PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • gc

byłby ktoś tak miły i wrzucił/wpisał/zeskanował tu listę lektur na ten przedmiot? bo otrzymaną na pierwszych zajęciach listę zgubiłem gdzieś, a na stronie kursu jej nie ma. byłbym wdzięczny niezmiernie :)
  • J &J

na wlasny uzytek przepisywalem,wiec cos moze byc niejasne

• Psychologia. Edukacja i Społeczeństwo" t.2, 1,
    – „Rozważania nad teoriami samowiedzy i funkcjonalną rolą motywów Ja. Wpływ motywu autowaloryzacji na rozpoznawanie własnej tendencyjności.” H.Brycz (2005) 7-25
    -„O roli Ja w zachowaniach podejmowanych na rzecz innych ludzi” Szuster-Kowalewicz (2005), 87-102
    - „Wielość Ja w społeczeństwie postmodernistycznym” Suszek (2005), 57-69

• „Automatyzmy w procesach przetwarzania informacji” Ohme, Jarymowicz, Reykowski, 25-40, Warszawa IP PAN SWPS –
    - „Na styku świadomości i nieświadomości. Logiczny świat absurdalnych zjawisk” A.Grabowska (2001)
    -„Ja w automatycznym przetwarzaniu informacji” Jarymowicz (2001), 103-119

• „Nowiny psychologiczne”, 2, 26-35, 57-60; - „Ja jako centralny schemat postaw” Greenwald, Pratkanis (1988)

• „Przegląd psychologiczny”, 38, 11-16, 25-34; - „Utajone poznanie społeczne: postawy, wartościowanie siebie i stereotypy” Greenwald, Banaji (1995)

• „Psychologia spostrzegania społecznego” Lewicka, Trzebiński, Warszawa, Książka i Wiedza;
    - „Spostrzeganie samego siebie: porównywanie Ja- Inni” Jarymowicz (1985) 235-252
    -„Afektywne i deskryptywne mechanizmy spostrzegania innych ludzi” Lewicka (1985), 19-35, 66-74

• „Poza egocentryczną perspektywą widzenia siebie i świata”
    - „Poznawcza indywiduacja a społeczne identyfikacje(...)” Jarymowicz (1994) 107-125
    -„Afekt a poznawcze stadardy ewaluatywne jako podstawa formułowania sądów” Maison (1994), 157-169
    -„O naturze stereotypów społecznych i możliwości ich modyfikowania” Trzebińska, 215-230
    -„Dwa kody – dwa świat?(...)” Winczo, 131-154
    -„O spostrzeganiu i ocenianiu onych z perspektywy Ja/My” Wolak, 173-188

• „Asymetria w ocenianiu dystansów Ja – inni” Kamińska–Feldman, 35-45, 129-135; Warszawa, Oficyna wydawnicza wydziału Psychologii UW

• „Studia Psychologiczne” 39, 3, 197-210; - „Efekt asymetrii w szacowaniu dystansów Ja-Inni i test utajonych skojarzeń jako miara stereotypów” Kamińska–Feldman (2001)

• „Studia Psychologiczne” 37, 1, 7-11; - „Paradygmat afektywnego poprzedzania” Ohme, Pochwatko, Błaszczak (1999)

• „Tożsamość a społeczne kategoryzacje” Kwiatkowska (1999), Warszawa, IP PAN, 60-68
    • „Poznanie, afekt, zachowanie” Maruszewski; - „Ja w myśli i w pamięci” Markus (1993), 102-130
  • funny

ja mam w ogolę pytanie czy jakieś slajdy będą na stronie kuru bo mnie na pierwszych zajęciach nie było?
  • Mon

Mam do sprzedania skrypt do tych zajec...
    W sumie to sa jej slajdy w formie worda, ale wystarczaja na egzamin..
    18 zl.
    Piszcie na priva.
  • Paulina

czyli co do egzaminu to nie trzeba czytać literatury, żeby go zaliczyć? :P takie pytanie; )
  • Sarah Meagan

Ja też tak właśnie słyszałam, w ogóle mi powiedzieli że nikt jej nie czyta xD
  • m

ja zdawałam ten egzamin rok temu i lektury czytałam dzięki czemu dostałam 4+ (a tych osób można było na palcach policzyć)
    Mój wniosek: jeśli komuś zależy na dobrej ocenie, to książki na pewno warto przeczytać; )

poza tym (z tego co pamietam), to było dosyć sporo osób, które nie zdaly
  • funny

ja bym sie nie chciała powtarzać ale czy coś wiecie na temat slajdów albo materiałów na stronie kursu?
  • Kasia G

Slajdy na stronie kursu miały się pojawiać. Co więcej, Pani profesor mówiła coś o zamieszczaniu slajdów PRZED zajęciami, żebyśmy sobie jedynie dopisywali dodatkowe informacje przekazywane na wykładzie.
    Ale chyba zapomniała =/ o zamieszczaniu slajdów.
  • J &J

kiedy egzamin z tego jest?
  • m

przyłączam się do zapytania odnośnie terminu egz, może ktoś jednak jest w posiadaniu jakichkolwiek informacji??
  • ♫ ♪ Lona●•٠·

Slajdy są w starym katalogu kursów (wejdźcie w link z zeszłego roku). Egzamin - test jest na ostatnich zajęciach 6 czerwca, a poprawka 19 czerwca (żeby już nie czekać do września).
  • ♫ ♪ Lona●•٠·

Sorry, poprawka:
    ostatnie zajęcia są w czwartek 5.06. i wtedy właśnie jest egzamin (a nie jak napisałam wyżej - 6.06.)
    Oczywiście o 12:00 (przynajmniej dla dziennych, bo nawet nie wiem, czy ten kurs odbywa się wieczorowo.)

Jeszcze raz sorki za pomyłkę - każdemu się zdarza;)
    Pozdrawiam!
  • Anonim

ODŚWIEŻAM ten temat z racji zbliżającego się nieuchronnie egzaminu/kolokwium/zaliczenia. :> Czy ktoś wie, tak na sto procent, kiedy zaliczamy? Żyłam w przekonaniu, że to już jutro, a tu czytam, że 5go czerwca.
    Kto wie, niech napisze! :>
  • julia kaminska

czy ktos moze dokopal sie gdzies do przykladowych pytan z zeszlych lat?:)
  • funny

dobre pytanie:) dlatego podbijam, jak ktoś cos ma to niech gada :)
  • eMka

z cyklu <<mam pytanio>>

co to jest ja rozlane (jeden z czterech aspektów ja wg Greenwalda i Pratkanisa)?

:)
  • Anonim

To ja spytam o slajdy... do ostatnich nie mogę się dostać. :>
  • songeur

właśnie obowiązuje nas tylko te 11 slajdów? czy na wykładach zaszliśmy dalej? może ktoś coś wie;)
  • julia kaminska

>eMka napisała:
    > z cyklu <<mam pytanio>>
    >
    >co to jest ja rozlane (jeden z czterech aspektów ja wg
    >Greenwalda i Pratkanisa)?
    >
    >:)

wg moich notatek jest to ja niewyodrebnione, czyli nieodrozniajace sie, anonimowe, np ja malego dziecka. chodzi pewnie o to, ze jest to ja ktore nie pozwala nam na rozroznienie ja od nie-ja. ale pewnosci nie mam wiec jak co to prosze o poprawienie mnie:)
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)