-
Anonim
Mam pytanie natury formalnej, czy można się jeszcze wypisać z zajęć i czy jest to tożsame z porzuceniem kursu?? -
Ula
Można się wypisać, ale trzeba złożyć oficjalne podanie (w konsoli studenckiej wchodzi się w wirtualny dziekanat i tam jest "podanie o wypisanie z kursu", wybiera się zajęcia, z których chce się wypisać i podaje uzasadnienie).
Student ma prawo do wypisania się z dwóch zajęć w ciągu pięciu lat.
To nie jest tożsame z porzuceniem zajęć.
Ja wypisałam się w zeszłym roku, nie było z tym absolutnie żadnych problemów. Chociaż nie wiem, czy w połowie semestru nie trzeba podać jakiegoś dobrego uzasadnienia.
-
wojtoonio
-
Anna.M
-
-
Anonim
-
iga
a wiecie może jak jest z ogunami?czy również można się wypisać?bez nieprzyjemnych kosekwencji;)? -
indianka
Taka sama procedura, też u nas.
Tak dla porządku: to jest "rezygnacja z zajęć"
Macie do tego prawo. Wy piszecie, że rezygnujecie i już. Nie musi być powodu. Jeśli mieścicie się w 2 razach, to wszystko jest ok. Jak nie to zawsze możecie skończyć z NK, czyli nic strasznego. -
MegaEgo
Pomocy;
Do kogo mam się zwrócić, żeby mieć dostęp do komputerów wydziałowych? Teoretycznie login to pesel, a hasło to odwrócony pesel. Nie jestem w stanie sie zalogować. Choć jestem w HAL, to najwyraźniej nie istnieję dla kompów wydziałowych. Kto może wrzucić mnie do bazy?
Z góry dzięki za pomoc -
Toha
-
MegaEgo
nie, ja nigdy nie miałam konta, w życiu nie używałam wcześniej kompów na wydziale. Normalni studenci muszą jakoś się rejestrować czy z definicji system wie o ich istnieniu, gdy zaczynają studia? -
>MegaEgo napisała:
>Pomocy;
>Do kogo mam się zwrócić, żeby mieć dostęp do
>komputerów wydziałowych? Teoretycznie login to pesel, a
>hasło to odwrócony pesel. Nie jestem w stanie sie
>zalogować. Choć jestem w HAL, to najwyraźniej nie
>istnieję dla kompów wydziałowych. Kto może wrzucić mnie
>do bazy?
>Z góry dzięki za pomoc
A nie pesel i inicjały+odwrócony pesel? -
indianka
odwrócony pesel jest jako pierwsze hasło (pytałam webmasterów ostatnio), i potem jest sie proszonym o zmianę hasła. -
Toha
Skoro nie miałaś konta, to może obowiązuje Cię takie logowanie, jakie jest dla pierwszaków?
W każdym razie ja miałam tak: login - inicjały i numer albumu, hasło - odwrócony pesel. -
MegaEgo
już się dowiedziałam od webmasterów, że tylko osoby, których pierwszym kierunkiem jest psychologia, mają prawo do konta na kompach wydziałowych :(
w każdym razie dziękuję Wam za pomoc -
AgaDżaga
czy jest prawo do zlokwidowania grupy zajeciowej po zakonczeniu wszystkich tur rejestracji???? wlansie zobaczylam majla, ze wywalilo mnie z zajec na ktore sie dostalam w I turze, a potem sie okazalo, ze grupy calej nie ma... >:/ mozna jakos dzika karte zlozyc w takim wypadku? bo grupa o innej godzinie jest...... -
Paulina
Wykładowca musiał pewnie z waznych powodów zrezygnowac z tych zajec i dlatego zostałas usunieta po tylu turach.
Wydaje mi sie ze powinnas napisac maila do wykładowcy czy nie przyjąłby Cie do innej grupy i wtedy przez dzika karte sie zapisać; ) -
AgaDżaga
-
...
Mam takie pytanie w tej sprawie, czy mam NK w USOSie a w indeksie, tez muszę wziąć wpis, a do średniej mi się to poprostu nie liczy? -
Paulina
-
..malakala
witam
chciałam zapytać co mam zrobić w sytuacji, w której wykorzystałam już wszystkie możliwości wypisu z zajęć w ciągu 5 lat, a jestem na 3-roku i od teraz na 1-szym na Polibudzie i okazuje się że plan "tam" koliduje mi z fakultetem "tu" na psychologii. nic nie da się już zrobić jeżeli chodzi o kwestie organizacyjne.
dodam, że fakultet prowadzi dr.Karwowska.
czy można coś z tym zrobić?
iść do informatyków?
podanie o "łaskę" do dziekana?
czy iść do dr.Karwowskiej i porozmawiać (bo na mail mi nie odpisuje)?