PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tusiak

Słuchajcie, przeglądałam sobie plan studiów naszych wspaniałych ( http://www.psychologia.pl/o_studiac... ) i nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem... Czy rok np przy kursie pomoc psychologiczna - 2009/2010, to rok w którym owy kurs ruszy? Czy to znaczy, że będąc na drugim roku obecnie nie mam obowiązku robić pomocy psychologicznej i etyki zawodowej?...
  • Anonim

oznacza to, że pomoc psycholog obowiązuje osoby, które w roku 2009/2010 będą na 3 roku.
  • Tusiak

Czyli tak, jak napisałam. Dzięki :)
  • Nati- niedobra kobieta :))

LOGIKA/ ETYKA ZAWODOWA/ POMOC PSYCHOLOGICZNA

Co sie działo na 1 wykładzie?? Jak wyglada zaliczenie i na kiedy jest przewidywane??

Pozdrawiam,
    Natalia
  • Nati- niedobra kobieta :))

>Nati- niedobra kobieta :)) napisała:
    >LOGIKA/ ETYKA ZAWODOWA/ POMOC PSYCHOLOGICZNA
    >
    >Co sie działo na 1 wykładzie?? Jak wyglada zaliczenie i na
    >kiedy jest przewidywane??
    >
    >Pozdrawiam,
    >Natalia
    >

Podbijam i dorzucam jeszcze pytanie o DIAGNOZĘ PSYCHOLOGICZNĄ...
  • Konrad

ETYKA

Na Etyce to się dowiedzieliśmy, że egzamin będzie się składał z 2 części, testowej jednokrotnego wyboru (20 punktów) i zadaniowej (opisać na czym polega jakiś dylemat etyczny, zasugerować rozwiązanie, odpowiedzieć na "list do psychologa" - również 20 punktów). Żeby zaliczyć ten egzamin trzeba mieć minimum 50% punktów, czyli 20, z tym że trzeba mieć 10 punktów uzyskanych z każdej części egzaminu, czyli jak ktoś będzie miał 20 punktów za część testową, a za zadaniową 9, to mimo że ma 29/40 punktów nie zalicza egzaminu...nie wiem jak Ty ale mnie to przeraża. Slajdy z tego co zrozumiałem mają się pojawić gdzieś w internecie tylko nie bardzo załapałem gdzie dokładnie, czy w HALu czy gdzieś w USOSie. Odniosłem wrażenie, że na tych slajdach jest mało informacji :| Ale może na kolejnych będzie więcej. Mamy przeczytać obowiązkowo 2 rzeczy:
    1. Kodeks etyczny zawodu psychologa (Jest na ptp.org.pl oraz jest też gdzieś w Strelau-ie)
    2. Ustawa o zawodzie psychologa (Nie wiem gdzie tego szukać)
  • prawie nikt

proszę: http://www.ptp.org.pl/modules.php?n...
  • Konrad

Yay :] Jak elegancko-pedantyczno-kompulsy jnie podzielone na rozdziały, artykuły, punkty i podpunkty, uwielbiam to :)
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)