PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eNa

Pytam, bo musze myslec o funduszach na te moje wymarzone studia (wieczorowe).
    Czy pierwsze stypendium naukowe mozna dostac po pierwszym roku, czy moze juz po pierwszym semestrze? czy trudno wyrobic taka srednia?

pozdrawiam i do zobaczenia niedlugo
  • Nati- niedobra kobieta :))

http://www.psych.uw.edu.pl/dla_stud...

tu masz pelne info :) zachecam zapoznawanie sie ze strona wydzialowa zebys pozniej nie miala problemow ze znalezieniem waznych informacji....

pzdr :)
  • BaŚ

Ja szukam info, ktorej nie ma na stronie psychologii - czy stypendia naukowe są przyznawane z automatu czy trzeba składać podanie?
  • Hania

z automatu.
  • Anonim

wydaje drobne?...
  • Anonim

oj wydaje... a nie dostaleś ostatnio tych 4zł...?; )
  • Basiek

http://www.psych.uw.edu.pl/dla_stud...

tu jest napisane:
    Stypendium za wyniki w nauce przyznawane jest studentom, którzy złożyli indeks w dziekanacie w celu rozliczenia w
    --->pierwszym wymaganym terminie<---
    oraz porzucą nie więcej niż jeden kurs w danym roku akademickim.

hmm, a dzis pani w dziekanacie powiedziala, ze jesli dziekan pozytywnie rozpatrzy prosbe o przedluzenie sesji (tzn oddania terminu pracy rocznej) to mozna indeks zlozyc pozniej i stypendium nie przepada...

to jak to w koncu jest...?
    jesli to pytanie pojawialo sie juz wczesniej w jakims innym watku to sorry; )
  • Anonim

Autor: dziekanat dydaktyczny, 2008-06-03, godz: 12:41:00

PRZY UBIEGANIU SIĘ O STYPENDIUM NAUKOWE ZA ROK AKADEMICKI 2007/2008 BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ INDEKSY ZŁOŻONE W SESJI LETNIEJ ORAZ PO SESJI POPRAWKOWEJ.
    Indeks po sesji poprawkowej składamy do 23.09.2008 roku.

- indeks z kartami musi być złożony do dziekanatu ze wszystkimi wpisami do
    23.09.2008

- do rozliczenia indeksu niezbędna jest pieczątka z BUW-u
    -
    - studenci 2 i 3 roku składają pracę roczna na płycie
    -
    - w roku akademickim 2007/2008 nie można mieć kursów porzuconych

- przy ubieganiu się o stypendium naukowe za rok akademicki 2007/2008 student nie może mieć warunkowego wpisu.
  • Anonim

>ewelina napisała:
    >oj wydaje... a nie dostaleś ostatnio tych 4zł...?; )

hmm... rzeczywiście! Teraz wiem, dlaczego mi tak portfel ciążył, a to te 4 złote :]
  • Narysuj mi baranka

a czy ktoś pamięta od jakiej średniej dostawało się ostatnio stypendium po II roku?
  • emilka

Ostatnio dzienni po II roku musieli mieć srednią 4,71 żeby dostawać stypendium:)
  • Basiek

o faaak!! a to prawda ze ma sie prog obnizyc bo polacza wieczorowym z dziennymi?

i w ogole o jakich kwotach mowimy?
  • alav

Czy ktoś może oficjalnie potwierdzić/zdementować pogłoski, jakoby od najbliższego roku akademickiego nie było podziału na dziennych i wieczorowych studentów przy przyznawaniu stypendium?

(Nawiasem mówiąc uważam ten podział za *niemądry*)
  • fu

nie jestem oficjalnym zrodłem, ale potwierdzam co napisałes - czyli jeden prog dla dziennych i wieczorowych. dzis rozmawiałam z pania w dziekanacie i powiedziała,ze nie jest to rozporzadzenie jedostki a rektora, takze gdzies wyzej trzeba szukac.
  • Karolina

Pracuję w wydziałowej Komisji Socjalnej i mogę potwierdzić informację o wspólnym progu dla dziennych i wieczorowych. A tu jest fragment zmienionego oficjalnego:) zarządzenia w sprawie przyznawania stypendiów:

"4. Kierownik jednostki organizacyjnej UW w porozumieniu z komisją stypendialną tej jednostki może postanowić że procent studentów, o którym mowa w ust.1 będzie obliczany w stosunku do liczby studentów poszczególnych lat, kierunków lub specjalności w danej jednostce. Procent ten nie może być obliczany w stosunku do form studiów, prowadzonych przez jednostkę."

Ostatniego zdania kiedyś nie było, a od czerwca tego roku jest.
  • alav

Dziękuję:)
  • Narysuj mi baranka

a jeszcze jedno pytanko, ile wynosi minimalne stupendium naukowe, ew jaki jest przedział, czy można to gdzieś znaleźć na stronie wydziałowej?
  • pepin rudobrody

o właśnie, dołączam się do pytania...
    jaki był I, a jaki II próg dla 4 roku i ile wyniosło osttnio stypendium??
  • alav

Poproszę o te same dane dla I roku... Tzn. dla studentów po I roku.
  • fu

dla dziennych dla 1 roku pierwszy prog wynosił 4,6.
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)