PRI

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rysia

Z czego uczycie się do PRI ??? Myślicie, że same slajdy wystarczą ???
    Jakie macie doświadczenia z poprzednich lat ???
  • Nati- niedobra kobieta :))

Moje doświadczenia sa takie ze nalezy skorzytsac z wyszukiwarki, wpisac np. "różnice" i wtedy wyskoczy kilka watkow, na ktorych znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania :]
  • Rysia

A ja podbijam. Bo to, co udało mi się znaleźć na innych watkach wcale nie rozwiało moich wszystkich wątpliwości (nawet opcja rzucania bananami).

To co znalazłam przeklejam :

schizomityk u Shledona = cerebrotonik, czym jest wskaźnik odziedziczalności, osoby wysoko reaktywne są, IQ, osoba ma 85, rozszyfrować EAS, mało reaktywna i mało aktywna = niezharmonizowana z niedosymulowaniem się, kto z wymienionych był za równorzędną teoria intel., jakie zadania nadają się do badania int. płynnej, rozpoznaj wśród zadań te do badania int. społecznej, analiza czynnikowa to, ile podstawowych zdolności według Guilforda w wytwarzaniu dywergencyjnym, co to jest czas inspekcji, subteroia kontekstu, komponenty nabywania wiedzy, jakie korelacje IQ są najwyższe - między rodzeństem razem, co ze sobą koreluje w RTT Strelaua, wychowanie a style poznawcze, czemu sprzyja wysoka reaktywność, laboratoryjna diagnoza ruchliwości,wytłumaczyć lęk u impulsywnych.

kto w modelach równoległych wspominał o int. społecznej, co to jest dewiacyjny iloraz inteligencji, IQ 120, co mówi teoria Cattela o inteligencji płynnej, ECT, z czego wnioskujemy, że istnieje czynnik g, ze 3 pytania o małą reaktywność, z czym koreluje reaktywność emocjonalna, czym charakteryzują się hierarchiczne modele intelig., kto tworzył hierarch. modele int.
  • Rysia

Powiedzcie proszę np. z czego uczycie się do egzaminu ?
  • Grażynka

z literatury i slajdów
  • M.A.D

Owned.
  • Li

a jaki jest sposob na wydobycie slajdów? Bo mi generalnie te ze strony kursu nie chcą mi się ściągnąć :(
  • ZaV

Zaczyna się...

Coroczna absolutna bezradność studencka.
  • jaś

mi się nie chciały ściągnąć z firefoxa, ale udało się z internet explorera. Są zabezpieczone hasłem (użytkownik: pri, hasło: 016)
  • Li

dzięki, działają :) ale jakoś ich przerażająco mało :(
  • jaś

Przerażająco?! Chyba pozytywnie; )
  • Grażynka

a do tego dużo literatury; P
  • julia

z tego co wiem ktos nagrywal wyklad z roznic...

ma ktos moze te nagrania i by sie podzielil?
    :)
  • julia

z tego co wiem ktos nagrywal wyklad z roznic...

ma ktos moze te nagrania i by sie podzielil?
    :)
  • Narysuj mi baranka

z tego co słyszałam od starszych roczników slajdy wystarczą
  • julia

aaahhh...ze starszego rocznika to ja jestem;) to moj 3 termin a slajdy sa dla mnie trudno przyswajalne;) ale jest jeszcze czas:) mimo to jakby ktos mial te nagrania to bylabym wdzieczna:)
  • rudzielec :)

a dysponuje ktoś jakimiś przykładami pytań z zeszłych lat...??
    na pantoflu udało mi się znaleźć przykłady pytań, które były zadawane jeszcze wtedy, gdy na pri były pytania otwarte...np. były to takie pytania:
    1. Jakie są założenia hierarchicznych modeli inteligencji?
    2. Podaj przykłady metakomponentów wykorzystywanych wg Sternberga w myśleniu indukcyjnym.
    3. Wskaźnik odziedziczalności - wzór Falconera
    4. Jakie są największe zalety kwestionariuszowych i obserwacyjnuch metod pomiaru temperamentu.
    5. Co oznacza termin aktywowalność??
    6. Podaj przykład metody diagnozy stylu poznawczego.

1) wyjasnij pojecie metakomponentów
    2) podaj przyklad zadania do badania zdolnosci wzrokowo-przestrzennych
    3) wyjasnij pojecie odziedziczalnosci
    4) jaki jest i czym sie tlumaczy zwiazek miedzy reaktywnoscia a aktywnoscia w RTT
    5) glowne tezy koncepcji Pawlowa
    6) co sprzyja ksztaltowaniu sie u dziecka niezaleznego od pola stylu poznawczego

Może dysponuje ktoś czymś innym..?? Z czyestej ciekawości chciałabym zobaczyć o co najczęściej pyta się prof. Matczak :)
  • julia

z tego co pamietam to bylo to co przekleila wyzej rysia

byly chyba 4 grupy ale niektore pytania chyba sie powtarzaly
    a na poprawce we wrzesniu dostalam dokladnie ten sam test co w 1 terminie:D
  • julia

• julia

| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)