Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta Ryszewska

Celem mojego życia jest założenie szczęśliwej rodziny z mężczyzną, który będzie mnie kochał i szanował. Chciałabym mieć dwójkę dzieci. Chłopca Nestora i dziewczynkę Emilkę. Ważna dla mnie będzie także kariera prawnicza oraz studia. A wy? Wy jakie macie cele w życiu i plany na przyszłość?
  • Anonim

przeżyć życie tak, jak ja tego chcę i niczego nie żałować.
  • Anonim

przede wszystkim szczęśliwa rodzina z bliźniakami (2 chłopców:P), Przyjaciele wokół mnie, ukończone studia i praca w tym zawodzie czyli psychologa, zdrowie i ogólnie szczęście :))
  • Anonim

przede wszystkim bycie szczęśliwą :)

i chciałabym zrobić w życiu coś wielkiego: może pojechać na misje, a może poprostu wychować swoje dzieci (trójkę bym chciała:]) na porządnych ludzi
  • Anka

A mi się wydaje, że celem życia powinno być życie zgodne ze swoimi zasadami. W zgodzie z sobą.
  • Anonim

Kazdy z nas ma swoje wlasne poglady na temat zycia.Ja osobicie mam kilka celow w zyciu ktore bede chciala zrealizowac mianowicie pierwszym z nich jest dostanie sie na medycyne w zwiazku z tym chce zostac lekarzem (o specjalizacji jeszcze sie glebiej niezastanawialam).Podroze tak to jest to...egzotyczne,pelne wrażen i majace w sobie cień niebezpieczeństwa :)i oczywiscie zalozenie rodziny :)
  • 007tytus

Moje ambicje zostały znacznie zredukowane przez zycie....,ale nadal chce cos robic w życiu sensownego...
  • Anonim

odpowiednie podejscie :) nigdy nie mozemy sie poddawać,mimo przeszkód jakie na nas czekają...
  • as.

ja popierwszę chcę wyzdrowieć, żyć...
    a po drugie skończyc medycynę i zostać onkologiem.
    chce poprostu świetnie sie bawić, nauczona tym jak każdy dzien jest wazny, wiedzieć ze zadnego nie zmarnowałam.
  • Pajchiwo

hmm...
    Ja chcę się "nie nudzić", przy czym nie chodzi mi o jakieś wielkie i nie wiadomo jak huczne zabawy, a po prostu o ciekawe zajęcie.

Pzdr.:
    Pajchiwo
  • Anonim

uwazam,ze nuda jest naszym wrogiem.Zawsze jak dopada mnie te uporczywe uczucie próbuje znaleźć sobie za wszęlką cene dość sensowne zajecie.I w większości przypadków wygrana leży po mojej stronie :)
  • Anonim

kochać, być kochaną...mieć cudowne dzieci...spełniać swoje marzenia...móc żyć z ludźmi i dla ludzi..i nigdy nie zatrzymywać się w samorozwoju

czy coś jeszcze? ...chyba to najważniejsze :D
  • miss misery

spotkać kogoś, z kim będę chciała zwiedzić cały świat
    i uczynić to, po czym spędzić razem resztę życia :)
  • Aniołek ROgaty

kochać i być kochanym, i razem z kochaną osobą spełniać marzenia jego i moje :)
  • Wódz

Po pierwsze pozbyć się moich lęków i brzydkich nawyków, złagodzić złe wspomnienia, dojść do porozumienia z ludźmi z którymi do niego dojść nie mogę(szczególnie z mamą -to jest coś okropnego), wyzbyć się żalu do kogo kolwiek, odpokutować za złe czyny(nazbierało sie ich dość dużo, a pokuta nie dana przez księdza -przez pracę i wynagrodzenie). Ogólnie to oczyścić sumienie -cel słuszny, wiara moim paliwem, ale czy ta droga ma swój koniec..

Oprócz tego ułożyć sobie życie ze strony finansowej, żebym nie musiał robić niczego złego. Myśle że po takim ułożeniu sobie życia dużo przyszło by samo.

Chciałbym żeby w scenariuszu znalazło się miejsce na wielką przygodą, niekoniecznie przyjemną, byle dużo adrenaliny, miłości lub... alkocholu i seksu. Potem nastał by czas na spokojne dokończenie mojej dotychczasowej wegetacji.

Moim marzeniem jest zostać sławną osobą, jestem próżny z natury. Sławny nie znaczy polityk lub artysta, lecz człowiek który wszystko osiągnął przez pracę. Chodzi mi bycie sportowcem, najlepiej świetnym kolarzem.
    Nie ukrywam też że marzę o miłości- szczerej, pełnej niezwykłych przeżyć, dozgonnej oraz takiej od pierwszego wejrzenia.

To chyba wszystko, ale dopełnieniem tego wszystkiego mogła by być jakaś fajna furka lub motor:PP (albo to i to)
  • Anonim

nie poddać się presji:
    -żyć, tak, jak ja chcę, nie jak nakazują mi inni.
    -pozostać sobą.

robić to, co uważam za słuszne.

najważniejsze : niczego nie żałować, nawet tych najgłupszych rzeczy.
  • mmmmmmmm

szukanie sensu życia :)
  • Ruda'88

Cel życia... dostać się na psychologię (w tym roku;)), napisać wreszcie jakieś sensowne opowiadanie albo powieść życia :D, odwiedzić Indie, mieć fajne dzieci, kota rasy Maine Coon i... żyć z optymizmem jak dotąd; ))
  • "Zaczarowana"

> Celem mojego życia jest żyć dosyć długo i być szczęśliwa cholernie szczęśliwa!!!!!!
  • Anonim

Celem mojego życia jest życie w myśl zasady Carpe Diem : )
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)