-
gc
byłby ktoś tak miły i wrzucił/wpisał/zeskanował tu listę lektur na ten przedmiot? bo otrzymaną na pierwszych zajęciach listę zgubiłem gdzieś, a na stronie kursu jej nie ma. byłbym wdzięczny niezmiernie :) -
J &J
na wlasny uzytek przepisywalem,wiec cos moze byc niejasne
• Psychologia. Edukacja i Społeczeństwo" t.2, 1,
– „Rozważania nad teoriami samowiedzy i funkcjonalną rolą motywów Ja. Wpływ motywu autowaloryzacji na rozpoznawanie własnej tendencyjności.” H.Brycz (2005) 7-25
-„O roli Ja w zachowaniach podejmowanych na rzecz innych ludzi” Szuster-Kowalewicz (2005), 87-102
- „Wielość Ja w społeczeństwie postmodernistycznym” Suszek (2005), 57-69
• „Automatyzmy w procesach przetwarzania informacji” Ohme, Jarymowicz, Reykowski, 25-40, Warszawa IP PAN SWPS –
- „Na styku świadomości i nieświadomości. Logiczny świat absurdalnych zjawisk” A.Grabowska (2001)
-„Ja w automatycznym przetwarzaniu informacji” Jarymowicz (2001), 103-119
• „Nowiny psychologiczne”, 2, 26-35, 57-60; - „Ja jako centralny schemat postaw” Greenwald, Pratkanis (1988)
• „Przegląd psychologiczny”, 38, 11-16, 25-34; - „Utajone poznanie społeczne: postawy, wartościowanie siebie i stereotypy” Greenwald, Banaji (1995)
• „Psychologia spostrzegania społecznego” Lewicka, Trzebiński, Warszawa, Książka i Wiedza;
- „Spostrzeganie samego siebie: porównywanie Ja- Inni” Jarymowicz (1985) 235-252
-„Afektywne i deskryptywne mechanizmy spostrzegania innych ludzi” Lewicka (1985), 19-35, 66-74
• „Poza egocentryczną perspektywą widzenia siebie i świata”
- „Poznawcza indywiduacja a społeczne identyfikacje(...)” Jarymowicz (1994) 107-125
-„Afekt a poznawcze stadardy ewaluatywne jako podstawa formułowania sądów” Maison (1994), 157-169
-„O naturze stereotypów społecznych i możliwości ich modyfikowania” Trzebińska, 215-230
-„Dwa kody – dwa świat?(...)” Winczo, 131-154
-„O spostrzeganiu i ocenianiu onych z perspektywy Ja/My” Wolak, 173-188
• „Asymetria w ocenianiu dystansów Ja – inni” Kamińska–Feldman, 35-45, 129-135; Warszawa, Oficyna wydawnicza wydziału Psychologii UW
• „Studia Psychologiczne” 39, 3, 197-210; - „Efekt asymetrii w szacowaniu dystansów Ja-Inni i test utajonych skojarzeń jako miara stereotypów” Kamińska–Feldman (2001)
• „Studia Psychologiczne” 37, 1, 7-11; - „Paradygmat afektywnego poprzedzania” Ohme, Pochwatko, Błaszczak (1999)
• „Tożsamość a społeczne kategoryzacje” Kwiatkowska (1999), Warszawa, IP PAN, 60-68
• „Poznanie, afekt, zachowanie” Maruszewski; - „Ja w myśli i w pamięci” Markus (1993), 102-130
-
funny
ja mam w ogolę pytanie czy jakieś slajdy będą na stronie kuru bo mnie na pierwszych zajęciach nie było? -
Mon
Mam do sprzedania skrypt do tych zajec...
W sumie to sa jej slajdy w formie worda, ale wystarczaja na egzamin..
18 zl.
Piszcie na priva. -
-
Paulina
czyli co do egzaminu to nie trzeba czytać literatury, żeby go zaliczyć? :P takie pytanie; ) -
Sarah Meagan
Ja też tak właśnie słyszałam, w ogóle mi powiedzieli że nikt jej nie czyta xD -
m
ja zdawałam ten egzamin rok temu i lektury czytałam dzięki czemu dostałam 4+ (a tych osób można było na palcach policzyć)
Mój wniosek: jeśli komuś zależy na dobrej ocenie, to książki na pewno warto przeczytać; )
poza tym (z tego co pamietam), to było dosyć sporo osób, które nie zdaly -
funny
ja bym sie nie chciała powtarzać ale czy coś wiecie na temat slajdów albo materiałów na stronie kursu? -
Kasia G
Slajdy na stronie kursu miały się pojawiać. Co więcej, Pani profesor mówiła coś o zamieszczaniu slajdów PRZED zajęciami, żebyśmy sobie jedynie dopisywali dodatkowe informacje przekazywane na wykładzie.
Ale chyba zapomniała =/ o zamieszczaniu slajdów. -
J &J
-
m
przyłączam się do zapytania odnośnie terminu egz, może ktoś jednak jest w posiadaniu jakichkolwiek informacji?? -
♫ ♪ Lona●•٠·
Slajdy są w starym katalogu kursów (wejdźcie w link z zeszłego roku). Egzamin - test jest na ostatnich zajęciach 6 czerwca, a poprawka 19 czerwca (żeby już nie czekać do września). -
♫ ♪ Lona●•٠·
Sorry, poprawka:
ostatnie zajęcia są w czwartek 5.06. i wtedy właśnie jest egzamin (a nie jak napisałam wyżej - 6.06.)
Oczywiście o 12:00 (przynajmniej dla dziennych, bo nawet nie wiem, czy ten kurs odbywa się wieczorowo.)
Jeszcze raz sorki za pomyłkę - każdemu się zdarza;)
Pozdrawiam! -
Anonim
ODŚWIEŻAM ten temat z racji zbliżającego się nieuchronnie egzaminu/kolokwium/zaliczenia. :> Czy ktoś wie, tak na sto procent, kiedy zaliczamy? Żyłam w przekonaniu, że to już jutro, a tu czytam, że 5go czerwca.
Kto wie, niech napisze! :> -
julia kaminska
czy ktos moze dokopal sie gdzies do przykladowych pytan z zeszlych lat?:) -
funny
-
eMka
z cyklu <<mam pytanio>>
co to jest ja rozlane (jeden z czterech aspektów ja wg Greenwalda i Pratkanisa)?
:) -
Anonim
-
songeur
właśnie obowiązuje nas tylko te 11 slajdów? czy na wykładach zaszliśmy dalej? może ktoś coś wie;) -
julia kaminska
>eMka napisała:
> z cyklu <<mam pytanio>>
>
>co to jest ja rozlane (jeden z czterech aspektów ja wg
>Greenwalda i Pratkanisa)?
>
>:)
wg moich notatek jest to ja niewyodrebnione, czyli nieodrozniajace sie, anonimowe, np ja malego dziecka. chodzi pewnie o to, ze jest to ja ktore nie pozwala nam na rozroznienie ja od nie-ja. ale pewnosci nie mam wiec jak co to prosze o poprawienie mnie:)