PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pinesca

Plis napiszcie o co pytala prof. Aranowska.
    Znaczy o co konkretnie a nie, że o wzory czy założenia, bo pewnie nie tylko o to.

Bądźcie altruistami ... :)
  • julia

wzory....wszystkie stopnie swobody....wszystkie definicje...umiec narysowac wszystko...i umiec wyjasnic wszystko...hmm..tak.trzeba bylo umiec wszystko!
  • aneczka

o, niedobrze...
  • Zak

stopnie swobody- do wszystkiego!!!!!!!
    oprócz tego wzory i wykresy!!!
    definicje teorii(wszystko, CTG!),normy.

ogolnie jak dla mnie sie przypierdala maxymalnie ale i wyciaga.
  • M.A.D

Trzyjmajcie kciuki, idę na ścięcie :]
  • Anonim

a u nas pytania były m.in:
    - jaką wartość w ch-kwadrat ma:
    * średnia : odp f
    * modalna: odp f-2
    * mediana : odp pomiędzy f i f-2

Narysuj wykres statystyki r-Pearsona i odp jaką wartość ma ta statystyka w punkcie zero - O,5

i oczywiście stopnie swobody dla: chkwadrat, i jeszcze jakiegos testu,ale nie pamietam ktorego,zreszta trzeba znac dla wszytskich, podobnie jak postacie testow i zalozenia

jaka wartosc przyjmuje statystyka : chkwadrat, r-Pearsona, Rkwadrat

co to jest:dokładne definicja - obszar krytyczny, poziom istnotności, błąd standardowy, poziom ufności...
    i chyba wiecej nie pamietajm
    pozdrawiam i trzyma kciuki za zdajacych!
  • Anonim

O-MÓJ-BOŻE :////

z czego się uczycie? ja wpadłam w niezłą panike właśnie :/
  • KaRmElOs NiUnIoS

U nas pytała o stopnie swobody, podawała przykładowe badania i trzeba było dobrać test.
    Opróccz tego ile jest testów kontrastu, dlaczego próba w analizie wariancji musi być równolczna, coś o efekt główny a w sumie reszta już się powtarzała...
    Ona naprawde sporo pomaga i naprowadza na dobra odp :)
    A i jeszcze pytała mnie o bład standardowy statystyki z, no i to chyba na tyle...
    Pytania zdecydowanie się powtarzają, tylko czasami cięzko zrozumieć o co jej chodzi, ale materiał nie wykracza poza folie i to co do nich dopowiadała :)
    Powodzenia :)
  • Anonim

ile stopni swobody ma ch kwadrat?? powedzcie pliz i kto wie cokolwiek oo kontyngencji,jakie pytania zwiazane z tym zadaje?? Buziaki
  • Anonim

a ile jest testow kontrastu? chodzi o to, ze sa rozne takie testy, czy tez o to, ilu porownan dokonujemy?
  • Lady Flow

estmator łaczny i ile ma stopni swobody....np ja nie wiedzialam A i wazne jest wiedziec tez dlaczego tyle ma....bo ja strzelilam ( ale i tak zle) to kazala mi wytlumaczyc dlaczego uwazam ze tyle i tu sie znow zacielam i dostalam kreche :P No i gadac tym calym belkotem statystycznym a nie ze przekaldac na swoj jezyk. Czyli lapie za slowka....wiec zastanowic sie 10 razy zanim sie cos powie. Powodzenia
  • Mana

co to jest kontyngencja, jakie testy to badają (fi-Youla i c-Pearsona), jaki wzór.. dlaczego w analizie wariancji muszą być bezwzględnie równe liczebności.. ile ma dystrybuanta w punkcie +3 w wystanadaryzowanym normalnym - 99,7 + 0,15 (mniej więcej, to jest zaokrąglone) ogólnie z dupy te pytania:/ powodzenia szczególnie tym co z Tarnowskim mieli i współczucie od Domurata niezaliczonym.
  • Mana

od Rynkiewicza niezaliczonym oczywiście też:P
  • Lady Flow

no szczerze ci co sa os tarnowskiego wspolczuje wam i to bardzo.... pyta pyta ze szczegolami i meczy ich ostro
  • madi

kurcze, teraz jak myślę to nie mogę sobie przypomnieć żadnego pytania :/
    ale warto przynajmniej udawać że się wie o co chodzi :) ja zaczynałam coś mówić byle mówić i ona kończyła moją wypowiedź i ja wtedy mówiłam "tak tak " i jakoś poszło :) ale u nas była "po obiadku" i sama powiedziała że ma dobry humor :) po 1szej serii pytan stwierdzila ze musi obnizyc poziom i zadawala nam proste pytania: zalozenia do poszczegolnych testow( korelacja, t-studenta, ja mialam narysowac fishera i wyjaśnić dlaczego max=1, omówić analizę wariancji, ale nie pamietam co dokladnie, stopnie swobody chi-kwadrat... ) powodzenia!!!
  • madi

tak naprawde jeśli ktoś nie umie tak na serio(a ona to wiidzi), to ocena zależy wyłącznie od jej humoru w danym momencie...loteria :/ jak jej się chce to Cię dopyta na te 3, zada jakieś łatwe pytania...tyle że czasami jej się nie chce; -]
    powodzenia życzę :))
  • julia

no a ja nei zdalam i o!

ma ktos pozyczyc na wakacje ksiazke ze statystyki?

powodzenia ludziom od p.tarnowskiego..
  • .:. Narc .:.

cała noc przede mna.. :(
  • Anonim

ja mialam napisac wzor na korelacje (wszystkie wzory sie pisze i nie tzreba ich objasniac);
    potem o to, ile wynosi dystrybuanta w pkcie -1 w rozkladzie normalnym wystandaryzowanym (wynosi 0,16);
    definicja dystrybuanty;
    przedzial ufnosci;
    sporo takich pytan praktycznych np jak chcemy zbadac czy dziewcztnki maja nizszy poziom empatii niz chlopcy to jaka metoda i takie podobne rozne;
    wzor na t studenta dla prob zaleznych;
    niesmiertelny estymator laczny;
    stopnie swobody w t studencie dla niezaleznych i w chi kwadracie (w chi kwadracie tez pytala czemu sie odejmuje 1 w k i l)
    wiecej nie pamietam:)

ale generalnie jest mila atmosfera, Aranowska bardzo podpowiada, naprowadza, mozna sie spokojnie zastanowic nad odp. i widac ze chce zeby wszyscy zdali:)
    powodzenia!!
  • pinesca

U nas bylo co to jest mediana i podac jej wartosc dla F
    bylo opowiedziec o stanaryzacji
    ile wynosi wariancja wystandaryzowanego Z
    ile wynosi wariancja w t studencie
    pytala o poziom istotnosci
    przedzial ufnosci
    efekt glowny co to i ile wynosi
    o dystrybuante w pkt O
    co to jest dystrybuanta
    co to jest c (Pearsona) podac wzor i co nalezy z nim zrobic[skorygowac]
    u nas zero wzorow, zero stopni swobody ale sporo teorii
    nie bardzo pamietam oco jej chodzilo ale pytala o wartosc czegos gdy mamy 1%, 2% dla testu jedno i dwustronnego
    chodzilo o podanie wartosci tych 2,33 i 2,58 nie wiem ktore do ktorego
    hmmmm inne gr mialy narysowac rozklad chi-kwadrat na podst wczesniej obliczonych stopni swobody
    wzor na r pearsona
    CTG
    dlaczego blad standardowy jest bledem standardowym
    hmmm wiecej nie pamietam
    generalnie nie bylo zle tylko wszyscy jakos sie strasznie strsowali; p a mi sie nawet udalo z nia "poklocic" jak to okreslili ludzie z mojej grupy :D
    pzdr
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)