-
bart
Czy ktos orientuje sie jak ma wygladac mniej wiecej praca zaliczeniowa na psychologie srodowiskowa?? Czy na egzamin trzeba opanowac cala lekture obowiazkowa, czy tylko te tematy, ktore byly poruszane na wykladach? Z grory dzieki za info! -
rudzielec :)
praca zaliczeniowa ma po pierwsze zawierać mnóstwo zdjęć :) temat of course zależy od Ciebie ale ma dotyczyć wybranego problemu środowiskowego..
forma pracy zależy od Ciebie...możesz napisać prace w Wordzie a dodatkowo prezentacje z fotkami w Power Poincie...możesz oczywiście zrobić prace tylko w jednym z tych programów; )
Ale najbardziej zależało jej na dużej ilości fotek...co do treści to nie miała jakiś konkretnych wytycznych..wiadomo troche treści stricte podręcznikowych trochę własnych przemyśleń :)
Co do kolosa to narazie zła jestem bo pokrywa mi się z zerówką z metodologii, na którą bardzo chce iść...ale z tego co słyszałam to ważne jest to co umieszczała na slajdach...książka ma być raczej uzupełnieniem...
pozdrawiam -
bart
-
Anonim
szukalam szukalam i w koncu znalazlam pytania z zeszlego roku :D :D wiedzialam ze gdziesz MUSZE miec, moze nie sa takie super, ale zawsze.
-co to jest bagno behawioralne, jak powstaje i jakie sa skutki fizjologiczne i psychologiczne
- wymien metody badania map poznawczych, wymien ich wady i zalety (ksiazka str 103-108)
- znajomi-nieznajomi - kto wprowadzil i co to jest
- elementy map pozanwczych z przykladami z wawy
- na czym polega prywatyzacja w miastach
- kto wprowadzil przestrzen broniona
- jaka jest zaleznosc miedzy kontaktem wzrokowym (?) a dystansem
- jak ewulowaly teorie estetyki? przedstaw i porownaj (chyba tak brzmialo)
- wymien glowne elementy miasta w nowej urbanistyce wg...
- co to miasto ogrod i kto wymyslil
- teoria Kaplanow i Rusela - kolo emocji (teorie oceny srodowiska)
- zasady czytelnosci miasta wg Lyncha
- dystans osobisty (test) kobiet i mezczyzn i cos wraz z wiekiem
- co to jest gradient prywatnosci i jak jest w domu
- dlaczego eksperyment z domamu komunalnymi (?Pruit Igote??) nie wypalil
- budowanie dla osob chorych na alzheimera
generalnie radze nauczyc sie slajdow, ksiazka sie przydaje i myslenie :) byly w zeszlym roku pyt testowe rowniez. Dacie rade, ale nie bagatelizowac prosze :] -
-
Olgs!! dzięki za te pytania...
kurcze nie wiedziałam, że to ma być aż takie szczegółowe..??wrrr nie za fajnie... :( -
Anonim
nie ma za co :)
sama pisalam poprawe z tego wiec chce pomoc :) bo moje zdziwienie bylo podobne do Twojego, tyle ze dopiero na egzaminie. Ale dla pocieszenia powiem ze na poprawie bylo to samo :P
Powodzenia -
Doti: Żona Zofija
A mógłby ktoś podać terminy pracy i kolosa? Ja się zawsze spóźniam 5 minut i nie udało mi się jeszcze usłyszeć kiedy to jest; ) -
kolos 25 stycznia o godzinie 16
prace trzeba oddac jakos przed ostatnimi zajęciami czy coś w tym guście... -
-
Anonim
godzina kolosa przesunęła się do 16.30 z myślą o nas - świeżaczkach, bo mamy egzam z Metodologii;) też się boicie tej środowiskowej, tak jak ja? buuuuu... -
Martuś...no cóż bardziej się boje metodologii niż środowiskowej...bo ze śr. można coś wykombinować a coż z metodologii ewentualnie można strzelać odpowiedzi... :P damy rade!!!!!!!!!!!!! -
Anonim
weź nic nie mów... metodologia mnie przerasta bo ja.. tak naprawdę to nie rozumiem o czym jest mowa na wykładach, do niedawna coś kumałam a teraz nic a nic;) yeah:) ale trzeba wierzyć !! -
El comendante Semp
>rudzielec :) napisała:
>Olgs!! dzięki za te pytania...
>kurcze nie wiedziałam, że to ma być aż
>takie szczegółowe..??wrrr nie za fajnie... :(
To są chyba tematy pytan otwartych, ktorych w tym roku po raz pierwszy ma nie byc, czyz nie? Ponoc mamy spodziewac sie zamknietych i polotwartych.
-
Paulina
Jejku obyś miał rację! Ale ja niczego takiego nie słyszałam... podobno nie będzie eseju... -
Anonim
nie podawalam wam tematow esejow jakie byly w zeszlym roku, tylko pytania. -
nie...eseju na kolosie nie będzie..bo prof. Lewicka stwierdziła, że za długo będzie trwało sprawdzania takich prac..jak będzie test i pytania półotwarte sprawdzenie będzie trwało krócej...zresztą pisaliśmy już eseje jako dodatek do zaliczenia więc nie będzie go na samym już kolosie... :) -
Mam prosbe do osob ktore w tym roku pisaly srodowiskowa - jesli pamietacie jakies pytania, to mozecie je wrzucic? Bede pisac dopiero w drugim terminie i chcialam wiedziec czego mniej wiecej moge sie spodziewac... -
fu
praktycznie pytania pokrywały sie z zeszłorocznymi. 7 stron. i moje ulubione...o nowa karte atenska. cos w stylu,ktore załozenia karty atenskiej wprowadziłbys w warszawie. -
El comendante Semp
>fu napisała:
>praktycznie pytania pokrywały sie z
>zeszłorocznymi. 7 stron. i moje ulubione...o nowa karte
>atenska. cos w stylu,ktore załozenia karty atenskiej
>wprowadziłbys w warszawie.
Ciekawe jak byłaby punktowana odpowiedź "żadne"? :) W sumie ktoś może mieć takie zdanie, prawda?
-
no właśnie Karta Ateńska :/ :/ :/
ja czytałam o starej ale o nowej już nie...
w niektórych pytaniach uskuteczniałam radosną twórczość...mam nadzieje, że prof. Lewickiej się spodoba :D