PSYCHOLOGIA UW [3630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanie natury formalnej, czy można się jeszcze wypisać z zajęć i czy jest to tożsame z porzuceniem kursu??
  • Ula

Można się wypisać, ale trzeba złożyć oficjalne podanie (w konsoli studenckiej wchodzi się w wirtualny dziekanat i tam jest "podanie o wypisanie z kursu", wybiera się zajęcia, z których chce się wypisać i podaje uzasadnienie).
    Student ma prawo do wypisania się z dwóch zajęć w ciągu pięciu lat.
    To nie jest tożsame z porzuceniem zajęć.

Ja wypisałam się w zeszłym roku, nie było z tym absolutnie żadnych problemów. Chociaż nie wiem, czy w połowie semestru nie trzeba podać jakiegoś dobrego uzasadnienia.
  • wojtoonio

grunt by bylo to przed koncem semestru, takze mozesz skladac smialo
  • Anna.M

śmiało , śmiało .... ; ))
  • Anonim

Bardzo wam dziękuję:]
  • iga

a wiecie może jak jest z ogunami?czy również można się wypisać?bez nieprzyjemnych kosekwencji;)?
  • indianka

Taka sama procedura, też u nas.
    Tak dla porządku: to jest "rezygnacja z zajęć"
    Macie do tego prawo. Wy piszecie, że rezygnujecie i już. Nie musi być powodu. Jeśli mieścicie się w 2 razach, to wszystko jest ok. Jak nie to zawsze możecie skończyć z NK, czyli nic strasznego.
  • MegaEgo

Pomocy;
    Do kogo mam się zwrócić, żeby mieć dostęp do komputerów wydziałowych? Teoretycznie login to pesel, a hasło to odwrócony pesel. Nie jestem w stanie sie zalogować. Choć jestem w HAL, to najwyraźniej nie istnieję dla kompów wydziałowych. Kto może wrzucić mnie do bazy?
    Z góry dzięki za pomoc
  • Toha

Mogłaś kiedyś zmienić hasło.

Kto? Chyba tylko webmasterzy.
  • MegaEgo

nie, ja nigdy nie miałam konta, w życiu nie używałam wcześniej kompów na wydziale. Normalni studenci muszą jakoś się rejestrować czy z definicji system wie o ich istnieniu, gdy zaczynają studia?
  • alav

>MegaEgo napisała:
    >Pomocy;
    >Do kogo mam się zwrócić, żeby mieć dostęp do
    >komputerów wydziałowych? Teoretycznie login to pesel, a
    >hasło to odwrócony pesel. Nie jestem w stanie sie
    >zalogować. Choć jestem w HAL, to najwyraźniej nie
    >istnieję dla kompów wydziałowych. Kto może wrzucić mnie
    >do bazy?
    >Z góry dzięki za pomoc

A nie pesel i inicjały+odwrócony pesel?
  • indianka

odwrócony pesel jest jako pierwsze hasło (pytałam webmasterów ostatnio), i potem jest sie proszonym o zmianę hasła.
  • Toha

Skoro nie miałaś konta, to może obowiązuje Cię takie logowanie, jakie jest dla pierwszaków?
    W każdym razie ja miałam tak: login - inicjały i numer albumu, hasło - odwrócony pesel.
  • MegaEgo

już się dowiedziałam od webmasterów, że tylko osoby, których pierwszym kierunkiem jest psychologia, mają prawo do konta na kompach wydziałowych :(

w każdym razie dziękuję Wam za pomoc
  • AgaDżaga

czy jest prawo do zlokwidowania grupy zajeciowej po zakonczeniu wszystkich tur rejestracji???? wlansie zobaczylam majla, ze wywalilo mnie z zajec na ktore sie dostalam w I turze, a potem sie okazalo, ze grupy calej nie ma... >:/ mozna jakos dzika karte zlozyc w takim wypadku? bo grupa o innej godzinie jest......
  • Paulina

Wykładowca musiał pewnie z waznych powodów zrezygnowac z tych zajec i dlatego zostałas usunieta po tylu turach.
    Wydaje mi sie ze powinnas napisac maila do wykładowcy czy nie przyjąłby Cie do innej grupy i wtedy przez dzika karte sie zapisać; )
  • AgaDżaga

tak oto właśnie zrobiłam :)
  • ...

Mam takie pytanie w tej sprawie, czy mam NK w USOSie a w indeksie, tez muszę wziąć wpis, a do średniej mi się to poprostu nie liczy?
  • Paulina

tak,musisz wziąsc wpis a do sredniej Ci sie to nie liczy.
  • ..malakala

witam
    chciałam zapytać co mam zrobić w sytuacji, w której wykorzystałam już wszystkie możliwości wypisu z zajęć w ciągu 5 lat, a jestem na 3-roku i od teraz na 1-szym na Polibudzie i okazuje się że plan "tam" koliduje mi z fakultetem "tu" na psychologii. nic nie da się już zrobić jeżeli chodzi o kwestie organizacyjne.
    dodam, że fakultet prowadzi dr.Karwowska.
    czy można coś z tym zrobić?
    iść do informatyków?
    podanie o "łaskę" do dziekana?
    czy iść do dr.Karwowskiej i porozmawiać (bo na mail mi nie odpisuje)?
| |

Psychologia UW - mekka polskiej niedojrzałości emocjonalnej :)

Fotki

Miejsca grona (5)