PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wladek

Czy moglby ktos powiedzieć jakie były pytania u Lidii na drugiej czesci psychoterapii i kiedy jest następny termin egzaminu?
  • Little Miss Sunshine

moi drodzy
    udało mi się znaleźć półśrodek ad. czytania lektur na egzamin. być może przyda się to osobom które jak ja są w d..bo za późno się ogarnęły a coś by chciały przeczytać
    w 2002 roku wydana została książka pt psychoterapia pod redakcja (a jakże) pani Grzesiuk w której poruszonych jest większość interesujących nas teamtow w bardzo skondensowanej formie.
    mam nadzieje ze to będzie jakoś pomocne
  • Anonim

Witajcie,
    Uprzejmie proszę o rozwianie moich wątpliwości: egzamin jest testem czy ma formę opisowa? Będę wdzięczna również za wskazówki dot. przygotowania się ( wykład jest moim ogunem i trochę nie wiem w co mam ręce włozyć).

Dziękuję i pozdrawiam.

A.
  • Anonim

są 3 pytania otwarte. chyba wystarczą notatki, ale profesor ma tendencję do mieszania pytań z obu semestrów, także radzę przeczytać slajdy z obu. ja np. w sesji zimowej na egzaminie z cz. I dostałam pytanie z cz. II czyli obecnej.
  • Katy

czy ktos moglby dac znac co tam Pani Profesor Grzesiuk zapodała dzisiaj na egzaminie?
  • Rodzynek

pomyślałam, że może kogoś zainteresuje to co napisała mi w mailu pani profesor

'Na poprawke zapraszam dzis o 17.00, p. 104.
    Pozdrawiam, Lidia Grzesiuk'

dziś to znaczy dziś :) 9.06 :)
  • Czaruś

hej,

mam mieć egzamin ustny z "Psychoterapia część II Techniki psychoterapii" z Lidią Grzesiuk
    i zastanawiam się jaka ona jest? czy ktoś miał już nią ustne egzaminy? jak one wyglądają i czy jest trudno? :)
    a jakby ktoś coś wiedział na temat powyższego egzaminu to też chętnie posłucham XD
  • mrówka

w zeszłym semestrze z zaliczaniem ustnym u niej było tak:
    zgarniała po kilka osób do gabinetu i
    [wtrącenie: przepuśćmy, ze w gabinecie odpytuje Asię, Zbysia, Agatkę]

sytuacja A.:
    pada pytanie: "pani Asiu, co może mi pani powiedzieć o...?"
    [pani Asia odpowiada]
    [p. Grzesiuk] - mhmmm mhmmm... no dobrze... a czy pan, panie Zbysiu, ma ochotę coś dopowiedzieć?
    [pan Zbysio dopowiada albo i nie; ) ]
    [p. Grzesiuk] - mhmmm mhmmm... a co pani, pani Agatko, o tym myśli?

sytuacja B., czyli wg mnie bardziej optymistyczna wersja :P
    [p. Grzesiuk] "pani Asiu, co może mi pani powiedzieć o...?"
    [pani Asia odpowiada]
    [p. Grzesiuk] - mhmmm mhmmm... no dobrze... to teraz, panie Zbysiu, niech pan mi powie coś o... (czymś całkiem innym)

generalnie mniej więcej tak to wygląda :) pyta o konkrety, i czasem trzeba uzupełniać wypowiedzi innych osób, jeśli czegoś nie dopowiedzą.
    w sumie trochę podpowiada, ciągnie za język. nie jest na tyle surowa, by zachowywać kamienną twarz i tworzyć stresującą sytuację :) ale nie twierdzę, ze nie jest wymagająca i ze jest jakoś super łatwo.
    osobiście doradzam jednak poczytać coś z tych jej tomiszczy, bo może zapytać i będzie nieciekawie, jeśli czegokolwiek, choćby odrobiny, nie będziesz kojarzył.
    a w dodatku (choć prywatnie miałam nadzieję, że nie będzie) to były także pytania z części z "Badania i szkolenia" (np. czym różni się szkolenie terapeutów rogeriańskich od jakichśtam/ wybacz, nie pamiętam całkiem/". - ale na ustnych zwykle nie każe porównywać, a tylko opisać - tu np. technikę szkolenia terapeutów rogeriańskich.

powodzenia, będę trzymać kciuki :)
  • Kaśka Kita

Cześć!
    czy może pamiętacie pytania z pierwszego terminu? Za tydzień jest poprawka a ja na śmierć zapomniałam o czym pisałam na pierwszym terminie, a z tego co już wiem po pierwszym semestrze na poprawce z tego właśnie będziemy pytani :) mam nadzieję, że ktoś ma lepszą pamięć niż ja.

Pozdrawiam.
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)