- 1
- 2
-
Anonim
W związku z licznymi wątkami poszukiwawczymi od dziś proszę tego typu pytania zamieszczać tu. Jeśli ktoś korzytsał i chce polecić/odradzić- również zachęcam do pisania. -
Anonim
Zaburzenia osobowości,psychonerwice Andrzej Jakubik :) mój wykładowca,zajebisty fachowiec i mądry człowiek -
Anonim
Andrzej Jakubik nie prowadzi prywatnej praktyki - chyba nie często wpadasz na wykłady, co? :)
Ale sam profesor poleca swojego asystenta dr Tomasza Jaroszewskiego.
-
Anonim
-
-
Anonim
-
j m
-
me(l)anże
Witam.Tak jak w temacie chciałbym spotkać się z psychologiem aby pomógł mi przezwyciężyć nieśmmiałość.Ile to kosztuje?jestem kompletnie zielony w tym temacie -
A.
Kontynuuję wątek. Poszukuję sprawdzonego psychologa w Warszawie. Zakres - nie wiem, generalnie naprawa wszystkich sfer życia (chętnie też seksuologa zarazem). Niestety nie mam za dużo pieniędzy - czy jest w ogóle szansa na znalezienie jakiejś bezpłatnej poradni albo niedrogiego terapeuty? Bo nie chcę już dłużej z tym zwlekać, a inaczej musiałabym, póki nie znajdę jakiejś dobrej pracy. Bardzo liczę na waszą pomoc. Dziękuję. -
Aleksandra
-
Tańcząca Z Wilkami
Czy ktoś wie coś na temat tego pana Andrzeja Setmana? Czy on jest dobrym psychologiem? Znalazłam tu jego stronę i umówiłam się na wizytę i chciałabym żeby ktoś mi odpowiedział. -
Izabela Czubek
Spotkania z psychologiem są na tyle skuteczne, na ile dobry jest psycholog. Jednak zawsze warto spróbować, bo rzeczywiście potrafią pomóc.
Polecam Wam Vedic Art- prostą i skuteczną metodę pobudzania prawej półkuli mózgu po przez 17 zasad, które podaję w trakcie warsztatów. Metoda ta jest polecana wszystkim, którzy mają trudności w pracy, szkole, domu. Nie umieją przezwyciężyć lęków i zahamowań. Także tym, którzy czują wypalenie zawodowe, brak kreatywności i nowych pomysłów.
Vedic Art w całej swej mądrości jest procesem przejścia przez drzwi, które dotąd nie były otwierane w obawie, że spotkamy za nimi siebie samych. Po ich otwarciu często okazuje się, że jesteśmy mądrzy, dobrzy i piękni. Zdajemy sobie nagle sprawę, że potrafimy, możemy, jesteśmy zdolni. Za tymi drzwiami pojawia się też pole nowych możliwości, które nie tylko wzbogacają ducha, ale są do wykorzystania w codziennym życiu.
W czasie warsztatów powstają piękne obrazy, które są narzędziem do poznania siebie i swoich możliwości.
Polecam tę metodę wszystkim bez względu na wiek czy status.
Warsztaty odbywają się w pięknej wsi Taszewko ( kuj-pom) w Borach Tucholskich - zapraszam::)
Zobacz i przeczytaj więcej na stronie http://www.warsztaty-vedicart.pl
-
Rodzinne Centrum Rozwoju i Terapii DARIUS
Zapraszam do Rodzinnego Cenrum Terapii i Rozwoju " Darius".
ul. Laurowa 39 (Białołęka),
http://www.darius.net.pl -
Tomaszu
Witajcie!
Potrzebuję treningu psychologicznego z wytwarzania pozytywnej atmosfery wokół siebie. W skład którego będą wchodziły:
* trening z wypowiedzi (tak, by nauczyć się kolorowo opowiadać tzw. przerost formy nad treścią, płynnie mówić - tzn. nie ciąć zdań - i przejść z twardego stylu wypowiedzi na miękki.)
* trening z gestykulacji (odpowiednia forma mimiki twarzy, ruch rąk i inne)
* pozostałe, których jeszcze nie odkryłem.
Interesują mnie tu pojedyńcze treningi z osobą, która ma odpowiednie przygotowanie merytoryczne w tej dziedzinie. Ewentualnie mogę przystąpić do grupy.
Jeśli ktoś mógłby mi w tym pomóc i jest z Warszawy bądź okolic, to zapraszam na priv. -
Łobuz
-
Zdzisława Nowak
Jestem świeżo po rozwodzie i chyba mam nerwice. Wszystko mnie denerwuje i irytuje a najgorzej to jak dzieci wracają do domu. One tez ciżko rozwód przeżyły szczególnie ten młodszy bo się okropnie zachowuje teraz i jest za ojcem strasznie. A ojciec dzieci z nami nie chciał mieszkać ale syn tego nie widzi. Córka u koleżanek jest całymi dniami ale co ja wiem co ona naprawdę robi tam i u kogo jest. Ma komórkę i ja do niej dzwonie ale gdzie jest to nie wiem przecież. No i czasem czuje ze niedługo zwariuje! Myślałam żeby może jakieś leki brać czy iść do lekarza. Byłam u rodzinnego bo mnie serca bolało ale on nie mówił nic o lekach na nerwy tylko mówił ze to stres pewnie bo wyniki miałam dobre. Ale to taki lekarz co ja do niego nigdy nie chodze bo ja nie choruje raz poszłam i nic wyniki dobre serce w porządku a i tak mnie dalej boli. Siostra mówi ze to nerwica i ja myślę tez ze nerwica. czy ktos zna dobrego psychologa w Warszawie? może byc prywatny byle byłyby krótkie terminy ? -
Zdzisława Nowak
Jeżeli ktoś jest z warszawy to polecam centrum zdrowia psychicznego na Ogrodowej 8. Moja córka tam chodzi. Córka zaczeła chodzić bo znowu jej koleżanka tam chodziła. Ja z tą koleżnką córki nie rozmawiałam bo to wiadomo że nie wypadai pytać ale córka się lepiej czuje. Powiedziała że jest tam współpraca między psychiatrą a psychologiem i że ją traktują normalnie bo jak była u nas w przychodni państwowo to było chyba gorzej niż wcześniej. A teraz jest lepiej wiec dobre miejsce polecam.
-
Zdzisława Nowak
Córka chodzi do przychodni co jest na Ogrodowej 8. Nazywa się centrum Zdrowia Psychicznego numer tel 22 654 10 38 to jest w warszawie. Placi się ale nie tak drogo jak gdzie indziej i lepiej traktują niż państwowo bo jak człowiek ma depresję i idzie do nieprzyjemnego psychiatry to jest jeszcze gorzej a u takiego ona była wczesniej. -
mrówka
Zdzisławo, ale czy sama się diagnozowałaś? jeśli tak to przede wszystkim nie wmawiaj sobie... potem trudniej będzie Ci pogodzić się, gdy powiedzą być może, ze nic Ci nie jest. nie na wszystko jest diagnoza, nie z każdego powodu może być zaburzenie psychiczne. nie warto się "podpinać" przedwcześnie. tym bardziej, zę nerwica dotyczy niemalże każdego :)
ale jeśli źle się czujesz to dobrze, ze to widzisz i ze chcesz temu zapobiec.
na początek mogę polecić
Centrum Psychoterapii na Dolnej tel. 228412613 - jest to ośrodek państwowy, pracują tam dobrzy lekarze.
poza tym ośrodek Adalta tel. 222438925. prywatny. mają swoją stronę.
generalnie w Warszawie jest sporo dobrych psychologów, poszukaj trochę w sieci i poczytaj opinie. na pewno ktoś Ci przypasuje :)
pozdrawiam -
Zdzisława Nowak
Byłam w Centrum zdrowia Psychicznego na Ogrodowej 8 byla bardzo miła Pani psycholog długo ze mną rozmawiała i wiąże nadzieje z tą terapią wierrze że mi pomoże. Pani psycholog pomogła mi inaczej spojrzeć na niektóre sprawy i jestem pełna nadziei. Dziekuje za pomoc -
..?
ja słyszałam ze godna polecenia jest poradnia na Kartezjusza, ale sama tam nie byłąm więc nic nie mogę o niej powiedzieć.
Namiary na to miejsce to:
Oddział Dzienny Nerwic
ul. Kartezjusza 2
tel: (0-22) 683-82-34
Poradnia Zdrowia Psychicznego:
tel: (0-22) 683-82-71
- 1
- 2