PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • madi

niech ktos powie czy dobrze mysle... moge wziac teraz dziekanke 'czynna' na caly rok 2009/2010, zaliczam zajecia placac za kazdy pkt ECTS (wlasnie, ile?) i po roku wracam i zaliczam reszte zajec, magisterke. i tym sposobem place normalnie za 5 lat nauki, bez dodatkowych 8 tys za 6 rok (dziekanki 'czynnej')
  • Nati- niedobra kobieta :))

dobrze myślisz.
  • Nati- niedobra kobieta :))

>Nati- niedobra kobieta :)) napisała:
    >Mam pytanie do osob ze studiow wieczorowych, ktorzy brali
    >dziekanke i w trakcie zaliczali jakies zajecia... ile
    >placiliscie za 1 pkt ECTS?

o matko. teraz zauwazylam jaka to wspaniala gramatyka sie popisalam :/

ponawiam pytanie.... jaka kwote udalo Wam sie wynegocjowac za 1 pkt ECTS robiony w trakcie dziekanki??
  • IZA J...

jak to jest kiedy jest sie na urlopie dziekańskim z zezwoleniem na uczeszczanie na zajecia...czy moznas nie tylko chodzic sobie na zajecia otwarte (bo na te to nie trzeba miec zezwolenia) ale czy mozna isc na egzamin i dostac wpis??
  • IZA J...

jest juz po zapisach na zajecia ale sa kursy otwarte o co z nimi chodzi mozna isc na egzamin? Czy dostanie sie wpis do ideksu? co z karta egzaminacyjna? Czy na te kursy trzeba sie zapisac i jak?
  • alav

Witam

Również mam pytania związane z urlopem dziekańskim. Mam takowy na cały obecny rok akademicki, wziąłem go ze względu na wyjazd. Teraz jednak jestem już w Polsce i stwierdziłem, że warto zaliczyć sobie przynajmniej obligatoryjne zajęcia w drugim semestrze. Tylko jak to zrobić?

Widzę, że zapisy już się pokończyły, został tylko okres przyznawania dzikich kart. Czy powinienem właśnie złożyć podanie o dzikie karty na interesujące mnie kursy?

I jakie są w ogóle obligatory na drugim semestrze III roku? Strona wydziału kieruje do jakiegoś dokumentu w wordzie ( http://psychologia.pl/files/o_studi... ) - czy to jest właśnie obowiązujący w tym roku plan?

A może po prostu powinienem się wybrać do dziekanatu i tam o wszystko zapytać? Z tym, że poprzednie doświadczenia wcale mnie do tego nie zachęcają.

Pozdrawiam
    Maciek
  • alav

No pięknie, właśnie się zorientowałem, że podania o dzikie karty trzeba było składać dwa tygodnie temu;)

Pozostają mi więc drogi nieujęte regulaminami:)
  • IZA J...

Nie chce tracić studiów skoro jesteśmy na psychologi to powinna być wyrozumiałość...Czy mieliście kiedyś sytuacjie kiedy Urlop nie został wam przyznany? Ja owszem miałam rok urlopu z powodu urodzenia dziecka ale teraz chcialam dostac urlop bo mam drugie dziecko i jestem w pracy tez na urlopie wychowawczym wiec dlaczego nie moge byc na dziekanskim skladalam juz dwa podania i niestety spotkalam sie "nie zgadzam sie" nie wiem co robic bo nie dam rady studiowac nie mam z kim dzieci zostawiac na tak dlugo moglabym chodzic na 2 zajecia (tzw. urlop dziekanski aktywny ale na to tez Dziekan sie nie zgodzil) ale nie na tyle co powinnam.
  • Julia CC

napiszcie, jak uda Wam się znaleźć rozwiązanie (czy można w trakcie dzienanki chodzić na zajęcia i czy da się wziąć dwa dziekańskie w trakcie studiów), bo mnie też urlop będzie interesował w przyszłości:)

Iza, w regulaminie UW nie ma nic o tym, że nie można brać urlopu więcej niż raz, nie znalazłam też tego w regulaminie wydz. psychologii, może poproś o pisemne uzasadnienie (dlaczego konkretnie się nie zgadza, nie ma: bo tak:/ ) i odwołuj się do prorektora ds. studentów?
  • ---

Iza, pierwszą rzeczą w takiej sytuacji powinno być pójście do prodziekana. Są osoby, które dostawały dwie dziekanki w toku studiów.
  • IZA J...

chwilami to juz mi sie odechciewa...moze zrezygnuje nie lubie jak ktos robi mi laske i wroce za rok za dwa tylko czy wtedy mnie przyjma?
  • Julia CC

nie daj się zniechęcić!

zawsze jest też możliwość przerwania i wznowienia, tylko naprawdę nie wiem, na jakiej zasadzie się to odbywa:(
  • IZA J...

no wlasnie chyba czeka mnie taka przerwa w studiach ale musze sie dowiedziec o szczegoly bo nic nie wiem na ten temat...czy mozna wrocic juz po roku....co z indeksem, konsola USOSem i HALem itd i tp moze ktos cos wie? jeszcze nie wiem jak to wszystko rozwiazac bo w dodatku mialam pisac prace roczna empiryczna......i jestem zapisana na przedmioty na ten semestr....a chcialam ta dziekanke niestety juz wiem ze jej tak czy siak nie dostane..........musze myslec co dalej...doszly do mnie sluchy ze wkrótce maja zlikwidowac system indeksowy na naszym wydziale czy to prawda?
  • Julia CC

pierwszy rok już nie ma obowiązku posiadania indeksów, ale jeśli ktoś chce indeks mieć - nie ma problemu
  • IZA J...

no a co ze starymi indeksami kogos kto ma ale wcale nie potrzebuje go miec...po co zbierac podpisy samemu.....
  • Julia CC

czy składając podanie o dziekankę czynną powinnam deklarować, które przedmioty chcę zaliczać?
    Czy tylko prosić o wypisanie z niektórych obligatorów, na które zapisałam się jeszcze w czerwcu?
    Czy dziekanka funkcjonuje tak, że co mi się uda zaliczyć, to moje?
    Jestem na dziennych, więc wątek płacenia za 5 lat studiów mnie nie dotyczy.
  • Neć

hej, jestem na liscie rezerwowej na wyjazd stypendialny na semestr zimowy na innym kierunku, kwestia rozstrzygnie sie pod koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika, a wyjazd bedzie za tydzien max dwa tygodnie po tej decyzji. Teraz bede na 2gim roku psychologii i pozapissywalam sie na przedmioty i fakultety i bede skladac podanie o przyznanie urlopu jak dostane potwierdzenie, ze w koncu jade. Czy to nie bedzie za pozno i czy rozpatrza mi to podanie w miare szybko? Pomocy
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)