-
jsnpncz
Witam,
być może tutaj kogoś to zainteresuje:
"THE KOLT to nowa rock'n'rollowa grupa rodem z Pułtuska. Nowa? Może nie do końca nowa, ponieważ w 1999 roku (Dzielo,Kołek,Pleban i Arczi) już zaczynali jako SKARPETA. Potem Skarpeta przestała istnieć, teraz mamy rok 2005 i THE KOLT zaczyna prace nad debiutem , który ukaże się jeszcze w tym roku. Wydawcą płyty będzie firma JIMMY JAZZ REC. Niebawem będzie do odsłuchania w necie nowy numer "Ordynarny twist". Nowego stylu w muzyce nie wymysliliśmy... Numery są krótkie i energetyczne bez zbędnej wirtuozerki."
Moim zdaniem zapowiada się ciekawie....
-
•pani wronka •
-
Anonim
-
==>> Mataj <<==
Tez dostalem info na maila... zamieniam sie w sluch i czekam na nagrania; ) -
-
jsnpncz
http://www.jimmyjazz.pl/download.ph... Pierwszy kawałek The Kolt!!! ]:->
"Ordynarny Twist". Brzmi dość surowo, trochę jakby skłaniał się ku garażowemu graniu. Właśnie w tej chwili słucham go pierwszy raz, ale już teraz wiem, że z chęcią włączę "repeat" w odtwarzaczu :) Niesamowicie rozbudza apetyt na koncert :] -
Zombiak
A tak a propos... Był już taki zespół jak The Kolt. Wydali go na składance "Dyskoteka Szarego Człowieka" (DySZCZ) i był to projekt T-Raperów z nad Wisły:) -
Warsaw Ska Siegheiler
a ja skarpety nie lubilem tak samo jak zreszta zadnego innego zespolu ktory staral sie laczyc ska z sajko. -
Anonim
ja bardzo lubie ska'n'roll. płyta 100 na 100 Skarpety wymiata moim zdaniem. A co do the kolt to "ordynarny twist" w miare mi sie podoba nie do końca lubie takie surowe brzmienie ale mam nadzieje żę inne kawałki bedą nieco "bogatsze". -
jsnpncz
Pojawiła się informacja z kilkoma nowymi konkretami od The Koltów...
"THE KOLT to kolejny band związany z rock'n'rollowycm środowiskiem Pułtuska, które zrodziło juz tak znane kapele jak ROBOTIX czy SKARPETA. Niejako na bazie tej drugiej formacji powstali THE KOLT, którego muzycy znani są jednak takze ze współpracy z inymi grupami. Grupa występuje w składzie: Dzielo - wokal (Rdza, Skarpeta), Arczi - perkusja, chórki (The Cuffs,Robotix, Skarpeta), Pleban - kontrabas, bas, gitara (Robotix, Komety, Skarpeta) , Więcek - gitara , Kołek - gitara (Skarpeta).
Muzyka THE KOLT to agresywny rockn'roll z pogranicza punka i psychobilly o garazowym brzmieniu. Debiutancki album, ktory pojawi sie jesienią 2005 ( JIMMY JAZZ RECORDS), został nagrany w pułtuskim "STUDIO17"." -
Ruda
-
Warsaw Ska Siegheiler
-
Anonim
Mnie jak byłem w Psychotusku też Kołkiem zwali swego czasu :) ech łezka się kręci za SP4 -
j.
mnie Skarpeta bardzo podchodziła, ale to nowe "wcielenie" w sumie może być, choć spodziewałam sie czegoś fajniejszego -
Anonim
-
Anonim
Wydali już płytkę. Neony kina narew :) dla niewtajemniczonych Narew to rzeka w psychotusku i jedyne kino w mieście przy największym skrzyżowaniu w mieście i jedynych światłąch. joke jest w tym że kino narew nie ma neonu :P i ciekawostka krajoznawcza. przy tym samym skrzyżowaniu znajduje się szpital pułtuski i jest to miejsce o największym natężeniu hałasu drogowego w polsce - środkiem miast koło szpitala popierdalają tiry w półmetrowych koleinach, ktokolwiek z was jechał na mazury musiał o to miejsce zachaczyc -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
CICHY
Płyta z tego co wiem jeszcze nie została wydana ....premiera na początku grudnia :) a więc szykuje się bardzo dobry prezent gwiazdkowy.....a propos tych sławetnych neonów ....to one kiedyś były zamontowane i świeciły.....ale to było dawno temu ( w latach 60 o ile sie nie mylę ?? ) -
Anonim
ej właśnie,jak napis był jeszcze żółty to były jakieś lampki takie jak choinkowe trochę. Faktycznie, ale to były jeszcze czasy kiedy na rogu na swietojanskiej była lodziarnia czyli Ho ho! :)