- 1
- 2
-
Kasia :))
witam!!
Zapraszam na jednodniowe warsztaty ustawień rodzinnych metodą Berta Hellingera:)
Warszawa
15.09.2007
godzina 10.00
zapisy i informacje http://www.harmonia.pl lub 0 604 501 098
zapraszam serdecznie
Kasia Gałecka -
Anonim
Na stronie nie moge znalezc info o koszcie warsztatu - darmo, co laska czy jakas stawka?
Pzdr++ -
empty skies
-
Kasia :))
-
-
Anonim
>Kasia :)) napisała:
>więcej szczegółów jest w aktualnościach.
Koszt 100 - 150 zlych czy zatem jest to swoista oferta handlowa?
-
Nataniel
Warto skorzystać; -)
>zasadniczo napisał
>>Kasia :)) napisała:
>>więcej szczegółów jest w aktualnościach.
>
>Koszt 100 - 150 zlych czy zatem jest to swoista oferta
>handlowa?
>
>
-
Blue Dolphin
Czy ktokolwiek miał jakieś pozytywne efekty po "terapii krótkoterminowej" B.Hellingera za którą zapłaciłem 280 zet? -
Anonim
Nie znam tej metody. Brałem niejednokrotnie udział w ustawieniach. Czy ustawienia systemowe i terapia krótkoterminowa to jest tao samo? -
Patisia
Przepraszam Cię Kasiu... Musze wstawić ten link. Odzywa się we mnie "etyka zawodowa".
http://forumhumanitas.ipbhost.com/i... -
ciszy trochę
"Radze wiec wglebic sie w ta krytyke, zanim ktos sie zdecyduje wybulic porzadna kase na te ustawienia!!!! "
język tego, ekhm, tekstu? jest dość hmm...nieprofesjonalny. -
Patisia
Jeżeli jesteś w stanie po jednym zdaniu wyrwanym z kontekstu ocenić profesjonalność tekstu bazującego na różnych publikacjach w tym na opinii Stanowiska Towarzystwa Systemowego w Niemczech wobec metody ustawień rodzin B.Hellingera, które stanowczo się od niej odcina, to gratuluje skrajnego poczucia krytycyzmu... -
Anonim
zasięgnęłam informacji i z tego co wiem psychologowie nie polecają ani nie stosują tej metody (jest ona ciekawostka na studiach w celu ukazania "czego nie wolno robić z pacjentem" ) -
ciszy trochę
>Patisia napisała:
>Jeżeli jesteś w stanie po jednym zdaniu wyrwanym z
>kontekstu ocenić profesjonalność tekstu bazującego na
>różnych publikacjach w tym na opinii Stanowiska
>Towarzystwa Systemowego w Niemczech wobec metody ustawień
>rodzin B.Hellingera, które stanowczo się od niej odcina,
>to gratuluje skrajnego poczucia krytycyzmu...
nie tekstu, tylko języka tekstu, a to dość duża różnica.
nie krytykuję tego, co napisano, tylko jak to zrobiono.
i to by było na tyle.
-
Patisia
ok.
Tekst jest pisany na forum, wiec moze to własnie z tego wynika... W każdym razie to co zostało tam napisane mimo wszystko do mnie przemawia. Przepraszam, jesli skomentowałam Twoją wypowiedz za ostro. -
Anonim
"Czy ktokolwiek miał jakieś pozytywne efekty po "terapii krótkoterminowej" B.Hellingera za którą zapłaciłem 280 zet?"
tak- tylko nie wiem jak ta terapia może być krótkoterminowa?- po 45 minutach przestałem czuć nienawiść do ojca, zostałem odmieniony od tego momentu jestem szczęśliwszym człowiekiem. -
Anonim
>Kroollewicz napisał
>...
Mam pytanie: ile minęło od ustawienia?
Na ile ta zmiana jest trwała? -
aguś
Ustawienia to cos niesamowitego-ja moje mialam ponad 4 lata temu a efekt nadal sie utrzymuje;nie mniej jest to dosyc kontrowersyjna metoda ( sama bylam bardzo sceptycznie nastawiona)-
potrzeba czasu by cos sie naprawde zmienilo..ale naprawde warto..slowami trudno opisac to co sie dzieje z czlowiekiem podczas ustawien-niesamowite emocje -
Anonim
Tak to prawda, uczestniczylam w ustawieniach, moja przyjaciolka pogodzila sie z matka. Nie powiedzialabym, ze to terapia krotkoterminowa - u niej efekt trwa juz kilka lat. Ale co do kontrowersji - owszem. Jest... dziwnie; -) -
Anonim
Terapia krótkoterminowa to taka, która trwa krótko, efekt może (i powinien bo inaczej taka terapia była by nieskuteczna) utrzymywać się długo.
To dobrze, że niektóre osoby, które miały problem, skorzystały z ustawień, a potem się im poprawiło czują się lepiej. Jednak to jeszcze nie dowodzi skuteczności takiej terapii.
W medycynie można zaobserwować efekt placebo, dobrym przykładem jest witamina C, która jest niczym więcej jak placebo. Nie udowodniono, ani, że ma jakieś działanie chemiczne, ani, że leczy cokolwiek. Zabawne jest to co piszą na opakowaniach C, kiedyś pisali, że "leczy przeziębienie", potem zaczęli pisać, że "wspomaga leczenie przeziębienia", a ostatnio już piszą, że należy ją stosować "w sytuacji niedoboru witaminy C" (co kompletnie już nic nie znaczy). Mimo to wiele osób "leczy" się witaminą C i wiele uważa, że im pomogła.
Z psychoterapią jest podobnie. I tak samo, jak wydaje mi się, że lepiej leczyć się lekami, które zostały stworzone w oparciu o wiedzę naukową, a ich skuteczność została przebadana, a nie "ziółkami babuni", tak samo uważam, że lepiej wybrać terapię, która ma podstawy naukowe i jej skuteczność jest potwierdzona. Co więcej, ustawienia spotykają się z krytyką jeśli chodzi o etyczność niektórych z zachowań terapeuty, poza tym, niektóre z tych technik mogą być szkodliwe.
Oczywiści można się leczyć jak i gdzie kto chce, tylko po co korzystać z czegoś co jest, łagodnie mówiąc, dyskusyjną metodą pomocy psychologicznej..? -
Anonim
>zasadniczo napisał
>..
Lipiec i wrzesień 2008, brałem udział w 2, pisałem o tym 1.
Trwałość Zmiany? -trwa do dziś.
Zaczynasz dostrzegać system rodziny w którym żyłeś jakie miał błędy, a jaki chcesz stworzyć. To co będziesz miał w głowie wpływa na to jaki stworzysz związek>rodzinę, jakim będziesz partnerem/mężem>ojcem jaki będziesz dla otoczenia. Po ustawieniu jestem spokojniejszy i śpię spokojnie, ciężej wyprowadzić mnie z równowagi. Zmiana trwa tak długo jak ty chcesz, zawsze po ustawieniu możesz uznać je za szamańską sztuczkę i wrócić do systemu rodzinnego, w który czułeś się źle.
- 1
- 2