Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • madzik

Kiedy wszystko przestaje miec jakikolwiek sens..dzis.

Jutro zaczyna sie dzien, nowy.. konczy z butelka wina znowu.. Potem jakis blizej nieokreslony ciag cichych dni, sama dla siebie z winem..

Nie wiem jak sie wydostac?
    Placze cicho..

• .

Może rada prawdziwego psychologa?? Spójrz na świat z innej strony. Weź jakąś kartkę i coś do pisania. Przedziel kartkę na pół. Spójrz za okno. Co widzisz?? Z jednej strony napisz plusy życia, a z drugiej minusy. Nawet suche drzewo ma w sobie cos pięknego. Spójrz na nie. Onao zyje, czeka na słońce. Wie ze niedługo urodzi liście. Dlatego czeka. Bo warto. Tak jak warto zyc. I czekac. Wszystko minie z czasem. Twój nastrój też minie i będą chwile radości. Myśl o tym co sprawia Ci przyjemnośc. O tym co kochasz. Może zadzwoń do kolezanki. Albo idź na spacer do lasu. Poczuj nadchodzącą wiosnę. I to lepsze zycie, które z nią nadejdzie. Uda Ci się!!
  • Anonim

przyjazni ludzie/ medytacja
  • Anita

z moich obserwacji osoby z depresją wynika, że najlepszym lekarstwem jest obecność innych ludzi
  • AnnA OJ!

wyjdz!!! nie koniecznie z domu wyjdz z siebie gdzies tam napewno jest to "Ja" ktore pragnie życia.na jeden minus trzeba znaleśćdwa plusy tak sobie zawsze powtarzam i wiem ze jesli mam problem to musze go załatwic a nie zostawi az sobie sam pojdzie.
    przez pewien czas mialam taki czas moje życie marzenia i pasja leglu w gruzach w jednej sekundie to był dla mnie wyrok
    teraz zyje z tym wrokiiem mam inne mazenia inna pasje innych przyjaciół
    lecz udało mi sie to tylko dlatego ze mimo czarnych kolorów w srodku cos krzyczaało i czemu dałam dojs do słowa
    ty tez sie wsluchaj i rob to co czujesz a nie to co myslisz ze powinnas
    życze Ci powodzenia:)
  • madzik

Zamykam sie, nie chce rozmawiac..
    Spotykam sie z przyjaciolmi & uciekam myslami, nie czuje sie dobrze.. Boje sie ich meczyc swoim zachowaniem, ze nie umiem im wytlumaczyc swojego stanu.

Nawet jezeli usmiechne sie na chwile, to zaraz znowu jest zle. Nie umiem z tym walczyc. to juz za dlugo trwa..:(
  • madzik

Boje swie innych ludzi, wole byc sama, nie chce ich smucic..
  • Anonim

pozostaje Ci jeszcze odbicie sie od dna; -)
    ale to nie jest najprzyjemniejsza wedrowka :-)

zabierz batyskaf
    dno moze byc gleboko
  • AnnA OJ!

bardzo dobrze ze o tym mowiesz rozmowa nawet taka ja teraz bardzo pomaga. już sie otworzyłaś a wychodenie z takiego stanu trwa czasem jest to tydzien a czasem nawet lata ale zawsze liczy sie to zeby z calych sił walczyc o to zeby sie nie cofac
  • madzik

Strasznie chce, zeby juz bylo lepiej, ale zadne pozytywne myslenie do mnie nie przemawia..

A jak odbic sie od dna? Bo ja nie mam nawet sily zeby podskoczyc..:(
  • madzik

Nie umiem sie cieszyc..
    Chce to zmienic. Ale nie potrafie tak sama..
  • Anonim

Piszesz sprzecznosci... moze dobry mezczyzna nada?
  • madzik

Nie jestes w stanie zrozumiec tego czego nie przezyles... :(

Nie umiem opisac tego co dzieje sie w mojej glowie..
  • B.

Wiesz może zabrzmi to banalnie, ale słońce jest lekarstwem na taki stan. Mój stan jest bardzo podobny. Szaro, smutno, zimno, w szkole same poprawki, pracy nie mam, a marzenia mam ogromne - marzenia, które muszą stać się rzeczywistością. To co dzieje się w środku - hm na to nie ma słów. Pomyślisz, że spłycam mówiąc o kasie. Nie chodzi tylko o kasę. Chodzi o to, że w środku siedzi coś co nie daje mi spokoju i tak naprawdę nie wiem dlaczego. Co Ci mogę z takich przyziemnych i najprostrzych rzeczy doradzić. Idź na solarium .... nie raz .... chodź przez pewnien czas, zmuś się do tego, bo światło i ciepło wpływa na lepsze samopoczucie. Nie pomyśl, ze jestem pustą panienką, dla której jedyny problem to godziny otwarcia solarium. Ja to traktuje jako lek a nie "upiękrzacz". To jest jedyna moja rada, bo nie znam źródła ani czasu Twojej depresji.
  • madzik

Moj przyjaciel przyjezdza&zabiera mnie regularnie na opalani.. Mowi to samo, ze dziala ono na lepsze samopoczucie..

Moze powinnam isc z tym wszystkim do kogos kto bedzie umial mi pomuc?! Czy mozecie mi pomuc? Skerowac do kogos, kto moze mi pomuc?
  • B.

Zapomniałam - nie zostawaj sama nawet na chwilę. Zmuś się do życia towarzyskiego. Idź na imprezę, potańcz, porozmawiaj z przyjaciółmi. Wybierz się z najlepszą koleżanką w jakieś bardzo ładne miejsce na kawkę albo herbatkę, tak w dzień. A jak zrobi się ciepło to koniecznie jakiś wypad choćby na weekend. Znajomi, wieczorne pogaduchy i problemy innych ludzi sprawią, że nie będziesz czuła się osamotniona. Każdy ma jakieś problemy, pogadaj o tym ze znajomymi. Ty im opowiedz o swoich a oni niech Tobie opowiedzą o swoich. Weź się w garść .... będzie lepiej .... ja to wiem :):) Uśmieszki są dla Ciebie na poprawienie humoru, choć wiem, że pewnie nie da to zbyt wiele. Pamiętaj, że nie jedyna masz taki stan. Pamiętaj, ze z takim stanem się walczy, a nie się mu poddaje. I wiem że mój tekst o solarium wyszedł dość płytko. Nie umiem wyjaśnić o co mi chodzi, bo nie mam zdolności jasnego formułowania myśli. Pozdrawiam cieplutko .... nadchodzi wiosna,rodzi się nowe życie, wyjdzie słońce, a wraz ze słońcem uśmiech na twarzy ....
  • madzik

Przytlaczaja mnie problemy innych, bo nie radze sobie ze soba.. Tworze w okol siebie bariere czasem nie do przejscia.. Zdarza sie, ze wychodze gdzies z przyjaciolmi&po chwili chowam sie w lazience poplakac.. zaraz pozniej uciekam pod byle pretekstem do domu..

Chcialabm z kims o tym porozmawiac.. Nie umiem sama z tym walczyc.
  • Anonim

Mysle ze powinnas przeczytac to co wszyscy Ci tutaj radza odkad zalozylas to grono - sluchaj innych - mysle ze Twoj przyjaciel zamiast na opalanie - pownien zauwazyc, ze jest Ci potrzebna pomoc specjalisty - choc swiatlo jest potrzebne w takich stanach - musza przestac przytlaczac Cie problemy innych - zwroc uwage wkoncu siebie i to ze powinnas byc wazna dla samej siebie.
    Jak to sie mowi po burzy zawsze wychodzi slonce - nawet jezeli jest to bardzo dluga burza.
  • madzik

czytam...
  • Anonim

To przepraszam, moze zle to odebrałem - ale naprawde niem ozesz sie tak zamykac i barykadowac w sobie........
| |

Psychologia (od gr. psyche = dusza, i logos = słowo, myśl, rozumowanie) jest nauką zajmującą s...

Fotki

Miejsca grona (1)