-
Mickey mouse
temu tematowi stanowczo mowimy NIE gdyz:
1. negatywnie wplywa na podswiadomosc
2. nad presja rzeczywistosci trzeba zapanowac -
Marzka!
"Jeśli nie masz po co żyć,, żyj na złość innym"
A tak na serio: Czemu ludzie popełniają samobójstwa?
Najpierw to się tak zaczyna: mają małego doła, małe niepowodzenia, później to przeradza się w większą depresję.... itd
Nie będę dokładnie pisać.....
Tacy ludzie zamiast cieszyć się małymi rzeczami, wciąż myślą o swoich nie powodzeniach, mają niskie poczucie własnej wartości, nie mają się do kogo zwrócić, nikt nie oferuje im pomocy....
Może są nieakceptowani przez społeczeństwo, wysmiewani, itd....
Przyczyn jest wiele..... jak wiele jest osobowości, i wiele samobójstw....
I tak w nieskończonośc.....
Najlepiej, by taka osoba z kimś porozmawiała, by nie zamykała się w sobie.... -
Mickey mouse
samobojstwo
- jako pospiech do smierci
czym jest smierc ?
-przeniesieniem sie w inna kraine, kraine szczesliwosci, gdzie wszystko jest identyczne jak na Ziemi tylko, ze lepsze. przeniesc sie w zwyczaja kraine gdzie jest wiosenna laka, kwiaty, rosa, strumienie wody, slonce.
rozumiem, ze zbliza sie jesien, ktora jest wplywowa depresja, na to sie:
1. polyka witamine C
2. sporzywa wiecej cukru, przebywa w jasno oswietlonych pomieszczeniach
3. podtrzymuje koncycje psycho-ruchowa
koniecznie!
pdr.
-
Mickey mouse
wszystko to dobrze piszecie moi drodzy!! bo jesien, czarne chmury, deszcz, rozmowa, nieszczesliwa milosc, porazki.
z tym, ze jesli ktos mysli o samobojstwie, to zazwyczaj jest za slaby aby je popelnic.
a chwilowy stan nierownowagi jest jak CZTERY PORY ROKU jest zima, lato jesien, i wiosna - od wiosny zaczyna sie wszystko od poczatku, Ziemia rodzi sie do zycia, a ja juz nie moge doczekac sie puszystego sniegu!!! -
-
Marzka!
Puszystego śniegu? haha Ty to jesteś optymistką;]
Brr, zimno, mróz, chłód, o sto razy wolę lato;D
I letnich bałwanów, haha a nie zimowych;]
Piszesz o porach roku, a czy to ma jakieś znaczenie? Musiałabym przyjrzeć się statystykom, kiedy jest więcej samobójstw w okresie letnim czy zimowym?
Fakt, że depresje zaczynają się jesienią....
-
Marzka!
Z danych Światowej Organizacji Zdrowia i Międzynarodowego Stowarzyszenia Zapobiegania Samobójstwom wynika, że każdego dnia, co najmniej 1000 osób odbiera sobie życie, a 10000 osób usiłuje popełnić samobójstwo. -
Marzka!
-
Anonim
chwila. i tyle, bo nie myslisz zapewne co byloby potem....skok? to chyba najmneij boli i dlatego decyduja sie na ta forme...hmmm depresja, zgadzam sie ...czym spodowana? moze uczuciowym zyciem, moze szkola? problemy rodzinne....ehh i jakich argumentow uzywac zeby odciagnac? "nie rob, to glupie" i inne w tym stylu to do niczego sa.... -
Ewa :P
ja poeiwme tak. dwa lata temu bylam przeziebiona i byl wtedy jakis paskudny wirus ze przyczyna a dokladnie skutkiem tego wirusa bylo nadmierne produkowanie wydzieliny ta wydzielina mi przytykala chyba tchawice :P i sie zaczynalam dusic, a ze jestem astnatyczka to myslalam ze choroba postpuje od przodu, po tym pierwszym duszeniu zrozumialam ze zycie jest dla mnie wazne i ze chce zyc mam dla kogo!!! przed tym duszeniem mialam mysli samobojcze czulam sie oducona i wogole ale to moja dusznosc duzo dala mi do myslenia..... -
Mickey mouse
Ewa bosz...... :)!!
Nie no! przeciez goraczka wertera przyniosla najwiecej samobojstw, byl tez przeciez przypadek przekazu podprogowego na koncercie jakiejs rock gwiazdy, ale tu nie wiem ile prawdy jest co do samobojstw. -
Gosz
przekazy podprogowe to sciema
a juz na pewno w tym wzgledzie
czy wy naprawde pojac nie mozecie, ze mysli samobojcze i proby samobojcze sa najczesciej efektem choroby?
a tu jakies pieprzenie o ciemnych chmurach i jesieni
-
Anhelina
Ello fakt faktem jest to iz kazdy z nas zdaje sie mial myśli samobojcze to normalna sprawa no bo kiedy czujemy sie odtraceni przez caly swiat rozne rzeczy nas nachadza wlasnie miedzy innymi ochota popelnienia samobojstwa.
No i do czlowieczka ktory mnie skrytykowal (Robert Ch) Kolezanki wyżej dobrze zauwarzyly iż samobojstwo a oddanie życie za kogoś to co innego. Samobojca chce umrzec bo czuje sie opuszczony przez wszystkich(m.in) a bohater oddaje życie za przyjaciela z milości i przyjazni doniego. :) A to chyba jakas roznica co nie? :) -
Marzka!
Ale przecież nie tylko ludzie chorzy mają takie myśli....
Jest wiele różnych czynników, przez które ludzie popełniają samobójstwa.... -
Mickey mouse
gosz.... tu sie kwestionuje czynniki choroby, nie ma sie co bulwersowac :) -
Mickey mouse
Marzenka to sie zkonfrontowalysmy :)
bo tak. co innego samobojstwo jako chec odebrania sobie zycia a samookaleczenie jako odreagowanie nierownowagi -
Mickey mouse
emocje sfobodnie mozna rownowazyc na wiele innych sposobow niz podane dwa wyzej
a dlaczego to wszystko sie dzieje ? czy czlowiek musi zyc nie godnie przez presje, ktora wywiera rzeczywistosc, spoleczenstwo - "wyscig szczurow" ?!! -
A.
takie mysli biora sie z depresji i filozofii zycia, mowie tu o pogladach filozoficznych na zycie i ludzi -
wicher_lab
>Mickey mouse napisała:
>(...) czy czlowiek musi zyc
>nie godnie przez presje, ktora wywiera rzeczywistosc,
>spoleczenstwo - "wyscig szczurow" ?!!
Trochę zaplątałaś problem. Nazywasz pewną postawę "Wyścigiem Szczurów" i przypuszczam, że nie podoba Ci się ona. A z drugiej strony nazywasz swoje życie "nie godnym", bo co? Bo jesteś jednym z tych "szczurów" i nie możesz dogonić reszty? A nie wystarczy nie brać udziału w wyścigu?
(oops, nie zauważyłem nicku... cofam co napisałem)