-
martensia
Hej! Mam pytanie do studentów psychologii ze studiów wieczorowych: Jakie pytania zadawała Wam komisja? Bo czytam jedną z lektur i nie wiem jak się przygotować do rozmowy.Z góry dzięki za odpowiedź:) -
fumo
Od studentow wieczorowych slyszalem, ze pytali ich kiedy ostatnio byli u psychologa
i czy maja sklonnosci maniakalno-depresyjne, a jesli jak to jakie? -
Anonim
i podobno jeszcze o uczucia jakie w tobie wzbudza komisja, tzn chodzi o nazywanie emocji. i nie wierza jak sie mowi ze same pozytywne...
-
wojboj
Ja słyszałem, że jak sie trafi na Romana Z. to można dostać pytanie z dowolnej dziedziny, dowolnej książki z tych do przeczytania (bo wg. niego jeśli ktoś sie interesuje psychologią to powinien je wszystkie przeczytać) i w ogóle.. :)
Ale wszystko zależy na kogo sie trafi w komisji.
-
-
Anonim
i jak sie trafi na romana z to trzeba uwazac, zeby nie przejawiac zadnych zachowan typowych dla swojej plci, bo sie spyta o syndromy menstruacyjne... ale to moze byc taka wprawka do ewentualnych przyszlych zajec z nim... -
fumo
jak dla swojej plci? plec meska jest mile widziana dla Romana Zet. A chyba najwiekszym niefartem byloby gdyby jakas laska w stylu barbie spoznila sie i na dodatek wspominala ze jest aktywna wojujaca feministka. -
Anonim
nie no, meska faktycznie, ale zmaskulinizowana kobieta to tez chyba nie... i nie mozna pic kefiru na zajeciach, bo on nie lubi... -
Anonim
-
Joanna
1. Aronson, E. (1995) Człowiek – istota społeczna. Warszawa: PWN
2. Brauner, A. Brauner, F. (1993) Dziecko zagubione w rzeczywistości. Warszawa: WSiP.
3. Buss, D.M. (2000) Ewolucja pożądania. Gdańsk: GWP
4. Greenfield, S. (1999) Mózg. Warszawa: CiS
5. Grzesiuk, L., Tryjarska, B. (1995) Jak pomagać sobie, rodzinie i innym. Warszawa: PWN
6. Kościelska, M. (1995) Oblicza upośledzenia. Warszawa: PWN
7. Strelau, J. (1997) Inteligencja człowieka. Warszawa: Żak
8. Tomasello, M. (2002) Kulturowe źródła ludzkiego poznawania. Warszawa: PWN
ktora najlepiej wybrac??? -
Anonim
-
wojboj
Tą, o której będziesz potrafiła mówić z pasją i zainteresowaniem. Którą będziesz mogła komentować, odnosić do własnych doświadczeń. Tą, której treść Cie najbardziej interesuje.
-
s y l v i a
a moglibyście napisać coś wiecej o tym Romanie Z.??? bo coś czuje, że z moim szczęściem to poznam go w poniedziałek;( co on wykłada??? bo chyba zadaje pytania związane z tym czym sie interesuje czy tylko takie wyjete z tylka??? -
s y l v i a
jeszcze jedno: studiowalam przez rok na prywatnej uczelni psychologie - czy moga mnie o cos zapytac z pierwszego roku, jesli wyjdzie na jaw ze studiowalam???
i wybralam "inteligencje czlowieka" strelau - mam kuc te teorie na pamiec czy wystarczy tak z grubsza wiedziec o czym jest kazda??? -
Anonim
jak juz padlo pyt.o studia prywatne...
wybaczcie, moze to jest oczywiste, ale ja nie wiem: czy po tym jak sie studiuje rok psychologie gdzies prywatnie można sie przenieść na UW dzienne na 2 rok (oczywiscie po przystapieniu do jakiegos egzaminu)?
bede wdzieczna za odpowiedz! -
s y l v i a
hmm mnie sie wydaje, że taka możliwość odpada..ale w sumie pewności nie mam:/
ale jeszcze jedno pytanko:P kiedy są wyniki tej rozmowy kwalifikacyjnej??? mówią ci od razu podczas rozmowy czy cie chcą czy nie czy dopiero po kilku dniach sie dowiesz??? sorry, że tak marudze:P ale z góry dzięki za informacje -
Tosin
-
s y l v i a
;(szkoda, a już myślałam, że luz po examinie:/
leeeeeeeeee... boje się tej rozmowy;(((( -
Tosin
-
s y l v i a
nie no, bez walki sie nie poddam:P
a mozesz mi jeszcze napisac czy rozmowa kwalifikacyjna jest doslownie w formie rozmowy czy tylko oni zadaja pytania a ty masz odpowiadac? oni rzucaja temat czy kaza ci samemu cos opowiedziec o tej ksiazce? -
Tosin
uwierz mi że to nie to sama co rozmowa z koleżanka o promocji w H&M...w mojej sytuacji nawet nie można powiedzieć że było to rozmowa...pytania-odpowedzi... zadawali pytania i prosili także o opinię na temat treści książki...ale moim zdaniem głupio pytać jakie były pytania i skupić się tylko na wymyślone...różnie bywa więc uczcie się zamiast siedzieć na gronie:)