Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam wszystkich chcialam prosic o rade bo jestem tegoroczna maturzystka i chce sie wybrac na psychologie...
    interesuje mnie najbardziej wwa ale na inne miasta tez jestem otwarta:)
    poradzcie:)
    pozdrawiam
  • .

Jeśli masz $$ to zapraszam do siebie.Studiuję na SWPS,co prawda nie psychologię ,ale słyszałem od tych co studiują ,że są zadowoleni.Słyszałem że fajna atmosfera jeśli chodzi o ludzi panuje na WSFiZ na Pawiej,tylko że tmci ludzie boją się że dostaną papier psychologa z uczelni ekonomicznej.Zdeka dziwne nie?Obecnie SWPS według najnowszych rankingów ma 1 miejsce jeżeli chodzi o niepaństwową,niebiznesową uczelnię.Ale to i tak zależy od studenta,jak się będzie przykładał.No nie:)
  • Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan

Łodź odpada... jak krokodyl
  • Anonim

Kraków UJ psychologia klasyczna - dla tych o mocnych nerwach :)
  • dora

w Gdańsku jest fajnie:) co prawda 1 i 2 rok trochę ciężko (ale chyba jak wszędzie - z tym że do Gdańska ciężko jest się dostać i ciężko wylecieć:)

alee...jak sie już przezyje (co w sumie nie jest AŻ tak trudne) to od 3 roku jest świetnie:)) ja mam np 6 przedmiotów w semestrze (+ seminarium), dużo warsztatów, ćwiczeń, zajęcia sama sobie wybierasz czyli chodzisz na co chcesz a nie na co musisz, no i najważniejsze - świetni ludzie!! polecam

no i dodatkowy atut - wydział jest 50-100 metrów od morza - wypasik:))
  • Grono.Net

Jestem na drugim roku w WSFiZ.Na początku miałem wątpliwości,ale teraz nie żałuję.Jak na prywatną uczelnię jest w miarę tanio a warunki są naprawdę świetne.Szkoła mieści się w nowym budynku,jest bardzo dobrze wyposażona.Zastrzeżenia można mieć do biblioteki-jak na razie niewiele pozycji i o niektóre książki trzeba powalczyć :) No i jak powiedział kolega na początku,sporo osób obawia się że bedzie miało dyplom z uczelni ekonomicznej.Chodzą plotki że szkoła ma zmienić nazwę w przyszłym roku,jednak nie wiem ile w tym prawdy.Wykładowcy w większości z UW i UJ. (m.in.Tyszka,Czapiński,Starowi cz,Nęcki...) Więcej info znajdziesz na http://www.vizja.pl
  • clarence

jesli chodzi ci o warszawe to w ta srode (25.05) sa dni otwarte w uksw- uniwersytet kardynala stefana wyszynskiego, tam jest psychologia:) fajna jest tez(jak kolega wczesniej wspominal) szkola wyzsza psychologii spolecznej, ale to jest prywatna i troche kasy trzeba wybulic, ale mimo to wybieram sie tam;]
    jest jeszcze UW
  • Aniś

ja polecam lubelski kul-psychologia z akredytacja,4 w Polsce,a atmosfera niepowtarzalna.klimat sprzyja zakochiwaniu sie w spsychologii z kazdym dniem...nie ma chorych jazd na egzaminach w trakcie sesji,a takich ludzi jak tu,nie spotkalam nigdzie indziej:) p.s.i ksero jest wyjatkowo tanie:)
  • Anonim

Na SWPS wada ale tez zaleta jest indywidualnie ukladany plan na caly semstr. Wada bo ledwo rozpoczete znajomosci koncza sie zwykle wraz z semestrem, ciezko jest utrzymac kontakt. Zaleta no wiadomo to juz kazdy wie ustawia sobie plan w miare jak mu odpowiada ... A tak pozatym jest niezle ..:)
  • Anonim

studiuje psychologie na UAM'ie w poznaniu i ... polecam:) moze sie duzo nauczyc...o sobie i swiecie.
  • Anonim

studiuje psychologie na UAM'ie w poznaniu i ... polecam:) mozna sie duzo nauczyc...o sobie i swiecie.
  • bashka

"Kraków UJ psychologia klasyczna - dla tych o mocnych nerwach :)"

Iskra, a mozesz powiedziec cos wiecej? :)
  • Ag

Psychologia na wydziale filozoficznym UJ jest super!! :)
    A stosowana na UJ to INNOWIERCY; )
  • Anonim

a ja jestem zadowolona z SWPS-u w wuwua i ta szkole tobie polecam:) no ale to twoj wybor:)
  • Beatka

Ja ide na Pawią,choć na początku chciałam na UW,wydział stosowanych nauk społecznych...Myślałam też o SWPS,ale dla mnie za drogo,bo kurcze pół wypłaty oddawać???Trzeba mieć jeszcze na balety,nie???A na Pawiej uczy się troszku moich znajomych i są zadowoleni...
  • Ewelinka

A ja studiuje na UG i polecam, jest ciekawie i przyjemnie:) Studiuje dziennie, pracuje na cały etat i jeszcze ciągle piąteczki zgarniam:)
  • Beatka

Jak można studiować dziennie i pracować na cały etat???Bo ja też chciałam iść na dzienne,ale gdzie ja pracę dostanę????
  • Ewelinka

Szukajcie a znajdziecie i dla chcącego nic trudnego... wcale nie ma takiego bezrobocia, a studia dzienne przy odpowiedniej organizacji nie wymagają dużo wysiłku :) Co więcej, pracuję w zawodzie, w dwóch firmach zajmuję się miedzy innymi rekrutacją, czego wszystkim życzę:)
  • Annabel Lee

No własnie ja tez zastanawiam się nad Pawią. Słyszałam sporo pozytywnych opinii. Moze ktos jeszcze ma jakies zdanie co do tej szkole?
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)