-
ღPaulinkaღ
Dzięki za wyjaśnienia :) A czy mogłabyś mi jeszcze napisać jakie są przedmioty na pierwszym roku psychologii? Interesują mnie studia zaoczne. -
>ღPaulinkaღ napisała:
>Dzięki za wyjaśnienia :) A czy mogłabyś mi jeszcze
>napisać jakie są przedmioty na pierwszym roku psychologii?
>Interesują mnie studia zaoczne.
biologiczne podstawy zachowania- biopsychologia i etologia
filozofia z elementami logiki
angielski
IT
wprowadzenie do psychologii
fakultet -
ღPaulinkaღ
Przepraszam że Cię tak męczę ale wolę się o wszystko wcześniej dowiedzieć :) A czy jako fakultet mogę wziąć sobie kliniczną czy to nie działa w ten sposób? -
nie, nie można. Fakultet to jest dodatkowy przedmiot wybierany spośród kilku podanych.
-
-
ღPaulinkaღ
Aha dziękuję. A jeszcze jedno pytanie jak wyglądają zajęcia czy wykładowca cały czas mówi i trzeba notować czy są prowadzone jakoś inaczej? -
mozna notować, można nagrywać albo sciągać z wewnętrznego systemu dla studentów a na wykładach sobie tylko uzupełniać notatki.
-
ღPaulinkaღ
Jeszcze tylko kwestia podręczników. Czy jest jakas konkretna lista która się dostaje ze spisem obowiązujących książek czy wygląda to inaczej? -
-
ღPaulinkaღ
-
Magda W
Hej. Na stronie WSFiZ przeczytałam, że można wybrać specjalizację z psychologii sądowej i penitencjarnej, ale bylo tam też napisane, że do uruchomienia specjalizacji potrzeba co najmniej 50 studentów.. Jak to jest teraz? Zdarza się, że nie ma na nią chętnych?; ) Pozdrawiam. -
>Magda W napisała:
>Hej. Na stronie WSFiZ przeczytałam, że można wybrać
>specjalizację z psychologii sądowej i penitencjarnej, ale
>bylo tam też napisane, że do uruchomienia specjalizacji
>potrzeba co najmniej 50 studentów.. Jak to jest teraz?
>Zdarza się, że nie ma na nią chętnych?; ) Pozdrawiam.
Zdarza się, ostatnio sądowa została otworzona chyba 2 lata temu. Musi być 50 osób na specjalność chętnych, żeby powstała, ale były rady wydziału i ta liczba miała zostać zmniejszona. -
karo.lka
w tym roku podobno ruszyła jedynie psychologia przdsiębiorczości i zarządzania, a jak mowiła nam jedna z profesorek - pytając studentów, czemu akurat to wybrali- w większości mówili że nie wiedzą.
dlatego dziekanat miał otworzyc drugą turę zapisów, bo nie moze byc tak, ze bedzie tylko jedna specjalizacja dla wszystkich studentow...
mnie wkurza wlasnie w WSFiZ to, ze na specjalizacje musi byc wymagany próg, a jak go nie ma to nie otwierają... i stąd brak seksuologii... W sumie nie ma czemu sie dziwic, prof Lew Starowicz nie zjawil sie u nas ani razu na zajeciach, zastepstwo za niego mial dr medycyny 3 razy, reszta fakultetu byla odwolywana w dniu zajec, czesto tuz przed nimi.. i co z tego ze czekalismy nie raz po 1,5-3h...
oczywiscie nast dnia byl w dzien dobry tvn.
co do progu to strasznie ogranicza studentow, i to co chca robic w przyszlosci.. bo musza isc za glosem wiekszosci...
i wlasnie przez takich "wykladowcow" ludzie nie chca brac specjalizacji, ktora zreszta jest pod jego kierownictwem
i to mnie wkurza, pozostaja mi podyplomowe na SWPS; / -
Gocha :)
ja się właśnie zastanawiam nas psychologią w WSFIZ albo WSZIP im. Chodkowskiej -
Karla
Przeprowadzam badanie do pracy magisterskiej jestem z WSFiZ. Poproszę osoby studiujące psychologię , bądź absolwentów psychologii o wypełnienie ankiety. Badanie trwa do 1.09.10.
Proszę o pomoc
http://www.ebadania.pl/07cd76af9113...
-
Nieosiągalna - włącz ciekawość
>karo.lka wrote:
>w tym roku podobno ruszyła jedynie psychologia
>przdsiębiorczości i zarządzania, a jak mowiła nam jedna
>z profesorek - pytając studentów, czemu akurat to wybrali-
>w większości mówili że nie wiedzą.
>
>dlatego dziekanat miał otworzyc drugą turę zapisów, bo
>nie moze byc tak, ze bedzie tylko jedna specjalizacja dla
>wszystkich studentow...
>
>mnie wkurza wlasnie w WSFiZ to, ze na specjalizacje musi byc
>wymagany próg, a jak go nie ma to nie otwierają...
Słuchaj, pamiętam, że jeszcze rok temu miałam podobny problem ze znajomymi. Nie chcieli nam otworzyć mediów, bo ponoć było nas za mało na tą specjalność, ale... Zebraliśmy sie w sobie, napisaliśmy podanie do Biura Spraw Studenckich, Dziekana i kogo jeszcze się tylko dało z listą ludzi chętnych na psychologię mediów. Otworzyli. Jeśli o coś się postarasz, to się uda :)
-
NoEMI
W sumie to pierwszy semestr był spoko. Dosyć ciekawe przedmioty, wszystko nowe. Drugi semestr mega nudny. Nawciskali nam przedmioty na zasadzie załatania dziury. Jesli ktoś jest leniuchem to będzie zadowolony ponieważ zajęcia-przynajmniej na moim roczniku są 3 razy w tygodniu. Kible są smierdząca, na stołówce drogo a na zaocznych jest więcej ludzi niż na dziennych. To chyba tyle z moich obserwacji;) -
Andrzej S
To ja dodam swoje obserwacje, przeniosłem się z UW tez z psychologii, tutaj i jak na razie widzę różnice taką ze teraz się muszę uczyć a wcześniej nie musiałem bo odpowiedzi mogłem np wystrzelać albo wymyślić na logike ,spora część wykładów jest prowadzona ciekawiej i to jest jak na razie plus, kilku moich znajomych też jest po tej szkole i widać że nie maja jakiś braków wiedzy w stosunku do znajomych z UW więc poziom jest porównywalny
-
Weronika Szczepańska
[URL= http://chomikuj.pl/?page=47819 2]materiały na studia kierunek psychologi[/URL]