-
Łukasz Rodek
czy nie wiecie moze kto ma jeszcze pin-y na seminarium magisterskie. Ja oczywiscie jak zawsze budze sie z reka w nocniku ale tym razem to mam dziekanke wiec mam wytlumaczenie:) a wogole to co to sa puste pin-y ? i czy jak ma sie dziekanke to mozna jakos inaczej pinowe sprawy zalatwic ??
mam cicha nadzieje ze odzew bedzie wiekszy niz na pantoflu :) -
over and out
kto ma, tego ci nie potrafie powiedziec... ale dajesz mi okazje do wyrazenia drobnej uwagi, zwiazanej z tematem, wiec skwapliwie skorzystam -- 4Gods sake! jak wbijacie sie do czyjegos pokoju w poszukiwaniu promo/tutora, nie pytajcie "czy ma Pani/Pan jeszcze jakies piny?..". znam 3 osoby,. ktore zupelnie niezaleznie od siebie stwierdzily, ze an takie pytanie odpowiadaja "niestety, nie", niezaleznie od stanu posiadania. a poprawne pytanie brzmi -- "czy moge u Pani/Pana napisac prace o ... (wstawic interesujacy nas temat, okreslony jak najprecyzyjniej)?". w ten sposob osiagniecie o wiele wieksza skutecznosc, bo jesli 3 osoby kierowaly sie podobna zasada nie uzgadniajac tego ze soba, to jest prawdopodobne, ze to powszechna praktyka.
mam nadzieje, ze nie bede musial wyjasniac, jaka jest roznica miedzy tymi pytaniami, i jak te dwa pytania roznie swiadcza o osobie je formulujacej... -
Łukasz Rodek
nie no Tomku :) tyle to wiem :) tak sobie tutorow prac rocznych w lipcu zalatwialem :) ale jakos tak pomyslu na magisterke nie mam wiec sobie pomyslalem ze moze cos czegos znaczy sie dowiem lub mnie natchnie :)
pozdrawiam -
Al
Bardzo trafna ta uwaga o pytaniach. Baaaardzo.
Aczkolwiek ja własnie weszłam z takim niezbyt poprawnym "czy Pani ma...?" i zostałam przyjeta:) Chociaż to była sytuacja niekonwencjonalna i ciut podbramkowa... Laki mi.
Ale uwaga jest trafna naprawdę. -
-
Anonim
-
Sunshine
mam pytanie a propos pracy magisterskiej:
mój promotor nie odpisuje na moje maile, nie było go na dyżurze, gdy przychodziłam... Od czerwca z nim się nie widziałam... Nie mam pojęcia co mam robić..
Czy na IV roku pod koniec każdego semestru musimy mieć ocenę w indeksie? Jak z tym jest? Pomóżcie.. -
----
-
Sydzia
Czy ktoś wie, co się dzieje w sytuacji, gdy jestem na seminarium magisterskim, a po pierwszym roku mój promotor odchodzi, np. na urlop naukowy?
Planuję napisać całą pracę na IV roku pod okiem wykładowcy, który odchodzi za rok. Teoretycznie chyba powinnam znaleźć kogoś, kto tę pracę "przejmie" i pozwoli mi się obronić na V roku, ale jest to ryzykowne i nie znalazłam żadnego zapisu na ten temat w regulaminie.
Może ktoś z was był w takiej sytuacji?