Psychologia [9030]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Joanna

Dzięki, przyznam się, że tego takich słów mi brakuje. Czasami głupio mi jest z tego powodu, że mam takie problemy (głównie dlatego, że sobie powtarzam: nie masz już 18 lat i powinnaś zachowywać się inaczej, być bardziej otwarta itp.. czasami jest to jednak zbyt trudne do pokonania) ale dobrze wiem i Ty też o tym wspomniałaś, że wiele osób jest w mojej sytuacji.

Dobry pomysł z tym notatnikiem na imprezce; ) Dzięki. Jak zacznę robić postępy to dam znać.
  • Anonim

Wracając do ogółu tematu... Ja się na psychologii nie znam w ogóle. Ale chyba kazdy ma prawo wypowiadać tu swoje zdanie.
    Myśląc "po swojemu" nie opierając się na psychologii (której w ogóle nie znam) nie sądzę, że dobrym pomysłem jest "wkradanie się" do czyjegoś świata. Kurcze. Ja podobno jestem wygadana, a też mam swój świat i nie lubię, kiedy ktoś próbuje się mieszać w to, co przed nim blokuję i zostawiam tylko dla siebie. Po za tym, jak napisał ktoś wcześniej (KVZ ?), osoba zamknięta w sobie nie zawsze potrzebuje pomocy, bo nie zawsze jest to czymś spowodowane, może taka jej natura , może jest jej z tym dobrze. Może nie chce dzielić się z nikim swoim życiem. Jeśli jednak potrzebuje pomocy to chyba jedyne co można zrobić to pokazać jej, że może Ci ufać. Okazac jej życzliwość i zrozumienie jej sposobu bycia. Jeśli jest jej źle z tym jaka jest, jeśli Ci zaufa, raczej się otworzy. Nie musi od razu przed całym światem, jeśli jest jej z tym źle wystarczy choć jedna osoba, z którą może zawsze o wszystkim pogadać. Jakby tak ktoś chciał wbic się w moje zycie... Niemiłe, niedelikatne i. nietaktowne przede wszystkim. Jak dla mnie.
    Pozdr.
  • Destroyer

Jesteście nienormalni. To jest złe. Idźcie się leczyć. Margines społeczny i degeneraci. Jak można tak żyć? Frajerzy. Najlepiej za pomocą liny albo innego tępego lub ostrego narzędzia. Powinniście z tym skończyć, a nie wygłupiać się jak to ma tu miejsce! To nie jest błahostka. To jest poważny problem! Nieudacznicy! Nie myśleliście nad zniszczeniem problemu? Tak to powinno wyglądać! Byle który żyd, muzułmanin czy czarny jest od was lepszy, Jesteście na poziomie pingwinów. Czy to tak trudno zrozumieć, że problemy to głupota i przeżytek wieku XX i poprzednich?
  • dream

Jaka osoba też bardzoo zamknięta w sobie i znająca takie osoby powiem,że :

Takie osoby tak naprawdę bardzo chcą się z kimś zaprzyjaźnić.No może nie wszystkie.
    Jak ja poznawałam takich ludzi to pod tą skorupą wychodziło na to,że jest to często bardzo wartościowa osoba.
    To jest taka tarcza obronna.Ja osobiście po prostu boję się zranienia,tego co o mnie myślą inni ludzie.Nie miałam żadnego traumatycznego przeżycia w dzieciństwie jak niektórzy tu piszą.Nie wiem skąd to się wzięło i nie wiem jak się wyleczyć z tego chorego(!)myślenia.

a najgorzej jak się podchodzi do takiej osoby i mówi ''co tam?''(nie czekając na odpowiedź) albo (o zgrozo) ''co nic nie mówisz?'' , ''odezwij się''...

I fajnie,że są tu ludzie,którzy chcą pomóc takim ludziom.;) Tylko nie na nachalnie...;)
  • wampirka

Ja sama jestem osoba zamkniętą w sobie. Chciałoby się mieć jakiś znajomych. Ale w środku coś powstrzymuje.
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)