- 1
- 2
-
Robaczek
zainspirowana tym, co przed chwilą gdzieś tam usłyszałam, spytam się Was - zawsze prosto w oczy mówicie, czego chcecie, czego oczekujecie od życia, sytuacji, danej osoby? A może ogólniki, metafory i przenośnie są nieodłącznym elementem Waszej rzeczywistości?
No tak. Ciekawość mnie kiedyś zgubi... :) -
Robaczek
no i chyba sie nie dowiem.. a szkoda, szkoda... chciałam sprawdzić jak to z tymi istotami ludzkimi jest... ale ja się nie poddam tak łatwo! :D -
Grono.Net
to zależy od sytuacji... staram sie mówić prosto, ale lubie też w sumie zakomplikować... napewno szczerze... bez ściem...dobra metafora nie jest zła :)
pozdrawiam :) -
Anonim
Niestety nie zawsze mozna tak prosto z mostu... Trzeba umiec wyczuc czy mozna danej osobie powiedziec tak prosto z mostu czy "delikatnie" podsunac musl :D -
-
Robaczek
bo ja to zazwyczaj tak mam, że... owszem, powiem komuś to, co chcę powiedzieć.. powiem prawdę, powiem co czuję, co myślę, co mnie denerwuje... ale bardzo często nie mówie tego tak po prostu, tylko okrężną drogą... metafory nie są mi obce... :) i się zastanawiałam czy jestem inna, czy moze ktoś tak isię znajdzie.. heh :) -
Grono.Net
-
Anonim
Ja staram się mówić ludziom bez owijania w bawełne co o nich myśle. <nie zawsze jest to wytykanie wad>. Zgodze się z Michałem, że czasami trzeba uważać co się mówi zwłaszcza jeśli ma się do czynienia z osobą wrarzliwą. -
Anonim
Chyba nie ma ludzi ktorzyby mowili tylko to co mysla bo nie zawsze te mysli powinny ujrzec swiatla dziennego... -
Robaczek
o tak, zdecydowanie. Bo bardzo łatwo kogoś zranić.. nawet jeśli dla nas wydawałoby isę to całkiem normalne, to ta osoba moze to wziąć do siebie... Znam to zbyt dobrze, bo ja to jestem nadwrażliwe dziecko...
"Pomyśl zanim coś powiesz"... sama prawda... :) -
Grono.Net
ja za mocno zapętlimy i nie dopowiemy to też niedobrze...bo druga osoba sobie moze pomysleć zupełnie co innego niż my mieliśmy na przysłowiowej myśli :) ...dialog...przede wszystkim... :) -
Robaczek
zrozumiały dla obu stron dialog... przede wszystkim... :)
ale ostatnio coraz częściej spotykam ise z tym, że ludzie nie wiedzą o co tak naprawdę mi chodzi... Nie. częściej spotykam się z tym, że uważają, że jestem zbyt tajemnicza... jestem sama? -
Anonim
Teraz juz to wiem...
Ale mowienie szczerze moze byc zle zrozumiane nawet jesli jest to cos wcale nie niemilego:/
-
Grono.Net
-
Anonim
-
Robaczek
-
Anonim
Staram być się zawsze zrozumiały przez innych. Nie zawsze mi to wychodzi i pewnie dlatego najczęściej jestem szczery.
-
Robaczek
-
Grono.Net
-
Robaczek
-
Anonim
- 1
- 2