. A hybrydy w stylu "Lost. Zagubieni" są jeszcze gorsze.
Radzę zacisnąć zęby i mieć nadzieję, że nie zmienią tytułu na jeszcze bardziej absurdalny. -
Chwilowo brak pomyslow
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A NARESZCIE!!!!!!! Tytul slaby, ale mogl byc gorszy;p ale kurcze nie spodziewalem sie, ze tak szybko bedzie. ale macie racje, w styczniu to ja chce 14 odc!;d -
A g u l ∂
To sa chyba jakies zarty!; / co za beznadziejny tytul... :| ehhhh
ale fajnie ze bedzie w polskim tv :D -
madzia
-
***LADY DZIAGA***
-
Anonim
no ciekawe jak dialogi będą tłumaczone tylko zeby były dobre! ale tytuł to porarzka.... ale mogło być gorzej! mcie jakieś propozycje na jeszcze gorszy tytuł?... :) -
K...
e Tam narzekacie dobrze że wogóle puszczą :D ale jak bedzie Kiczowy lektor albo zryte tłumaczenie to im nie daruje bo tytuł to jest :/ szkoda gadac pozdro -
PeBe
Tez sie wszyscy przypierdalaja tak o ten tytul. Zastanowcie sie w czym macie problem. Tytul serialu musi byc konkretny i mozliwie krotki. Tez uwazam ze zostawienie angielskiego tytulu raczej nie powinno miec miejsca, wszak nie kazdy w Polsce zna angielski, a nie ma nic smieszniejszego niz "Prison Break" z typowo polskim akcentem; ]
A poza tym tytul "Prison Break" jest tez dosc trudny do sensownego przetlumaczenia, bo jest to swego rodzaju gra słów...
Oczywiscie- tez brzmi dla mnie to dziwnie, bo juz sie przyzwyczailem do angielskiej nazwy. Ale przynajmniej puszcza ten serial w Polsce, ktory moim zdaniem ma szanse pod wzgledem przegonic przereklamowane moim zdaniem 24 godziny, a moze nawet i LOST... -
mcprimo
"Ucieczka z więzienia" na pewno byłby lepszym tytułem niż "Skazany na śmierć".