-
eNa
Pytam, bo musze myslec o funduszach na te moje wymarzone studia (wieczorowe).
Czy pierwsze stypendium naukowe mozna dostac po pierwszym roku, czy moze juz po pierwszym semestrze? czy trudno wyrobic taka srednia?
pozdrawiam i do zobaczenia niedlugo -
Nati- niedobra kobieta :))
http://www.psych.uw.edu.pl/dla_stud...
tu masz pelne info :) zachecam zapoznawanie sie ze strona wydzialowa zebys pozniej nie miala problemow ze znalezieniem waznych informacji....
pzdr :) -
BaŚ
Ja szukam info, ktorej nie ma na stronie psychologii - czy stypendia naukowe są przyznawane z automatu czy trzeba składać podanie? -
Hania
-
-
Anonim
-
Anonim
-
Basiek
http://www.psych.uw.edu.pl/dla_stud...
tu jest napisane:
Stypendium za wyniki w nauce przyznawane jest studentom, którzy złożyli indeks w dziekanacie w celu rozliczenia w
--->pierwszym wymaganym terminie<---
oraz porzucą nie więcej niż jeden kurs w danym roku akademickim.
hmm, a dzis pani w dziekanacie powiedziala, ze jesli dziekan pozytywnie rozpatrzy prosbe o przedluzenie sesji (tzn oddania terminu pracy rocznej) to mozna indeks zlozyc pozniej i stypendium nie przepada...
to jak to w koncu jest...?
jesli to pytanie pojawialo sie juz wczesniej w jakims innym watku to sorry; ) -
Anonim
Autor: dziekanat dydaktyczny, 2008-06-03, godz: 12:41:00
PRZY UBIEGANIU SIĘ O STYPENDIUM NAUKOWE ZA ROK AKADEMICKI 2007/2008 BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ INDEKSY ZŁOŻONE W SESJI LETNIEJ ORAZ PO SESJI POPRAWKOWEJ.
Indeks po sesji poprawkowej składamy do 23.09.2008 roku.
- indeks z kartami musi być złożony do dziekanatu ze wszystkimi wpisami do
23.09.2008
- do rozliczenia indeksu niezbędna jest pieczątka z BUW-u
-
- studenci 2 i 3 roku składają pracę roczna na płycie
-
- w roku akademickim 2007/2008 nie można mieć kursów porzuconych
- przy ubieganiu się o stypendium naukowe za rok akademicki 2007/2008 student nie może mieć warunkowego wpisu. -
Anonim
>ewelina napisała:
>oj wydaje... a nie dostaleś ostatnio tych 4zł...?; )
hmm... rzeczywiście! Teraz wiem, dlaczego mi tak portfel ciążył, a to te 4 złote :] -
Narysuj mi baranka
a czy ktoś pamięta od jakiej średniej dostawało się ostatnio stypendium po II roku? -
emilka
Ostatnio dzienni po II roku musieli mieć srednią 4,71 żeby dostawać stypendium:) -
Basiek
o faaak!! a to prawda ze ma sie prog obnizyc bo polacza wieczorowym z dziennymi?
i w ogole o jakich kwotach mowimy? -
Czy ktoś może oficjalnie potwierdzić/zdementować pogłoski, jakoby od najbliższego roku akademickiego nie było podziału na dziennych i wieczorowych studentów przy przyznawaniu stypendium?
(Nawiasem mówiąc uważam ten podział za *niemądry*) -
fu
nie jestem oficjalnym zrodłem, ale potwierdzam co napisałes - czyli jeden prog dla dziennych i wieczorowych. dzis rozmawiałam z pania w dziekanacie i powiedziała,ze nie jest to rozporzadzenie jedostki a rektora, takze gdzies wyzej trzeba szukac.
-
Karolina
Pracuję w wydziałowej Komisji Socjalnej i mogę potwierdzić informację o wspólnym progu dla dziennych i wieczorowych. A tu jest fragment zmienionego oficjalnego:) zarządzenia w sprawie przyznawania stypendiów:
"4. Kierownik jednostki organizacyjnej UW w porozumieniu z komisją stypendialną tej jednostki może postanowić że procent studentów, o którym mowa w ust.1 będzie obliczany w stosunku do liczby studentów poszczególnych lat, kierunków lub specjalności w danej jednostce. Procent ten nie może być obliczany w stosunku do form studiów, prowadzonych przez jednostkę."
Ostatniego zdania kiedyś nie było, a od czerwca tego roku jest. -
-
Narysuj mi baranka
a jeszcze jedno pytanko, ile wynosi minimalne stupendium naukowe, ew jaki jest przedział, czy można to gdzieś znaleźć na stronie wydziałowej? -
pepin rudobrody
o właśnie, dołączam się do pytania...
jaki był I, a jaki II próg dla 4 roku i ile wyniosło osttnio stypendium?? -
-
fu