Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jaki jest wasz najgorszy lęk? Coś, co gdyby się urzeczywstniło, stałoby się waszym najgorszym koszmarem.
    Piszcie teoretycznie i praktycznie, ale...nie analitycznie...piszcie bez zastanowienia..wasz najgorszy koszmar...
  • Anonim

A co cię to obchodzi?

To forum *Psychologia* a nie "ekshibicjonizm", znajdź inne forum.
  • Anonim

Mhm...rozumiem dziękuję za pełną i wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie
  • poprostu... szczesliwa:)

ze strace kogos bliskiego na zawsze...rodzine chlopaka...
  • Harry S. Truman

>poprostu... szczesliwa:) napisała:
    >ze strace kogos bliskiego na zawsze...rodzine chlopaka...

To nieuchronne. Ludzie przychodzą i odchodzą.
  • Anonim

Ha! a więc o to chodzi ...jesteś tajnym ankieterem grona w ramach wakacyjnej pracy.......

Ankieta
    Czego się boisz?
    koszmarów sennych
    wysokości
    ludzi
    pobierania krwi
    wody
    kryzysu na Gronie
    samotności i starości
    zamkniętych pomieszczeń
  • Anonim

No rozszysfrowałaś mnie...ale nie do końca :)
  • Anonim

Ja się boję najbardziej ciasnych pomieszczeń, ogromnych wysokości i tego że przypadkiem spadnę oraz tego, że w 2012 będzie koniec świata
  • pianistka

Ja potwornie boje sie pająkow...
  • Jagoda L.

wysokosci, samotnosci...hmm...
  • Anonim

Lęk świadfczy o czyjejś słabości ale jesli juz mam powiedziec to stawai na: samotności i ludzkiego egoizmu.
  • Anonim

straty bliskich, choroby, śmierci, końca świata - to są największe lęki. A poza tymi jakbym miała wynieniac czego ja się boje, zajęłoby mi to pół nocy, krócej by było w moim przypadku czego się nie boję
  • Anonim

Jakie kryteria musi spełniać człowiek, by interesować się fobiami mu obcych?
  • jagustyn

Najbardziej boję się straty bliskich oraz bólu
  • Anonim

no to troche cytatow:

1.Psychopatologia odróżnia strach od lęku, którego obiekt jest zawsze irracjonalny (nie posiada fizycznej manifestacji)

1.1.Strach - silna przykra emocja o charakterze wrodzonym, pojawiająca się w sytuacjach realnego zagrożenia. Wrodzoną reakcją organizmu w takiej sytuacji jest odruch ucieczki.

1.2.Lęk - negatywny stan emocjonalny związany z antycypacją niebezpieczeństwa nadchodzącego z zewnątrz lub pochodzącego z wewnątrz organizmu, objawiający się jako niepokój, uczucie napięcia, skrępowania, zagrożenia. W odróżnieniu od strachu jest on procesem wewnętrznym, nie związanym z bezpośrednim zagrożeniem lub bólem.

o czym jest ten temat?
  • Anonim

O niczym..jak zwykle; ]
  • elak

boję się że es_ kiedyś zniknie z tego forum
  • Futrzak

bezsilności
  • Oleczka;)

Boję się
    pająków,
    trochę nauczycieli( ale tylko trochę)
    gniewu Boga
  • Anonim

kiedy przypominam sobie mój wypadek :(
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)