Pruszków [3186]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Charlie

Zdecydowanie odradzam warsztat na ul. Majowej 1. Moja siostra pojechała tam samochodem na regulacje luzów zaworowych. Koleś po 3 godz zadzwonił i powiedział, że regulacja będzie kosztować 150zl robocizna i 200zl płytki regulacyjne(1 płytka w sklepie kosztuje w granicach 7-8zl za szt :) )To siostra mówi, że za drogo i żeby tego nie regulowali. Jak pojechaliśmy po odbiór auta "mechanicy" nie byli zadowoleni :) Nic tylko chcieli naciągnąć na kase.
    Na pargingu tego warsztatu widziałem jak pomalowali starą vectre. Śmiech mnie ogarnął :D już ja bym ją lepiej pomalował.. :)
  • Cooler

Ja natomiast muszę odradzić Pana od elektryki przy ul.Stalowej. Choć miły i uprzejmy, nie poradził sobie z usterką (awaria światła), którą udało mi się potem usunąć własnoręcznie...
  • Anonim

Koleś po 3 godz zadzwonił i powiedział, że
    >regulacja będzie kosztować 150zl robocizna i 200zl płytki
    >regulacyjne(1 płytka w sklepie kosztuje w granicach 7-8zl
    >za szt :) )

no wiesz...jak twoja siostra ma 24v, to nie ma się co dziwić...a i robota nie trwa 5min...
    Jaki bylby sens otwierac warsztat i robic wszystkim po kosztach??
    skoro za drogo, to Ty jej wyreguluj taniej :D

• Charlie

<no wiesz...jak twoja siostra ma 24v, to nie ma się co dziwić...a i robota nie trwa 5min...

Jaki bylby sens otwierac warsztat i robic wszystkim po kosztach??

skoro za drogo, to Ty jej wyreguluj taniej :D

A skąd wiesz ile zaworów jest w samochodzie mojej siostry?? ma silnik 1,2 8V więc jak widzisz ma 8 zaworów :P a nie 24 jak piszesz. nie mam odpowiednich narzędzi do tego typu naprawy. (potrzebny dokładny szczelinomierz, mocne klucze itd. itp. ) a naprawa nie powinna kosztować więcej niż 100zł. a tu przy Maojowej wyskakują z taką kosmiczną ceną.

• Majke(L)

na majowej odradzam raz im sie uda, raz zepsują. Do tego za zepsucie tez się płaci... osobiste moje zdanie - partacze! Polecam natomiast mechanika na warszawskiej naprzeciwko dawnej pseudo-dystkoteki "GROTA" zawsze mają sporo samochodów - to o czyms świadczy!
  • Biały Murzyn!

A ja proponuje warstat na Różanej 4 :) :)
  • Anonim

>(potrzebny dokładny szczelinomierz,

hehe..a widziałeś niedokładny??

Najlepiej to wybierać dobre warsztaty, a nie mechaników, którzy całe życie przy żukach grzebali :D

• Charlie

> >(potrzebny dokładny szczelinomierz,

hehe..a widziałeś niedokładny??

Najlepiej to wybierać dobre warsztaty, a nie mechaników, którzy całe życie przy żukach grzebali :D

Miałem na myśli szczelinomierz z podziałką co najmniej co 0,05mm. Bo są co 0,1mm, który akurat posiadam.
    Można znaleźć dobry warsztat, w którym usługi nie są aż tak drogie i jakość wykonania jest bardzo bobra. A też można znaleźć warsztat(np. ten na Majowej), którego usługi są dość drogie w porównaniu z innymi.

to, który według Ciebie jest dobrym warsztatem, a jednocześnie ceny usług są umiarkowane ?? skoro taki z Ciebie ekspert w tych sprawach...

• Anonim

a skąd mam to wiedzieć...ja sobie sam naprawiam samochód i nie tylko sobie :D

ale słyszałem że niezły jest chojnacki; (co prawda nie jest to tania alternatywa)
  • Ad@m

A znacie jakiś sprawdzony i dobry zakład montujący instalacje LPG do samochodów ??
  • - dOsia -

Warsztat w Pruszkowie . U pana kloca; p dwóch moich kolegów tam pracuje polecam.
  • Motolukasz

>Arturro napisał
    >Chciałbym "pochwalić" jeszcze jeden warsztat - tym razem z
    >OPACZY k./W-wy
    >
    >Warsztat nazywa się TOM-CAR, mieści się na Klonowej 17 w
    >Opaczy ( obok kolejki WKD ). Wstawiłem tam miesiąc temu
    >mojego Forda i chciałem wymienić sprzęgło... Po
    >wstępnej wycenie i ustaleniach, a dzień później po
    >wymianie sprzęgła szef, pan Tomek , podał mi listę
    >rzeczy "...jeszcze do zrobienia w przyszłości..." (
    >...czyli właściwie zrobił darmowy przegląd ...) -
    >skonsultowałem to potem z innym warsztatem i ... okazało
    >się że faktycznie mam trochę do zrobienia w aucie ( ...
    >padły wahacze przód, hamulce do zrobienia itp. ) , więc
    >pojechałem ponownie do Opaczy, zostawiłem Forda, dostałem
    >zastępczego Seicento i za dwa dni był mój Ford "jak
    >nowy".
    >Tak więc - zero naciągania klientów, fachowa obsługa,
    >auto zastępcze na życzenie, zakładają dla samochodu
    >"książkę napraw" i wpisują do niej "historię choroby i
    >leczenie auta" a przy odbiorze auta dostaje się ją na
    >przyszłość, żeby była pełna informacja "co i kiedy
    >zrobiono"....
    >
    >Jak dla mnie - pierwsza klasa !!
    >Kontakt do TOM-CARu : 022/723-08-13
    >polecam !
    >
    >

Szczerze polecam ten warsztat [podkreślam - nie jest to moja rodzina ani bliski kolega :-) ]
    Znam ten warsztat od 2001-02 roku. Wysłałem im już wielu znajomych i nikt nie nażekał. Może i nie najtaniej ale jakość ...
  • ...

Ja też mogę szczerze polecić warsztat na Przygodnej w Wawrze, zreszta chyba jest dosyć popularny :). Nie znam osoby, która by narzekała, można też się naciąć na fajne fury :) z tego co wiem to duża czesc klientów to zawodnicy 1/4 mili
  • Anonim

http://www.tecnogarage.com
  • Karol Witt

Bardzo dobry do poleceniu jest warsztat w Elblągu na Łęczyckiej 7 o ten "Auto Diagnostyka & LIDER SERWIS" nawet ma sklep motoryzacyjny i szereg elektroniki duży tani a jaki szybki mi naprawili bardzo szybko samochód w 2dni gdzie inne firmy chciały na to 7dni naprawdę pożądny i nawet dostałem kalendarzyk i długopis z firmą.
  • szeRyf

polecam zakład w pruszkowie na ulicy bagnistej!
  • Robert Wiśniewski

Najlepszy warsztat w Pruszkowie to serwis Michalski - http://www.rankingwarsztatow.pl/szc... Polecam, naprawdę pełna profeska.
  • Weronika postanawia umrzeć...

Polecam warsztat i wulkanizację w Pruszkowie na Gordziałkowskiego 3
    W szczególności polecam tym z Was, którzy twierdzą, że kobiety nie znają się na samochodach :)
  • Chili

http://www.coolcars.op11.pl
  • mokra kaczucha

Ja co najwyżej mogę polecić Warszawski Pol-Mot Auto http://start.polmotauto.pl/pl/index... jakby ktoś się kawałek zapuścił w te strony. Jestem z niego zadowolona, ponieważ nie mam zielonego pojęcia o samochodach, naprawie i tych rzeczach, a facet mimo wszystko nie wykorzystał tego. Wszystko mi wyjaśnił, dodał tez jak jedźiź by zmiejszyć eksploatacje, bardzo miły był naprawdę. Cena też nie powalająca, wszystko mieści się w normie. Teraz czaję się na promocję na przeglądy, bo mają spore obniżki.
| |

Znane z ołówków... i mafii... czy tylko? co nas wkurza , co nas uszczęśliwia.. w tym miejscu gd...

Fotki

Miejsca grona (8)